ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Πήγε για μαλλί και βγήκε… κουρεμένη η Μίλαν

Άλλα πράγματα περιμέναμε από τη Μίλαν φέτος, ειδικά στο πρωτάθλημα το οποίο θα μπορούσε να υπερασπιστεί καλύτερα.

Πήγε για μαλλί και βγήκε… κουρεμένη η Μίλαν

Με το σήμα του σκουντέτο στο στέρνο, οι παίκτες της Μίλαν κλήθηκαν φέτος να υπερασπιστούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν κι έναν στόχο που φαινόταν… παιχνιδάκι. Δηλαδή το εισιτήριο του Champions League της επόμενης σεζόν. Βέβαια, είχε την ευκαιρία της στην ίδια τη διοργάνωση, όμως η κατάκτησή της ήταν ένα όνειρο απατηλό.

Οι «ροσονέρι» με δυο ήττες αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την Ίντερ η οποία 13 χρόνια μετά επιστρέφει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το 2010 θυμίζουμε πως είχε σηκώσει το Champions League στον τελικό της Μαδρίτης νικώντας 2-0 την Μπάγερν Μονάχου με δυο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο. Επιστρέφουμε στα της Μίλαν για να αναφέρουμε πως μετά τον αποκλεισμό από τους «νερατζούρι» η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πρέπει να τα δώσει όλα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να «χωθεί» στην τετράδα.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας




Αυτή τη στιγμή είναι στο -4 από την τέταρτη, Λάτσιο. Στους 65 βαθμούς οι λατσιάλι που αυτό το Σαββατοκύριακο δοκιμάζονται στην έδρα της Ουντινέζε. Ενώ η Μίλαν υποδέχεται την υποβιβασμένη, Σαμπντόρια. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η ομάδα του Μιλάνου δεν αρκείται μια φορά σε νίκη δική της και ήττα της Λάτσιο. Αλλά, περιμένει τους Ρωμαίους να κάνουν τουλάχιστον δυο γκέλες για να έχουν ελπίδες. Ειδάλλως, θα επιστρέψουν στο Europa League όπου τους είχαμε δει πριν μερικά χρόνια, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την ΑΕΚ. Φυσικά, άπαντες περιμένουν την τελική έκβαση της υπόθεσης των 15 βαθμών της Γιουβέντους. Από βδομάδα θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη, δύσκολα θα αλλάξει κάτι και η Γιούβε θα παραμείνει ως έχει βαθμολογικά.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις προτεραιότητες της Μίλαν για το καλοκαίρι

Η επίθεση της Μίλαν φώναζε «βοήθεια»

Ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Μίλαν φέτος ήταν η επιθετική της γραμμή. Πέρσι κάπως τα κατάφερνε έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Με 14 γκολ τελείωσαν τη σεζόν οι Ζιρού και Λεάο, οκτώ είχε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και επτά ο Φρανκ Κεσιέ. Φέτος έχουν από 13 οι δυο πρώτοι, με τον Μπραχίμ Ντίας να είναι τρίτος με έξι μόλις τέρματα. Το καλοκαίρι του 2022 η Μίλαν δεν έκανε πολύ καλές μεταγραφές. Η απόκτηση του Ντε Κέτελαρ ήταν αποτυχημένη, ενώ εξίσου ήταν και του Οριγκί. Συνεπώς, ο Πιόλι έπρεπε με κάποιον τρόπο να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να βάλουν την μπάλα στο πλεκτό. Συνεπώς, οι φίλοι των «ροσονέρι» ελπίζουν πως φέτος δεν θα γίνουν τα περσινά λάθη…

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες δηλώσεις του προπονητή της Μίλαν Ο Στέφανο Πιόλι παραδέχεται ότι οι δυσκολίες στο κέντρο της επίθεσης ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μίλαν αυτή τη σεζόν και επιμένει ότι η ομάδα έχει αντλήσει διδάγματα από την πορεία της στο Champions League.

«Βρισκόμαστε πίσω από το σημείο που θα θέλαμε. Πρέπει να σκεφτούμε μόνο το αυριανό παιχνίδι. Ευτυχώς, η σεζόν δεν τελείωσε την περασμένη Τρίτη, πρέπει να δείξουμε ποιοι είμαστε. Το Champions League είναι ο στόχος, είναι πολύ σημαντικό να προκριθούμε και όλες οι κρίσεις πρέπει να ανασταλούν μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε με 32 ομάδες και τερματίσαμε στην πρώτη τετράδα. Ελπίζω να υπάρχουν περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες στην καριέρα μου.




Μιλάω πολύ με τους παίκτες μου, έχουμε κάνει ένα ταξίδι με επιτυχίες και απογοητεύσεις. Φυσικά, άξιζε τον κόπο. Μάθαμε πράγματα που δεν μπορέσαμε πέρυσι. Όλες είναι εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε στο μέλλον. Στον πρώτο αγώνα δεχθήκαμε δύο γκολ, στον επαναληπτικό δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουμε φέτος και καλούμαστε να το διορθώσουμε άμεσα.»

Κάπως έτσι, εκεί που όλοι περιμέναμε μια Μίλαν ανταγωνιστική και δυνατή ώστε να υπερασπιστεί το πρωτάθλημα και να κάνει μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, πέσαμε έξω. Όχι κατά πολύ, μιας και στο Champions League τα πήγε μια χαρά η Μίλαν. Βάση ονόματός της δεν θα προξενούσε έκπληξη σε κανέναν η παρουσία της στον τελικό της 10ης Ιουνίου. Όμως, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια εντελώς αποτυχημένη σεζόν. Πέρσι θυμίζουμε οι Μιλανέζοι είχαν μείνει εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβρη. Ενώ αργότερα κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Φέτος όμως οι αντίπαλοί της ήταν δυνατότεροι. Και η Νάπολι και η Ίντερ, αν θέλετε βάζουμε και τη Γιουβέντους. Ειδικά οι νέοι πρωταθλητές, Ναπολιτάνοι, ήταν άπιαστοι…




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ