ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μικρό καλάθι κρατά ο Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει κριθεί τίποτα»
Ολυμπιακός: Αποθέωση για τους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ στο «Ελ. Βενιζέλος»
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Έγινε το θέλημά Του, ο Μέσι κατέκτησε το Mundial! (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι γράφει ιστορία. Η Αργεντινή επικράτησε με 4-2 της Γαλλίας στα πέναλτι στον συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησε το Mundial.

Έγινε το θέλημά Του, ο Μέσι κατέκτησε το Mundial! (vid)

O Λιονέλ Μέσι πάτησε στην μοναδική κορυφή που έλειπε από τη τεράστια συλλογή του. Η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «Αλμπισελέστε» επικράτησε με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι επικρατώντας της Γαλλίας σε έναν τελικό που τα είχε πραγματικά όλα. Παράσταση από Μέσι και Μπαπε.

Το ματς

O μεγάλος τελικός! Αργεντινή απέναντι στη Γαλλία. Ή Μέσι ενάντια στον Μπαπέ. Όπως θέλετε πείτε το! Το σπουδαίο ραντεβού που κλείνει το φετινό Mundial. Μια αναμέτρηση που περίμενε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ολοκληρώθηκε απόψε με ένα ζευγάρι που οι περισσότεροι το… έβλεπαν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Η τιτανομαχία ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία ξεκίνησε με την «Αλμπισελέστε» να μπαίνει στο παιχνίδι με το… μαχαίρι στα δόντια. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε με την ψυχολογία στα ύψη σε αντίθεση με τους Γάλλους που έδειχναν αρκετά τρομαγμένοι. Η κυριαρχία της Αργεντινής στον αγωνιστικό χώρο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 23ο λεπτό. Ο Άνχελ Ντι Μαρία ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Ντεμπελέ με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι. Ένα πέναλτι που ανέλαβε και εκτέλεσε σωστά ο Λιονέλ Μέσι ένα λεπτό αργότερα. Η ανωτερότητα της Αργεντινής συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο 36′ ήρθε το 2-0. Μια φάση που ξεκίνησε από την άμυνα και με γρήγορες πάσες κατέληξε στα πόδια του Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός πλάσαρε σωστά κερδίζοντας τον Λιορίς.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε! Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι πίστεψε πως τα πράγματα είχαν ουσιαστικά τελειώσει και στη συνέχεια το πλήρωσε. Η Γαλλία σταδιακά ανέβασε ταχύτητα. Οι αλλαγές του Ντεσάν από το πρώτο ημίχρονο και ειδικά αυτές στα μισά της επανάληψης άλλαξαν τελείως την εικόνα του ματς. Στο 80′ ο Οταμέντι ανέτρεψε εντός περιοχής του Τουράμ με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Μπαπέ πλάσαρε σωστά, κέρδισε τον Μαρτίνες και μείωσε σε 2-1. Σαν να μην έφθανε αυτό για την Αργεντινή στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Ο Μπαπέ πάτησε την αντίπαλη περιοχή και με εκπληκτικό σουτ στη κίνηση έκανε το 2-2. Ένα σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Στην παράταση οι δύο ομάδες έδειξαν να φοβούνται να ρισκάρουν. Το πρώτο 15λεπτο κύλησε στην μετριότητα με την Αργεντινή ακόμη να δείχνει σοκαρισμένη από την ισοφάριση και τα γκολ του Μπαπέ. Στο 108′ έγινε η φάση που έβαλε ξανά φωτιά στον αγώνα. Ο Μέσι σκόραρε με την μπάλα να περνάει οριακά τη γραμμή. Στην αρχή ο βοηθός έδωσε οφσάιντ στον Λαουτάρο όμως το VAR δικαίωσε τους Αργεντινούς. 3-2. Στο 116′ όμως οι Γάλλοι βρήκαν ξανά αντίδραση. Ο Παρέδες έκανε πέναλτι βρίσκοντας τη μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής. Ο Μπαπέ εκτέλεσε σωστά και έκανε το 3-3 σημειώνοντας χατ τρικ. Ο μεγάλος τελικός κρίθηκε εν τέλει στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ήταν για άλλη μία φορά απροσπέλαστος. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας σταμάτησε τους Κομάν και Τσουαμενί. Οι Αργεντινοί ευστόχησαν σε όλα τα πέναλτι και κατέκτησαν το τρόπαιο.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ