ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Μεγάλη πρόκριση για Σπόρτινγκ που… χάζεψε την Άρσεναλ στα πέναλτι! (vids)

Μεγάλη πρόκριση για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που ήρθε 1-1 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, όμως, νίκησε 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Μεγάλη πρόκριση για Σπόρτινγκ που… χάζεψε την Άρσεναλ στα πέναλτι! (vids)

Η Άρσεναλ έχει ζήσει μεγάλε στιγμές φέτος στο «Έμιρεϊτς». Ωστόσο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατάφερε να χαλάσει τα… χαμόγελα στους Λονδρέζους, αφού τους άφησε εκτός προημιτελικών για το Europa League.

Στη ρεβάνς του 2-2 της Πορτογαλίας τα «λιοντάρια» αγωνίστηκαν, όπως προτάσσει, το παρατσούκλι τους και μένοντας στο 1-1 στην αγγλική πρωτεύουσα, και μετά από παράταση, νίκησαν 5-3 το αξιόμαχο σύνολο του Μίκελ Αρτέτα.

Το γκολ της σεζόν από τους φιλοξενούμενους και τον Πέδρο Γκονσάλβες. Πλέον οι Άγγλοι μένουν με τις ελπίδες και τα όνειρα για την κατάκτηση της Premier League. Πολύ καλή απόδοση από τους γηπεδούχους στην παράταση που πάτησαν τους φιλοξενούμενους, αλλά, δεν κατάφεραν με κανέναν τρόπο -έχοντας και δοκάρι- να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης στο Βόρειο Λονδίνο ανήκαν και με το παραπάνω στους παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι με το υψηλό τους pressing και τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας κατάφεραν κάτι που έχουν πετύχει λίγες ομάδες φέτος στο «Έμιρεϊτς» να βγάλουν εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους. Μάλιστα στο 13′ ο Τρινκάο είχε ένα καλό σουτ που πέρασε για λίγο έξω. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Αρτέτα είδε τους παίκτες του να έχουν προβλήματα. Ο πρώτος ήταν ο Τομιγιάσου και ο δεύτερος ο Σαλιμπά και με τους δύο αμυντικούς να βγαίνουν ως αλλαγή.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άρσεναλ κατάφερε να ηρεμήσει το παιχνίδι και με τις πολλές τις πάσες να αποκτήσει τον έλεγχο. Στο 19′ ήταν η ώρα για τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0. Μία μακρινή μπαλιά του Ζορζίνιο ήταν αρκετή για να βγάλει σε καλή θέση τον Μαρτινέλι, εκείνος πλάσαρε αλλά δεν νίκησε τον κίπερ των Πορτογάλων και αυτό το έκανε από κοντά ο Τζάκα με δυνατό κοντινό σουτ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι από εκεί και πέρα βγήκαν σιγά- σιγά μπροστά και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 όταν το σουτ του Ινάσιο πέρασε για λίγο έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπόρτινγκ έπιασε και πάλι την Άρσεναλ από τον λαιμό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους συνέχεια και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα πολλά λάθη των γηπεδούχων που έδειχναν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και αυτό το επιβεβαίωσε το τέρμα του Γκονσάλβες στο 61′ όταν πήρε την μπάλα στο κέντρο από λάθος του Βιέιρα και με σουτ από το… κέντρο νίκησε-ξεφτίλισε τον Ράμσντεϊλ, ο οποίος ήταν πολλά βήματα έξω από τη θέση του και έκανε το 1-1.

Στο 65′ η Σπόρτινγκ έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν μετά από κόρνερ η κεφαλιά του Παουλίνιο πέρασε για λίγο έξω. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν σαν να μην υπάρχει… αύριο κάνοντας πολύ δύσκολη τη ζωή των Λονδρέζων που βγήκαν μπροστά από 80′ και έπειτα. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος του 90λεπτου και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο του παραπάνω ημιώρου η Άρσεναλ πατούσε καλύτερα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Τροσάρ. Οι πολλές λάθος πάσες των Πορτογάλων έφεραν τετ- α- τετ τον Βέλγο χαφ, αλλά από κοντά το πλασέ του το αλλοίωσε ο Αντάν με την παλάμη και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του. Αυτή ήταν και η πιο δυνατή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αμφότερες από κεφαλιές του Γκάμπριελ. Αλλά ο Αντάν και η Σπόρτινγκ έμοιαζαν ανίκητοι. Στη διαδικασίας των πέναλτι που ακολούθησε οι Πορτογάλοι δεν έχασαν ούτε ένα και από την πλευρά των Λονδρέζων ο μοιραίος ήταν ο Μαρτινέλι, ο οποίος αστόχησε στο τέταρτο πέναλτι με τον Αντάν να μπλοκάρει το σουτ του. Άτυχος ο Ράμσντεϊλ που έπεσε πολλές φορές σωστά αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει κάποιο πέναλτι.

Έτσι, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρασε με 5-3 στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League.



















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ