ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αλλάζουν… μυαλά στην Μπαρτσελόνα – Προς παραμονή ο Τσάβι
Εθνική Ελλάδος: Η πιθανή ενδεκάδα στον «τελικό» με το Καζακστάν
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Ο Τούχελ μετέτρεψε το Klassiker σε… καταιγίδα για την Ντόρτμουντ (vid)

Ντέρμπι για 13 λεπτά στο Μόναχο γιατί μετά ήταν... περίπατος (4-2) για την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τούχελ μετέτρεψε το Klassiker σε… καταιγίδα για την Ντόρτμουντ (vid)

Μια «πρώτη» για τον Τόμας Τούχελ… όνειρο! Η Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Αλιάνζ Αρένα με 4-2  και ήχησε αντεπίθεση! Το ντέρμπι με τους Βεστφαλούς μετατράπηκε σε υγιεινός περίπατος με τους Βαυαρούς να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα των μέχρι σήμερα πρωτοπόρων… σμπαράλια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τόμας Μίλερ που πέτυχε δύο γκολ. Χειρότερος του γηπέδου ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Κόμπελ ο οποίος μας χάρισε το highlight της βραδιάς.

Το ματς

Με συμπληρωμένες 25 αγωνιστικές στη Bundesliga, Ντόρτμουντ βρέθηκε πρώτη και καλύτερη στη βαθμολογία. Η Μπάγερν Μονάχου με τη σειρά της όντας στη 2η θέση προχώρησε σε βαθιές αλλαγές. Ο Νάγκελσμαν αποτέλεσε παρελθόν, ο Τόμας Τούχελ ήρθε και ανέλαβε τη βαυαρική ομάδα. Όλα αυτά εν μέσω της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων. Η δράση όμως επέστρεψε και η 26η στροφή βρήκε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες.

Η «πρώτη» του Τούχελ απέναντι στην άλλοτε ομάδα του ήταν μια πρώτης τάξεως πρόκληση. Η Μπάγερν ήθελε να εκκινήσει ιδανικά το νέο της κεφάλαιο. Έτσι από το πρώτο λεπτό μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από το ξεκίνημα για το γκολ και το βρήκαν στο 13ο λεπτό με τον πιο περίεργο τρόπο. Ο Ουπαμεκανό έκανε τη σέντρα πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Κόμπελ βγήκε από την περιοχή, έκανε το… τσαφ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ένα γκολ που ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων φέρει τεράστια ευθύνη.

Με αυτή τη ψυχολογία οι παίκτες της Ντόρτμουντ δε σήκωσαν ποτέ ξανά κεφάλι. Η Μπάγερν πάτησε στο 1-0 και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Στο 18′ ο Μίλερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Μπορούσια και από κοντά έγραψε το 2-0. Πέντε λεπτά μετά ο Γερμανός φορ πάτησε την αντίπαλη περιοχή και με όμορφο πλασέ τριπλασίασε το προβάδισμα για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Μπάγερν είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η Ντόρτμουντ απλά παρακολουθούσε την εξέλιξη…

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Στο 50′ οι Βαυαροί βρήκαν ξανά δίχτυα με τον Κομάν να κάνει το 4-0 και να βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στα όνειρα της Ντόρτμουντ για την όποια επιστροφή στον αγώνα. Η Ντόρτμουντ παραδομένη περίμενε μονάχα την ολοκλήρωση του αγώνα. Δεν της έμενε κάτι παραπάνω. Ήξερε την μοίρα της και ήθελε το μαρτύριο αυτό να τελειώσει χωρίς άλλα τέρματα από πλευράς Μπάγερν. Στο 72′ ο Εμρέ Τσαν βρήκε την ευκαιρία μέσω πέναλτι να μειώσει σε 4-1 και να περιορίσει την τεράστια ζημιά για την ομάδα του. Στο φινάλε μάλιστα οι Βεστφαλοί μείωσαν ακόμη περισσότερο γράφοντας με τον Μάλεν το τελικό 4-2

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ