ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

O Nκέτια το φωνάζει – Το φετινό πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Άρσεναλ (vid)

Δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς στην ακαταμάχητη Άρσεναλ. Οι «Κανονιέρηδες» με buzzer beater του Νκέτια επικράτησε της Γιουνάιτεντ (3-2) σε μια ακόμη ματσάρα στο Emirates.

O Nκέτια το φωνάζει – Το φετινό πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Άρσεναλ (vid)

Η φετινή Άρσεναλ είναι φτιαγμένη για την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου! Τα «μωρά» του Μίκελ Αρτέτα βρήκαν απέναντί τους τη μαχητική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την νίκησαν με 3-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νκέτια για τους Λονδρέζους, γκολάρα ο Σάκα. Για τους «Κόκκινους Διαβόλους» σκόραραν οι Ράσφορντ και Μαρτίνες.

To ματς

Η 20η αγωνιστική της Premier League περιλάμβανε το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Από τη μία η πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος και από την άλλη η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ που φέτος παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο και στοχεύει ακόμη και στον τίτλο. Οι Λονδρέζοι ήθελαν απόψε να κερδίσουν την μοναδική ομάδα η οποία τους κέρδισε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Μίκελ Αρτέτα ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μπουν δυνατά στον αγώνα όπερ και εγένετο. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Άρσεναλ ήταν εξαιρετική. Πίεσε για το γκολ και κράτησε περισσότερο τη μπάλα.

Γκολάρα ο Ράσφορντ, τάχιστη απάντηση από την Άρσεναλ

Στο 17′ όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Ράσφορντ, η οποία κατέληξε και στα δίχτυα του Ράμσντειλ. Ο ταλαντούχος επιθετικός πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή έπειτα από λάθος των γηπεδούχων. Πέρασε με εκπληκτική «ποδιά» τον Παρτέι και με δυνατό σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0. Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν κράτησε πολύ. Επτά λεπτά μετά η Άρσεναλ βρήκε τρόπο να αντιδράσει. Ο Τσάκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και βρήκε ιδανικά τον Νκέτια στην καρδιά της περιοχής της Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός πήρε το πλεονέκτημα, άφησε πίσω τον Μπισάκα και με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1).

Στο υπόλοιπο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Και οι δύο ομάδες είχαν ως βασικό τους μέλημα να κλείσουν τους χώρους και να μην επιτρέψουν την ανάπτυξη στον αντίπαλο. Μοιραία το 1-1 έμεινε στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη, o ρυθμός πήρε και πάλι την ανηφόρα. Στο 53′ η Άρσεναλ κατάφερε να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-1. Δράστης αυτή τη φορά ο Μπουκάγιο Σάκα. Ο νεαρός πήρε τη μπάλα στα δεξιά, ταλαιπώρησε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Αμέσως προσπάθησε να αντιδράσει και στο 59′ βρήκε την απάντηση (2-2) με τον Λισάντρο Μαρτίνες.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άρσεναλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι «Κανονιέρηδες» κυκλοφόρησαν τη μπάλα και απείλησαν με κάθε τρόπο τον αντίπαλο. Στο 71′ ο Σάκα παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε από την ομάδα του Αρτέτα και στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Στο παιχνίδι στο 82′ πέρασε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Λονδρέζων, Λεάντρο Τροσάρ. H επιμονή των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα. Στο 90′ ο Νκέτια με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-2. Η φάση ελέγχηκε και από το VAR. Το γκολ αυτό έμελλε να χαρίσει στην Άρσεναλ μια τεράστια νίκη!

 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ