Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στο χορτάρι «καυτή» και νικήτρια (vid)
Αγγλία

Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στο χορτάρι «καυτή» και νικήτρια (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της φάσης των «16» του EFL Cup επικρατώντας της Λίβερπουλ στο Έτιχαντ με 3-2.

23.12.2022 | 00:03

To καλύτερο ζέσταμα για όσα θα δούμε στη συνέχεια της τρέχουσας σεζόν! Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ παρουσίασαν πανέμορφο θέαμα στο Έτιχαντ παρά τις απουσίες τους λόγω Mundial με τους «Πολίτες» τελικά να χαμογελούν πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-2 επί των αντιπάλων τους. Ο Γκουαρντιόλα είδε τους Χάαλαντ, Μάχρεζ και Άκε να σκοράρουν και να προσφέρουν στην ομάδα τους την πρόκριση στους «8» του EFL Cup. Καρβάλιο και Σαλάχ τα γκολ για τη Λίβερπουλ, μοιραίος ο κακός Νούνιες.

To ματς

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες τέσσερις ημέρες μετά το τέλος του Mundial. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ βρέθηκαν αντιμέτωπες το βράδυ της Πέμπτης στο Έτιχαντ στη φάση των «16» του EFL Cup. Και οι δύο πριν από το παιχνίδι γνώριζαν για τις πολλές απουσίες τους. Όπως και να χει όμως Γκουαρντιόλα και Κλοπ παρέταξαν στο χορτάρι όλα τα διαθέσιμα όπλα τους στοχεύοντας εξαρχής στη νίκη και συνάμα τη πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά! Με γκολ! Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε πρώτη δίχτυα στο ματς χάρις την εκτελεστική δεινότητα του τρομερού Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός μόλις στο 9′ πάτησε την αντίπαλη περιοχή. Εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Ντε Μπρούιν και με πανέμορφο τρόπο έκανε το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο κράτησε μόλις δέκα λεπτά καθώς στο 20′ η Λίβερπουλ βρήκε τρόπο να απαντήσει. Από κοντά ο Καρβάλιο ολοκλήρωσε έξοχα την ομαδική προσπάθεια των «Κόκκινων» και έφερε το ματς στα ίσια. Με το 1-1 οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός άνοιξε με το… καλησπέρα! Στο 47′ ο Μάχρεζ βρέθηκε στη περιοχή της Λίβερπουλ. Κατέβασε άψογα τη μπάλα και πλάσαρε υπέροχα στην απέναντι γωνία του Κέλεχερ δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Στο επόμενο λεπτό όμως η ομάδα του Κλοπ βρήκε ξανά αντίδραση με τον Σαλάχ να πλασάρει με χαρακτηριστική ευκολία κάνοντας το 2-2.

Στο 58′ όμως ήρθε το γκολ που καθόρισε το ματς. Ο Άκε με κεφαλιά νίκησε τον Κέλεχερ και χάρισε στον Ντε Μπρούιν τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι. Στο τελευταίο μισάωρο και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους όμως το σκορ δεν άλλαξε. Μοιραίος ο Νούνιες, με τον Ουρουγουανό να χάνει και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Τελικό αποτέλεσμα 3-2 υπέρ των «Πολιτών».

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version