ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Η Κροατία ξέρανε όλο τον Πλανήτη: Πέταξε έξω τη Βραζιλία στα πέναλτι! (vids)

Πολύ σκληρή για να... αποκλειστεί η Κροατία. Ο Μόντριτς και η παρέα του νίκησαν 4-2 στα πέναλτι το μεγάλο φαβορί: τη Βραζιλια.

Η Κροατία ξέρανε όλο τον Πλανήτη: Πέταξε έξω τη Βραζιλία στα πέναλτι! (vids)

Τα πέναλτι είναι μία διαδικασία τυπική. Αλλά για τους Κροατές σίγουρα… μαγική. Γι’ ακόμη μία φορά στη «ρώσικη ρουλέτα» οι Βαλκάνιοι επικράτησαν των αντιπάλων τους. Αυτή τη φορά εκείνη που τα μάζεψε νωρίς και αποχώρησε ήταν η Βραζιλία.

Οι παίκτες του Ντάλιτς νίκησαν 4-2 στα πέναλτι, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Νεϊμάρ στο 105′. Ωστόσο, δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν με τον Πέτκοβιτς στο 116′.

Απίθανο ματς από τον Λιβάκοβιτς που έκανε πολλές και σωτήριες επεμβάσεις τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όσο και στα πέναλτι.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Βραζιλία μπήκε με όρεξη στο ματς, αλλά, η Κροατία δεν είχε καμία πρόθεση να της δώσει χώρο ή χρόνο να κάνει αυτό που είχε κατά νου. Οι ποδοσφαιριστές του Ντάλιτς με διπλή ζώνη άμυνας περίμεναν τους αντιπάλους τους και έδειχναν από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι είχαν «διαβάσει» κάθε δυνατό, αλλά και αδύναμο σημείο των Λατίνων.

Οι Βαλκάνιοι όσο περνούσαν λεπτά επιβεβαίωναν ότι το μεγάλο φαβορί αν ήθελε να τους αφήσει εκτός συνέχειας έπρεπε να τα δώσει όλα και να… ματώσει! Με μαέστρο τον Λούκα Μόντριτς η Κροατία κέρδιζε ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά ήταν δύσκολο και για εκείνη να βρει χώρους και να απειλήσει τον Άλισον και την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία έφτασε σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις πολύ κοντά στο γκολ. Πολύ κοντά στο 1-0. Όμως, ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε να είναι, ώστε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Η πρώτη μεγάλη φάση για τη «σελεσάο» χάθηκε στο 54′ με τον Ριτσάρλισον να βγάζει ωραία κάθετη στον Νεϊμάρ. Αλλά ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν από πλάγια θέση είδε τον Κροάτη κίπερ να βγαίνει νικητής.

Οι Βραζιλιάνοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να πανηγυρίσουν στο 66′. Η μπάλα μετά από πολλές κόντρες πήγε στα πόδια του Πακετά, ο οποίος σούταρε από κοντά αλλά ο Λιβάκοβιτς με το στήθος κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του. Ο ερχομός του Άντονι στο ματς βοήθησε σημαντικά τους Λατίνους για να κυκλοφορήσουν με περισσότερη άνεση και ταχύτητα την μπάλα. Αλλά στο τέλος τίποτα δεν άλλαξε και το παιχνίδι, όντας στο 0-0 οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι Κροάτες συνέχισαν να δέχονται πίεση. Όμως, ήξεραν πολύ καλά πως να την απορροφούν και να βγαίνουν από κάθε δύσκολη θέση. Σε μία από τις λίγες επιθέσεις τους βγήκαν μπροστά με τον Βλάσιτς, αλλά ο έμπειρος φορ -και αφού πέρασε δύο αντιπάλους του με μία ντρίμπλα- πάσαρε στον Μπρόζοβιτς αλλά το σουτ του πέρασε πολύ έξω. Και αφού δεν έγινε εκεί το 1-0 για την Κροατία λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ήταν η ώρα και η στιγμή για να λάμψει ο Νεϊμάρ. Εκείνος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Πακετά και από κοντά νίκησε τον Λιβάκοβιτς, δίνοντας το προβάδισμα στη Βραζιλία στο 105′.

Από το γκολ και έπειτα η Βραζιλία κλείστηκε πίσω και έδωσε χώρο στην Κροατία για αν βγει μπροστά. Και το πλήρωσε. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση οι Ευρωπαίοι βγήκαν μπροστά και έφεραν το ματς στα ίσα με τον Πέτκοβιτς στο 116′.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Κροάτες ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν μία επική νίκη- πρόκριση!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΓΚΟΛ ΒΛΑΣΙΤΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ, ΠΙΑΝΕΙ Ο ΛΙΒΑΚΟΒΙΤΣ

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΓΚΟΛ ΜΑΪΕΡ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΓΚΟΛ ΚΑΣΕΜΙΡΟ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΓΚΟΛ ΜΟΝΤΡΙΤΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΓΚΟΛ ΠΕΔΡΟ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΓΚΟΛ ΟΡΣΙΤΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΔΟΚΑΡΙ, ΡΑΦΙΝΙΑ










Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ