Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Σεβίλλη πέταξε το γάντι αλλά η Γιουβέντους απάντησε με… Γκάτι! (vids)
Europa League

Η Σεβίλλη πέταξε το γάντι αλλά η Γιουβέντους απάντησε με… Γκάτι! (vids)

To γκολ του Γκάτι στο 97' ήταν εκείνο που έφερε τα... όλα σε ισορροπία και έκανε το 1-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ της Γιουβέντους και της Σεβίλλης στο Τορίνο.

12.05.2023 | 00:07

Ξεκίνησε σαν… αστείο. Μετά σαν υπερβολή. Αλλά πλέον είναι ένας κανόνας και τείνει να γίνει μύθος των ευρωπαϊκών διοργανώσεων: το Europa League είναι η διοργάνωση της Σεβίλλης!

Οι Ισπανοί χωρίς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες και δίχως να εντυπωσιάσουν με το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν στο Τορίνο, ήταν πολύ κοντά στο να επικρατήσουν της Γιουβέντους που ήταν και είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού. Ωστόσο, τη «Μεγάλη Κυρία» έσωσε ο Γκάτι που έκανε το 1-1 που έμεινε ως το τέλος στο 97′.

Λίγα πράγματα από τα μεγάλα αστέρια των «μπιανκονέρι» που έμειναν… μετεξεταστέα! Πάθος, δύναμη και καρδιά από τους Ανδαλουσιάνους που θα τα παίξουν όλα στην έδρα τους για να περάσουν στον μεγάλο τελικό!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θα ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με λίγες φάσεις, κακό και αργό ρυθμό και ελάχιστα γκολ. Όσο περνούσε η ώρα αυτό φαινόταν ολοένα και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Η Γιουβέντους, όμως, ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 19′.

Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Βλάχοβιτς με τον Σέρβο να αστοχεί εντυπωσιακά εξ επαφής και να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών. Αυτό που έχασε ο σούπερ σταρ της ιταλικής ομάδας το έβαλε ο Εν Νεσίρι στο 26′. Ο Μαροκινός φορ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «σπάσιμο» του Οκάμπος και με υπέροχο πλασέ έστειλε… αδιάβαστο τον Σέζνι.

Από εκεί και πέρα η Γιουβέντους προσπάθησε να κερδίσει μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιταλοί ήθελαν να ανεβάσουν ρυθμό και να γίνουν πιο απειλητικοί, όμως, αυτή η υπόθεση ήταν πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο θα περίμεναν ή θα φανταζόντουσαν.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη κράτησε την μπάλα λίγο παραπάνω και «πάγωνε» τον ρυθμό όποτε έπρεπε. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι έκλειναν γρήγορα κάθε διάδρομο προς την εστία τους, ενώ στις περισσότερες μονομαχίες ήταν εκείνοι νικητές! Έτσι, τα πράγματα για τους Ιταλούς έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που ο χρόνος όσο κυλούσε δεν ήταν με το μέρος τους.

Η είσοδος του Πογκμπά στον αγωνιστικό χώρο δεν βοήθησε και πολύ τους γηπεδούχους που ναι μεν είχαν την κατοχή στα πόδια τους, αλλά, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γάλλος έκανε επίδειξη τεχνικής σε μερικές περιπτώσεις. Αλλά ως εκεί. Την ώρα που όλοι θεωρούσαν πως τα πάντα είχαν τελειώσει μετά από κόρνερ ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά, ο Μπονό ήταν εκτός θέσης και ο Γκάτι από κοντά με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 97′ και πλέον όλα θα ξεκινήσουν από… μηδενική βάση στη ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα από τώρα στο «Σάντσες Πιθχουάν».













Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version