ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H νέα μεταγραφική υπέρβαση που ετοιμάζει η Λίβερπουλ
Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι φτιαγμένος για τη La Liga (vid)
«Ύμνοι» Μπόρζες για Ιωαννίδη: «Παράδειγμα για τους συμπαίκτες του»
Το ακραίο ποσό που κοστολογεί η Νότιγχαμ τον Έλιοτ Άντερσον
Ο Κέιν φέρνει τον πιο hot στόπερ στη Μπάγερν Μονάχου
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Όλοι οι όμιλοι και τα ματς! (pics)
Άρσεναλ: Εντολή Αρτέτα για μεταγραφή 50 εκατ. ευρώ από… Γαλλία
LIVE: Η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2026 (vid)
Υπόθεση Μανδά: Οι δύο ομάδες-φαβορί για την απόκτηση του
Μπαρτσελόνα: Ο Φλικ απάντησε στους γκρινιάρηδες του… ρόστερ
Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος η γκρίνια – Έδωσαν τα χέρια Βινίσιους και Αλόνσο
Σέρχιο Ράμος: Επέλεξε την νέα του ομάδα – Εκεί ονειρεύεται να παίξει
Έκρηξη Σκόουλς: «Η Γιουνάιτεντ τον καταστρέφει! Σήκω και φύγε για το καλό σου»
O Μπρούνο Γκιμαράες και η υπέροχη συλλογή εμφανίσεων – Ανάμεσά τους και μια ελληνική (pic)
Μπαρτσελόνα: Προανήγγειλε το τέλος του ο Ζοάν Λαπόρτα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ligue 1

H Παρί ξέρει τι θα πει… κορυφή! Σήκωσε και αυτό το πρωτάθλημα! (vid)

Η εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στο Στρασβούργο με σκορ 1-1 ήταν αρκετή για την Παρί Σεν Ζερμέν, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

H Παρί ξέρει τι θα πει… κορυφή! Σήκωσε και αυτό το πρωτάθλημα! (vid)

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν και παραμένει πρωταθλήτρια Γαλλίας. Οι παίκτες του Κριστόφ Γκαλτιέ στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Ligue έμειναν στο 1-1 στο εκτός έδρας ματς με το Στρασβούργο. Όμως, αυτό λίγο τους πείραξε, αφού κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2022-2023.

Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο για τους Παριζιάνους και το ένατο τα τελευταία 11 χρόνια. Από τότε δηλαδή, όπου οι Σαουδάραβες την έκαναν δική τους. Με τους πρωτευουσιάνους να φτάνουν στο σύνολο τα 11!

Μεγάλο βράδυ και για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε τα 496 τέρματα στα κορυφαία πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ξεπερνώντας κατά ένα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πλέον είναι πρώτος και καλύτερος ο Αργεντινός.

TO MATΣ:

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές συγκινήσεις για καμία από τις δύο ομάδες. Από την μία πλευρά η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την μπάλα στην κατοχή της. Από την άλλη το Στρασβούργο προσπαθούσε να βγει μπροστά με κάθε τρόπο αν και έδινε παραπάνω βάρος στις δυνατές μονομαχίες και στην άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν πολύ καλά ότι είτε με νίκη, είτε με τον βαθμό της ισοπαλίας θα ήταν και επίσημα πρωταθλητές μία αγωνιστική πριν το τέλος. Αυτό βέβαια δεν τους έδωσε παραπάνω ώθηση, αλλά, μάλλον τους έκανε να είναι πιο χαλαροί, αφού πήγαιναν για δύο αποτελέσματα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το προβάδισμα στο 59′ όταν ο Μέσι από πλάγια θέση και με δυνατό σουτ νίκησε τον κίπερ των γηπεδούχων και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Παράλληλα, ο Αργεντινός έφτασε τα 496 τέρματα στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα, ξεπερνώντας κατά ένα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν και πρώτος στη σχετική λίστα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, όμως, δεν έδειξαν διάθεση για περισσότερα γκολ. Κάτι που αν γινόταν θα «κλείδωναν» τη νίκη. Έτσι, το Στρασβούργο σε μία από τις επιθέσεις του ισοφάρισε με τον Γκαμεϊρό στο 79′. Ακόμη και αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για την Παρί, ώστε να σηκώσει ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Το 1-1 έμεινε ως το τέλος με τους Παριζιάνους να κατακτούν ακόμη ένα πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Το δεύτερο συνεχόμενο και το ένατο τα τελευταία έντεκα χρόνια!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ