ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Απόδραση από το Σαν Μαμές με τέχνη και πείσμα από τη «Βασίλισσα» (vid)

Η γκολάρα του Καρίμ Μπενζεμά στο 24' και αυτή του Κρος στο φινάλε αποδείχθηκαν ικανές για να χαρίσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης νίκη... χρυσάφι επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0) μέσα στο Σαν Μαμές.

Απόδραση από το Σαν Μαμές με τέχνη και πείσμα από τη «Βασίλισσα» (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στο Σαν Μαμές και βγήκε… ατσαλάκωτη. Η «Βασίλισσα» επικράτησε της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-0 χάρις το εκπληκτικό γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και αυτό του Κρος στο φινάλε και συνέχισε στο -3 στο κατόπι της κορυφής και της Μπαρτσελόνα. Προσπάθησε να βρει γκολ η ομάδα από τη Βασκονία όμως δεν τα κατάφερε.

To ματς

Μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Χετάφε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε περιθώρια για απώλεια βαθμών στο Σαν Μαμές. Οι Μαδριλένοι ήξεραν πως απόψε είχε μια δύσκολη αποστολή κόντρα σε μια μαχητική ομάδα όμως καλούνταν να πάρουν το «τρίποντο» για να παραμείνουν σε απόσταση τριών βαθμών από τη κορυφή. Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε την ομάδα του με όλα τα διαθέσιμα όπλα μέσα.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 10′ έφθασε κοντά στο 1-0. Ο Παρέδες πήρε τη κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως ο Κουρτουά με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο. Οι Βάσκοι έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Από το 20λεπτο και μετά όμως η Ρεάλ ανέβασε ρυθμούς. Στο 24′ ήρθε η μεγάλη στιγμή για τη «Βασίλισσα» στο ματς, μια ευκαιρία που της απέφερε και το γκολ. Ο Βαλβέρδε έκανε τη σέντρα, η μπάλα «έπεσε» στα πόδια του  Μπενζεμά και εκείνος με καταπληκτικό γυριστό σουτ έκανε το 1-0. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Από το 25′ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Αθλέτικ Μπιλμπάο προσπαθούσε να ξεπεράσει το γκολ του Γάλλου σούπερ σταρ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένοι και να μην έχουν τον τρόπο να αντιδράσουν. Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης με το προβάδισμα στο σκορ προσπαθούσε να διαχειριστεί δυνάμεις και χρόνο. Έτσι χωρίς άλλες μεγάλες φάσεις το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βαλβέρδε μπήκαν με καλύτερη ψυχολογία για να «χτυπήσουν» το ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο έδειξε να ελέγχει την κατάσταση και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 59′ ο Νάτσο της Ρεάλ βρέθηκε σε θέση βολής. «Όπλισε» όμως το τελείωμα του βρήκε σε ετοιμότητα τον εξαιρετικό Ουνάι Σιμόν. Στο 69′ ήταν η σειρά της Μπιλμπάο να φθάσει μια ανάσα από το γκολ, το τελείωμα όμως του Νίκο Γουίλιαμς ήταν πολύ κακό από πλεονεκτική θέση. Οκτώ λεπτά μετά ο επιθετικός της Μπιλμπάο βρήκε δίχτυα όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε καθώς και στο 80′ η ομάδα του Βαλβέρδε έφθασε κοντά στο να ισοφαρίσει όμως η φάση διαρκείας που δημιούργησε δεν έφερε αποτέλεσμα.

H Mπιλμπάο προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να πετύχει την ισοφάριση όμως οι παίκτες της Ρεάλ άντεξαν τους κραδασμούς. Στο τέλος μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Τόνι Κρος να νικά τον Ουνάι Σιμόν με όμορφο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τελικό αποτέλεσμα, Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2.

 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ