ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τάσος Δουβίκας: Από την Τρίπολη με αγάπη… Όλη η Ολλανδία υποκλίνεται στον Έλληνα παικταρά!

Πρώτος σκόρερ στην Εredivisie ο Τάσος Δουβίκας κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα. Τρίτη φορά που Έλληνας παίκτης αναδεικνύεται αρχισκόρερ στην Ολλανδία!

Τάσος Δουβίκας: Από την Τρίπολη με αγάπη… Όλη η Ολλανδία υποκλίνεται στον Έλληνα παικταρά!

Τελείωσε η κανονική διάρκεια της Eredivie και αν δει κανείς από περιέργεια τη λίστα με τους σκόρερ, θα δει έναν Έλληνα! Ο Τάσος Δουβίκας έκλεισε με επιτυχία τη σεζόν στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, αναδεικνύοντας τον εαυτό του ως αρχισκόρερ. Ο 23χρονος Έλληνας επιθετικός κατέγραψε 19 γκολ, γίνοντας τον τρίτο Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο νεαρός άσος βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα στη νίκη της ομάδας του επί της Έμεν (3-2) Να αναφέρουμε φυσικά πως ο Δουβίκας μοιράστηκε την κορυφή με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν. Αυτό έχει συμβεί μόνο τρεις φορές στην Eredivisie, τις σεζόν 2019-20, 1968-69 και 1965-66.Ο τελευταίος μοίρασε οκτώ ασίστ, ενώ ο συμπατριώτης μας τέσσερις.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Μαζί με Μαχλά και Γιακουμάκη, άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eredivisie ο Δουβίκας

Ο σπουδαίος Δουβίκας έκανε ονειρική σεζόν, τη δεύτερή του με τη φανέλα της Ουτρέχτης. Οδηγώντας την ομάδα του στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας. Με την Ουτρέχτη να παίζει πλέι οφ για το Conference League με τη Σπάρτα Ρότερνταμ, ενώ το άλλο ματς είναι ανάμεσα στις Τβέντε και Χέρενφεν.

Ο 23χρονος σέντερ φορ όπως είπαμε στην αρχή έγινε ο τρίτος παίκτης από τη χώρα μας που παίρνει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης τη σεζόν 2020-21 με 26 γκολ και ο Νίκος Μαχλάς την αγωνιστική περίοδο 1997-98 με 34 γκολ. Μην ξεχνάμε και πως ο Μαχλάς τότε είχε κατακτήσει και το Χρυσό Παπούτσι, όντας μέχρι και σήμερα ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που το έχει καταφέρει αυτό. Δυο κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δυο Έλληνες προκατόχους του ρεκόρ είναι τα εξής: Αμφότεροι είναι από το Ηράκλειο Κρήτης και έπαιζαν σε ομάδα που φορά κιτρινόμαυρα, ο Μαχλάς στη Φίτεσε κι ο Γιακουμάκης στη Φένλο. Νίκος Μαχλάς: Σαν σήμερα πήρε το Χρυσό Παπούτσι! - Stories | sport-fm.gr:  bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Aπό τον Αστέρα Τρίπολης, πρώτο «κουμπούρι» στην Ολλανδία

Γεννημένος στην Αθήνα, αλλά με καταγωγή από την Τρίπολη, ο Δουβίκας ξεκίνησε την καριέρα του στα τσικό του Αστέρα. Στις 19 Αυγούστου του 2017, σε ηλικία 18 ετών και 17 ημερών, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και κάνει… ρεκόρ. Γίνεται ο 7ος πιο νέος παίκτης που παίζει στη Super League με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Τρία χρόνια μετά, ο Βόλος πληρώνει 600 χιλιάδες ευρώ την ομάδα της Αρκαδίας για να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Και ένα καλοκαίρι μετά, αυτό του 2021, ο θεσσαλικός σύλλογος τον πουλά με τα διπλάσια χρήματα στην Ουτρέχτη, με τη φανέλα της οποίας μετρά 31 τέρματα και επτά ασίστ σε 73 συμμετοχές ως τώρα! Με την τωρινή χρηματιστηριακή του αξία να ανέρχεται στα 6.000.000€ . Προφανώς και έχει θέση στο ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στα τέλη Μαρτίου του 2021. Έκτοτε έχει σκοράρει μια φορά σε 15 συμμετοχές. Στα 23 του ο Τάσος Δουβίκας αποτελεί ένα κόσμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου που διαπρέπει στο εξωτερικό. Καλά να είναι ο παιχταράς, έχει όλα τα φόντα να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα στο μέλλον…




Επιμέλεια φωτογραφίας κειμένου: Γιώργος Ψύχας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ