ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Η αγωνία χτυπάει… κόκκινο στην Bundesliga με φινάλε θρίλερ!

Σε ένα συναρπαστικό φινάλε στην Bundesliga, σήμερα θα μάθουμε την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Μπάγερν Μονάχου ή Ντόρτμουντ;

Η αγωνία χτυπάει… κόκκινο στην Bundesliga με φινάλε θρίλερ!

Μια σεζόν-θρίλερ στην Bundesliga λαμβάνει τέλος σήμερα, με την ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών για την 34η και τελευταία αγωνιστική. Κατά την οποία κρίνεται το αν η Ντόρτμουντ θα κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημά της μετά το 2012 ή αν η Μπάγερν Μονάχου θα πανηγυρίσει τη… σαλατιέρα για 11η διαδοχική χρονιά. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, η οποία υποδέχεται τη Μάιντς, θα στεφθεί πρωταθλήτρια, εάν νικήσει ή αν η Μπάγερν Μονάχου δεν νικήσει εκτός έδρας την Κολωνία. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί του Τόμας Τούχελ δεν κρατούν την τύχη τους στα δικά τους… πόδια. Το… έλουσαν την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας κόντρα στη Λειψία.

Από κει και πέρα, υπάρχει ενδιαφέρον και για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League. Οι Ντόρτμουντ, Μπάγερν και Λειψία έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους κι έτσι Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ δίνουν μάχη για να κουνήσουν το… σεντόνι για «παρθενική» φορά στην ιστορία τους. Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες «συγκατοικούν» στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 59 βαθμούς η καθεμιά, ωστόσο η Ουνιόν υπερτερεί, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων της (+12 έναντι +8). Έτσι, για να τερματίσουν τέταρτοι, οι πρωτευουσιάνοι, οι οποίοι υποδέχονται τη Βέρντερ Βρέμης, χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Φράιμπουργκ (που αντιμετωπίζει την Άϊντραχτ στη Φρανκφούρτη) ή να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη Φράιμπουργκ και ταυτόχρονα να διατηρήσουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Η Παρί κινείται για τον Μάρκο Ασένσιο!

Αντίθετα, η Φράιμπουργκ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Ουνιόν ή αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, η διαφορά τερμάτων να «γυρίσει» υπέρ τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς και την ίδια διαφορά τερμάτων, η θέση που θα πάρουν στην τελική κατάταξη θα κριθεί από τον συνολικό αριθμό γκολ που έχουν πετύχει. Αυτή τη στιγμή αμφότερες έχουν σημειώσει 50 γκολ.

Επιπλέον, αναφορικά με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», ο ηττημένος της «μάχης» ανάμεσα στην Ουνιόν Βερολίνου και τη Φράιμπουργκ τερματίζει πέμπτος και μετέχει στους ομίλους του Europa League, ενώ η έκτη θέση «χαρίζει» μια θέση στα πλέι οφ του Europa Conference League. Αυτή τη στιγμή η Λεβερκούζεν είναι έκτη με 50 βαθμούς (+11 στη διαφορά τερμάτων), εντούτοις τη θέση διεκδικούν ακόμη Βόλφσμπουργκ (49 βαθμοί, +10) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (47 βαθμοί, +5). Σε περίπτωση που η Λειψία κατακτήσει το κύπελλο, στον τελικό απέναντι στην Αϊντραχτ, ο έκτος προκρίνεται και αυτός στο Europa League και ο έβδομος κερδίζει το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League.

Τεράστιο ενδιαφέρον και στο ποιος θα αποχαιρετήσει την Bundesliga

Τέλος, στη μάχη της… ουράς, τέσσερις ομάδες (Άουγκσμπουργκ, Στουτγκάρδη, Μπόχουμ και Σάλκε) κινδυνεύουν να ακολουθήσουν την ουραγό Χέρτα στη δεύτερη κατηγορία. Δύο εξ αυτών, η Άουγκσμπουργκ και η Στουτγκάρδη, δεν εξαρτώνται από άλλα αποτελέσματα κι έτσι, εάν νικήσουν την Γκλάντμπαχ και τη Χοφενχάιμ, αντίστοιχα, εξασφαλίζουν την παραμονή τους. Αντίθετα, Μπόχουμ και Σάλκε χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων, είτε για να βρίσκονται και τη νέα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια», είτε για να καταλάβουν τη 16η θέση της βαθμολογίας, ο «κάτοχος» της οποίας θα διεκδικήσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία μέσω μπαράζ με τον τρίτο της Τσβάιτε Λίγκα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ