ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τρεις παίκτες θέλει ο Αρτέτα – Με αυτούς η Άρσεναλ του χρόνου θα… χτυπήσει τα πάντα
Ελ Κααμπί ο εξολοθρευτής – Ισοφάρισε τον μύθο του Φαλκάο στην Ευρώπη
H Μπαρτσελόνα θα βρει… καύσιμο για μια υπέρβαση – Δύο παιχταράδες για μία θέση
H Ντόρτμουντ θα κερδίσει περισσότερα αν χάσει από τη Ρεάλ το Champions League
Ζημιά με Τσουαμενί στη Ρεάλ Μαδρίτης – Φόβοι ακόμη και για απουσία στο EURO
Ο ηγέτης της Νάπολι είναι αυτός που θα μπει στα… παπούτσια του Μπαπέ
Συγκινημένος ο Μαρινάκης: «Αφιερωμένη η βραδιά σε δυο μεγάλους Ολυμπιακούς» (vid)
Τρισευτυχισμένος ο Μεντιλίμπαρ: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ»
Ο «κέρβερος» Τζολάκης με τεράστια εμφάνιση «έβαλε τα γυαλιά» στον Εμιλιάνο Μαρτίνες! (vid)
Με ένα όνειρο… όχι τόσο τρελό ο Ολυμπιακός – Ατελείωτο πάρτι στον Πειραιά! (vids)
Δεν θα χάσει ΠΟΤΕ – Τελικός και αήττητο στο 90+7′ για Λεβερκούζεν! (vids)
Στον τελικό ο Θρύλος με υπογραφή Ελ Κααμπί! (vid)
Η Αταλάντα «γλέντησε» την Μαρσέιγ και έφυγε για τελικό! (vids)
ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ, 2-0! (vid)
Σωτήριος ο Τζολάκης, σταμάτησε εντυπωσιακά τους Μπέιλι και Ντιαμπί! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Ντιέγκο, σήκω να δεις τον Μέσι και την παρέα του! (vids)

H Αργεντινή με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» από νωρίς την Κροατία, την οποία και νίκησε με 3-0. Οι Λατίνοι σε τελικό μετά το 2014!

Ντιέγκο, σήκω να δεις τον Μέσι και την παρέα του! (vids)

Η Αργεντινή είχε τύχη, αλλά είχε και Λιονέλ Μέσι! Οι Λατίνοι επικράτησαν με σκορ 3-0 της Κροατίας, με τον ηγέτη τους να σημειώνει ένα γκολ με πέναλτι και να φτιάχνει ακόμη μία και έτσι πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 2014 κόντρα στη Γερμανία, χάνοντας τότε στην παράταση με σκορ 1-0. Ωστόσο, ο Μέσι θέλει να κάνει κάτι που δεν έχει συμβεί από τότε που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ακόμα ζούσε και μεσουρανούσε: να κατακτήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο με την «αλμπισελέστε» από το 1986 και το τρίτο συνολικά.

Πολύ καλή παρουσία από την Κροατία που ναι μεν τα έκανε, σε αρκετές περιπτώσεις, όλα σωστά. Αλλά της έλειπε η τύχη και κάποιες φορές η ουσία.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Κροατία ήταν εκείνη που μπήκε πιο ορεξάτα και πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι με την Αργεντινή. Οι Λατίνοι ήταν πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους, όμως, αυτοί που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους ήταν οι ποδοσφαιριστές του Ντάλιτς που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους και να έχουν καλύτερη κυκλοφορία.

Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε λίγο μετά το 20′. Όταν ο Φερνάντες έκανε ένα ωραίο σουτ προς την εστία του Λιβάκοβιτς με τον Κροάτη τερματοφύλακα να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Η Αργεντινή όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε καλύτερα. Μάλιστα, σε λίγες από τις επιθέσεις της όχι μόνο έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, μα σκόραρε κιόλας.

Στο 33′ ο Άλβαρες προσπάθησε να περάσει την μπάλα στα πλάγια του Λιβάκοβιτς, όμως, αυτό δεν έγινε. Παράλληλα, όμως με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει έπεσε πάνω στον 27χρονο γκολκίπερ. Ο Ορσάτο έδωσε πέναλτι και ο Λιονέλ Μέσι με άψογο σουτ νίκησε τον αντίπαλο κίπερ και έκανε το 1-0.

Ο Άλβαρες λίγο αργότερα έμελλε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο νεαρός στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι πήρε δύο κόντρες και από κοντά, με δυνατό σουτ, νίκησε τον Λιβάκοβιτς και έδωσε… μαξιλαράκι ασφαλείας στην Αργεντινή. Μάλιστα, οι Λατίνοι παραλίγο να φτάσουν και σε τρίτο γκολ όταν μετά από κόρνερ ο ΜακΆλιστερ έκανε την κεφαλιά, αλλά, ο Λιβάκοβιτς προχώρησε σε μία απίθανη επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος ο Ντάλιτς προχώρησε σε πολλές αλλαγές, προκειμένου να δώσει έναν επιπλέον επιθετικό τόνο στην Κροατία. Αυτό έδωσε ακόμη περισσότερους χώρους στον Μέσι και την παρέα του για να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Όπως και έγινε. Στο 69′ ο Μέσι πήρε την μπάλα στα πόδια του και αφού έκανε… κουτό τον Γκβαρντιόλ, γύρισε την μπάλα στην περιοχή με τον Άλβαρες να βγαίνει πριν τον Λόβρεν και να κάνει το 3-0.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μόντριτς ήταν συγκινητικός σε αρκετές περιπτώσεις, αφού δεν παράταγε καμία φάση και τα έδινε όλα. Οι Κροάτες είχαν μερικές καλές στιγμές, όπως μία προβολή του Λόβρεν, αλλά κάτι η αστοχία και κάτι η… ατυχία δεν τους επέτρεψε να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

Έτσι, η Αργεντινή θα πάει στον τελικό και η Κροατία θα παίξει για την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.













Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ