ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ: Αν ούτε τώρα, τότε ποτε;!

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να χάσει ένα πρωτάθλημα που η Μπάγερν Μονάχου της το χάριζε αλλά εκείνη το επέστρεφε επίμονα πίσω.

Ντόρτμουντ: Αν ούτε τώρα, τότε ποτε;!

Στο NBA το αποκαλούν «choke». Στην Αγγλία χρησιμοποιούν τη φράση «bottled it». Στην Ελλάδα λέμε ότι λύγισε υπό την πίεση ή λαϊκιστή το «έλουσε». Στη Γερμανία πιθανότητα θα λένε ότι «έπαθε Ντόρτμουντ». Όπως και να το πεις, το νόημα παραμένει το ίδιο.

Οι Βεστφαλοί κατόρθωσαν για μία ακόμη φορά να χάσουν με τον πιο απίθανο τρόπο έναν τίτλο που η Μπάγερν της τον χάριζε όλη την χρονιά αλλά εκείνη τον επέστρεφε πίσω. Τόσο κοντά ήταν στο να σπάσει την 10ετή δυναστεία των Βαυαρών ώστε η γνήσια «σαλατιέρα» να βρίσκεται στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» την τελευταία αγωνιστική.

Εξάλλου, όλες οι συνθήκες έδειχναν ιδανικές. Μπροστά στο «κίτρινο τείχος», οι Βεστφαλοί κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους απέναντι σε μία βαθμολογικά αδιάφορη Μάιντζ. Και όμως, το άγχος και η έλλειψη προσωπικότητας της Ντόρτμουντ ήταν αρκετά για να της στερήσουν μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να κατακτήσουν για 9η φορά στην ιστορία τους στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Δύσκολα θα πετύχει ξανά τόσο αυτοκτονική Μπάγερν

Η φετινή Μπουντσελίγκα ήταν από αυτά τα πρωταθλήματα που κερδίζονται από τον λιγότερο κακό. Σε καμία περίπτωση από την καλύτερη ομάδα. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, η κορυφή της βαθμολογίας άλλαξε 7 φορές χέρια.

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε 3 φορές στην 1η θέση σε αυτό το διάστημα. Έφτασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε. Και αυτή τη φορά δεν έχει παρά να κατηγορήσει τον εαυτό της. Πολύ απλά διότι απέναντι της είχε την πιο θνητή έκδοση της Μπάγερν Μονάχου στην εποχή της δυναστείας.

Η κατά συρροή νικήτρια της Μπουντεσλίγκα μετρούσε μέσα στο 2023 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μοίραζε το ένα δώρο μετά το άλλο στην Ντόρτμουντ με αποκορύφωμα την απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν για χάρη του Τούχελ. Μία απόφαση που έδειχνε ότι το κάρμα την τιμωρούσε για την απόλυτη ένδειξη ασέβειας προς το πρόσωπο ενός προπονητή που είχε την ομάδα μέσα σε όλους τους στόχους.

Η χειρότερη πρωταθλήτρια Μπάγερν της 11ετίας

Μετά την πρόσληψη Τούχελ, η σεζόν της Μπάγερν πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο Κύπελλο Γερμανίας τέθηκε νόκ αουτ από την Φράιμπουργκ στα προημιτελικά. Και στο πρωτάθλημα έμοιαζε πιο νευρική από ποτέ. Είχε χάσει τη σιγουριά του πρωταθλητή. Το μάτι δεν γυάλιζε. Αντιθέτως η νευρικότητα και η εύθραυστη αμυντική λειτουργία έκανε κάθε ματς θρίλερ.

Ενδεικτικό είναι ότι σε 9 ματς πρωταθλήματος επί Τούχελ, οι μόνιμοι πρωταθλητές Γερμανίας μέτρησαν 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Από τις 6 νίκες, οι 3 ήρθαν αγχωτικά με μόλις ένα γκολ διαφορά.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της χαμένης ευκαιρίας των Βεστφαλών αρκεί να δει το παρακάτω γράφημα. Από το 2013 έως το 2023, δηλαδή στο διάστημα της κυριαρχίας της, η Μπάγερν Μονάχου ποτέ δεν έχει τερματίσει με λιγότερους από τους 71 φετινούς βαθμούς. Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ μόνο άλλες 2 φορές έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Ακόμα και έτσι, όμως, ο τίτλος κατέληξε στο Μόναχο.

Μεγάλη χαμένη η Μπουντεσλίγκα

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε φέτος ένα μάθημα χωρίς μεγάλο πάθημα. Κατάφερε δηλαδή να διατηρήσει τα εγχώρια σκήπτρα της παρόλο που έκανε μία σειρά από λάθη. Το θετικό για τους Βαυαρούς είναι ότι ιστορικά έχουν αποδείξει πώς μαθαίνουν από τις αστοχίες τους. Ήδη προέβησαν στην απόλυση του μέχρι πρότινος CEO, Όλιβερ Καν και του αθλητικού διευθυντή, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Δεδομένου ότι ήδη διαθέτουν ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ στην Ευρώπη αλλά και της αδιαμφισβήτητης τεχνογνωσίας τους και της οικονομικής τους ευμάρειας, φαντάζει ριψοκίνδυνο να χαρακτηρίσει κανείς τη φετινή χρονιά ως προάγγελο της πτώσης της αυτοκρατορίας των Βαυαρών στο εγγύς μέλλον.

Ταυτόχρονα, η Ντόρτμουντ κάθε χρόνο πουλάει ακριβά ό,τι καλύτερο διαθέτει, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ηγεμονία της Μπάγερν Μονάχου.

Όλα αυτά βέβαια, μάλλον πληγώνουν παρά αναβαθμίζουν τη Μπουντεσλίγκα. Η έλλειψη ανταγωνισμού καθιστούν λιγότερο εμπορικό το γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς κανείς ουδέτερος θεατής δε θέλει να βλέπει μία κούρσα που γνωρίζει εκ των προτέρων ποιο άλλο θα τερματίσει πρώτο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ