ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Με αέρα, στυλ και ασύλληπτο Ράμος στα προημιτελικά η Πορτογαλία! (vids)

Η Πορτογαλία ήταν σπουδαία σε όλα απέναντι στην Ελβετία την οποία συνέτριψε με 6-1 και πέρασε στους «8» του Mundial.

Με αέρα, στυλ και ασύλληπτο Ράμος στα προημιτελικά η Πορτογαλία! (vids)

Απίθανη, ασύλληπτη η Πορτογαλία ενάντια στην Ελβετία, στην πιο σπουδαία της ποδοσφαιρική παράσταση των τελευταίων ετών. Οι Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος διέλυσαν τους Ελβετούς που τα έδωσαν όλα στη μάχη με τη Σερβία πριν λίγες μέρες. Δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν τον πορτογαλικό ρυθμό. Κάτι ήξεραν οι Πορτογάλοι που έκαναν συντήρηση δυνάμεων στο ματς με τη Ν. Κορέα, με το τίμημα να ήταν η (ανώδυνη) ήττα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης με 6-1 ήταν ο Γκονζάλο Ράμος. Ο 21χρονος επιθετικός της Μπενφίκα σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ στο φετινό Mundial βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον πορτογαλικό θρίαμβο. Υπό το βλέμμα του αρχικώς «παγκίτη», Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο ο Ράμος ξεπέρασε σε γκολ σε νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο CR7 ακόμα δεν έχει σκοράρει πέρα από φάση ομίλων σε Mundial!

Η Πορτογαλία με εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί που θα συναντήσει το σπουδαίο Μαρόκο το οποίο απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία!




Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 17ο λεπτό με τον Ζοάο Φέλιξ να πασάρει στον Γκονζάλο Ράμος ο οποίος άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ. Στο 33ο λεπτό μια κανονιά από το κεφάλι του Πέπε κεραυνοβόλησε την εστία του Ζόμερ. 2-0 και η Πορτογαλία είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Η οποία πήρε διαστάσεις θριάμβου στο δεύτερο ημίχρονο…

Συγκεκριμένα, στο 51′ ο Ράμος με ένα τσίμπημα της μπάλας τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Με τον Γκερέιρο να πλασάρει έξοχα τον Ζόμερ στο 55ο λεπτό για το 4-0. Ο σπουδαίος Ράμος όμως, έκρυβε κι άλλον άσο στο μανίκι του. Μιας και στο 67ο λεπτό με καταπληκτικό τρόπο σημείωσε χατ-τρικ μέσα σε αποθέωση. Λίγο πριν μπει στο ματς και στη θέση του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Νωρίτερα να αναφέρουμε ότι η Ελβετία έκανε το παιχνίδι goal-goal με σκόρερ τον Ακάνζι.







Σαν «μαύρο πρόβατο» ο Κριστιάνο…

Μολονότι αποθεώθηκε πριν μπει αλλαγή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Έμεινε έτσι για ακόμα μια φορά άσφαιρος σε παιχνίδι νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ως οφσάιντ ακυρώθηκε ένα γκολ που σημείωσε. Ενώ γενικότερα να πούμε πως υπήρχε μια ατμόσφαιρα αρνητική προς το πρόσωπό του. Σαν να μην τον σήκωνε το κλίμα. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις τελείωσε το παιχνίδι, ο Ρονάλντο δεν συμμετείχε στους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του!

Γυρίζουμε στα του ματς και στην έκβαση της εξάρας, για να δούμε τον Ραφαέλ Λεάο να σημειώνει ένα φοβερό γκολ. Το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε από τον άσο της Μίλαν, με έναν τρόπο με τον οποίο συνήθιζε να σκοράρει παλιά ο Κριστιάνο. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο (10/12) οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν τους γείτονές τους, Μαροκινούς.







ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73΄ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81΄ Νέβες), Φερνάντες (87΄ Λεάο), Ράμος (73΄ Όρτα), Φέλιξ (73΄ Ρονάλντο)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46΄ Τσόμερτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54΄ Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Σο (54΄ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66΄ Οκαφόρ), Εμπολό (89΄ Γιασάρι)

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ