ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
Ο Ρόις σε ένα συγκινητικό βίντεο εξήγησε γιατί αποχωρεί από την Ντόρτμουντ! (vid)
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος από την Ντόρτμουντ ο Ρόις το καλοκαίρι!
Η μεγάλη επιστροφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεγονός!
ΟΛΟ το Μάντσεστερ μάχεται για τα μάτια του Μανδά!
Κάνει πίσω η Μπαρτσελόνα για τον Μεσίνιο!
Ο Κλοπ ξεκαθάρισε πώς έχει η κατάσταση με τον Σαλάχ!
Τσέλσι: Οι επτά παίκτες που δε θα φορέσουν ξανά τη φανέλα της!
Η Λάτσιο… επιστρέφει δυναμικά για τον Ιωαννίδη!
Τζο Κόουλ: «Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!
Η Τσέλσι βρήκε τον αντικαταστάτη του Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Λιβάκοβιτς, ο τελευταίος… σαμουράι: Έπιασε τρία πέναλτι και έδωσε την πρόκριση! (vids)

H Κροατία ήταν πιο ψύχραιμη στα πέναλτι και με τον Λιβάκοβιτς να πιάνει τρία νίκησε 3-1 την Ιαπωνία. Κανονική διάρκεια αγώνα 1-1.

Λιβάκοβιτς, ο τελευταίος… σαμουράι: Έπιασε τρία πέναλτι και έδωσε την πρόκριση! (vids)

Ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς ήταν εκείνος που «σημάδεψε» το παιχνίδι της Κροατίας με την Ιαπωνία για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο νεαρός κίπερ στη διαδικασία των πέναλτι, έπιασε τρία και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε οι Ευρωπαίοι να νικήσουν 3-1 και να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά!

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 1-1 με τους Ιάπωνες να παίρνουν το προβάδισμα. Ωστόσο, οι Κροάτες έφεραν το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Πέρισιτς. Στην ημίωρη παράταση δεν άλλαξε τίποτα!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Ιαπωνία ήταν εκείνη που μπήκε πιο κεφάτα και πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά ήταν εκείνη που πάτησε πρώτη περιοχή, που έγινε απειλητική και δεν άργησε τόσο να επιβάλει τον ρυθμό της. Οι Ιάπωνες με τους γρήγορους ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά έδειχναν πως είχαν το πλεονέκτημα. Ειδικά στην αντεπίθεση.

Μάλιστα, ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43′ ο Μαέντα βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ευρωπαίων. Ωστόσο, η Κροατία είναι μία από τις πιο έμπειρες ομάδες του τουρνουά, αφού έχει τον μεγαλύτερο Μ.Ο ηλικίας.

Έτσι, δεν αγχώθηκε. Και όχι μόνο αυτό. Με το που ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο ο Πέρισιτς με ωραία κεφαλιά, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-1 στο 55′. Από εκεί και πέρα η Κροατία ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο και έφτασε πιο κοντά σε σχέση με τους Ασιάτες, ώστε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα. Αυτό συνέβη κυρίως με κεφαλιές με την καλύτερη εξ αυτών να έρχεται από το κεφάλι του Μπούντιμιρ, αλλά, η μπάλα πέρασε για λίγο έξω.

Παρόλα αυτά όσες φορές ο Γκόντα χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Ειδικά σε ένα σουτ του Μόντριτς έξω από την περιοχή με την τροχιά της μπάλας να είναι λίγο περίεργη. Αλλά ο Ιάπωνας κίπερ ήταν σε επιφυλακή και ήξερε πώς να αντιδράσει, αλλά και τι να κάνει! Παρά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών και τις αλλαγές των δύο προπονητών το παιχνίδι δεν είχε νικητή στην κανονική του διάρκεια και έτσι το 1-1 έμεινε ως το τέλος των 90 λεπτών με την παράταση μην μένει απλά σαν ένα σενάριο. Αλλά να παίρνει σάρκα και οστά.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα. Οι Ιάπωνες πίεσαν και είχαν κάποιες καλές στιγμές, όμως, τίποτα παραπάνω. Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί έλαμψε το άστρο του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς. Ο ταλαντούχος κίπερ δεν έπιασε ούτε ένα, ούτε δύο. Αλλά τρία πέναλτι και συνέβαλε τα μέγιστα, προκειμένου η Κροατία να νικήσει στη «ρώσικη ρουλέτα» 3-1.

Εκείνος που έχασε το πέναλτι για την Κροατία ήταν ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Γκόντα!















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ