ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Έξι χρόνια ήταν πολλά… Η Γιουνάιτεντ ήρθε, καθίστε αναπαυτικά! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ στον τελικό του League Cup, κατακτώντας τίτλο μετά από έξι χρόνια.

Έξι χρόνια ήταν πολλά… Η Γιουνάιτεντ ήρθε, καθίστε αναπαυτικά! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει τίτλος. Οπότε έξι χρόνια, χωρίς ούτε μία κούπα ήταν πολλά για τους «κόκκινους διαβόλους». Αλλά το κοντέρ μηδένισε!

Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ επικράτησαν με σκορ 2-0 της Νιούκαστλ στον τελικό του League Cup στο «Γουέμπλεϊ», δείχνοντας ότι η επιστροφή στην… κανονικότητα για τους «κόκκινους διαβόλους» δεν είναι μόνο στη θεωρία! Σπουδαία εμφάνιση και πάλι από τον Μάρκους Ράσφορντ που σημείωσε ακόμη ένα γκολ.

Οι «καρακάξες» θα συνεχίσουν να μετράνε 68 χρόνια χωρίς ούτε έναν τίτλο με το σύνολο του Έντι Χάουι να απειλεί σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα. Mε τις πιο κλασικές να έρχονται στο 89′ και το 92′.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

H Νιούκαστλ φέτος αποτελεί μία από τις εκπλήξεις της Premier League. Είναι ένα σύνολο που δύσκολα χάνει και ακόμη πιο δύσκολα δέχεται γκολ. Έτσι, οι «καρακάξες» και στον πρώτο τους τελικό, μετά από χρόνια, φρόντισαν να δώσουν χώρο και χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να κάνει το παιχνίδι της και να βγει μπροστά.

Οι παίκτες του Χάουι είχαν παραταχθεί πολύ καλά αμυντικά και όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους προσπαθούσαν να βγουν μπροστά είτε με βαθιές μπαλιές, είτε από τα πλάγια με τους Τρίπιερ και Σεντ Μαξιμίν. Από την άλλη πλευρά, αυτή των «κόκκινων διαβόλων», το… παιχνίδι γινόταν κυρίως από τον άξονα. Ωστόσο, στα πρώτα λεπτά αυτό δεν ήταν και πολύ εύκολο, όμως, όσο περνούσε η ώρα άλλαξαν υπέρ τους τα πράγματα.

Η Γιουνάιτεντ πήρε το προβάδισμα στο 33′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σο από τα αριστερά με τον Κασεμίρο να νικάει κατά κράτος κάθε κεντρικό αμυντικό της Νιούκαστλ και με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι περίπου να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Αν και χρειάστηκαν μερικά λεπτά πριν κατακυρωθεί το εν λόγω τέρμα με το VAR να ελέγχει αν ήταν ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι παίκτες του Τεν Χαγκ δεν… χαλάρωσαν. Ίσα- ίσα που ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον ρυθμό τους και ντούμπλαραν τα τέρματά τους με τον φοβερό και τρομερό Ράσφορντ στο 39′. Ο Άγγλος φορ με ατομική ενέργεια από τα αριστερά νίκησε, όποιον βρήκε μπροστά του και με… πονηρό πλασέ, με την μπάλα να έχει βρει στον Μπότμαν, να κάνει το 2-0. Το σοκ για τις «καρακάξες» μέχρι εκείνο το λεπτό έμοιαζε να είναι μεγάλο με τους ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ να χάνουν από εκεί και πέρα κατά κράτος πολλές μονομαχίες από τους «κόκκινους διαβόλους» που έδειχναν ότι το ήθελαν περισσότερο και ήταν πνευματικά πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς δεν πρόσφερε τόσες πολλές συγκινήσεις. Η Νιούκαστλ, όπως ήταν λογικό και επόμενο, ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Όμως, οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ σταμάτησαν τους αντίπαλους επιθετικούς σχετικά εύκολα. Παρόλα αυτά η Νιούκαστλ είχε τις δικές της καλές στιγμές. Η πρώτη στο 68′ με διπλό σουτ του Ζουέλινγκτον και η δεύτερη στο 89′ με…ρουκέτα του Μέρφι με την μπάλα να βγαίνει άουτ για ελάχιστα εκατοστά. Στο 92′ η κεφαλιά του Ζουέλινγκτον απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Έτσι, το 2-0 έμεινε ως το τέλος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά τον πρώτο τίτλο της σεζόν και τις «καρακάξες» να κάνουν όνειρα για έναν τίτλο στο μέλλον!













Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ