ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

(Ρ)Αve Σεβίλλη! Και αυτό το Europa League είναι δικό σου! (vid)

Η Σεβίλλη νίκησε στα πέναλτι 4-1 τη Ρόμα (κανονική διάρκεια 1-1) στον τελικό του Europa League, κατακτώντας το 7ο!

(Ρ)Αve Σεβίλλη! Και αυτό το Europa League είναι δικό σου! (vid)

Η Σεβίλλη βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όμως, οι Ισπανοί έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν το Europa League με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Όπως επιβεβαιώθηκε και στον τελικό απέναντι στη Ρόμα που έγινε στη Βουδαπέστη και κρίθηκε στα πέναλτι με τους Ανδαλουσιάνους να παίρνουν τη νίκη με 4-1, ενώ η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 1-1.

Ο Μουρίνιο δεν είχε χάσει ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όμως, η Σεβίλλη δεν είχε χάσει ποτέ σε τελικό Europa League. Έτσι, το ένα από τα δύο σερί έπρεπε να σπάσει με τους Ισπανούς να βγαίνουν νικητές στη «ρώσικη ρουλέτα».

Σε γενικές γραμμές ο τελικός της Βουδαπέστης δεν θα μείνει στη μνήμη πολλών για τις κλασικές φάσεις ή για τον σπουδαίο ρυθμό που είχε. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν με τον Ντιμπάλα, όμως, η Σεβίλλη απάντησε με αυτογκόλ του Μαντσίνι. Από ένα δοκάρι η κάθε μία ομάδα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Σεβίλλη ήταν εκείνη που είχε την κατοχής της μπάλας και έλεγχε τον αγώνα. Η Ρόμα έδωσε χώρο και χρόνο στους Ισπανούς, μιας και ήθελε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και δεν άφηναν τους Σεβιγιάνους να απειλήσουν την εστία του Πατρίτσιο.

Παρόλα αυτά οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης στο 12′. Ο Ντιμπάλα από τα δεξιά άλλαξε ωραία την μπάλα και εκείνη πήγε στον Σπινατσόλα, ο οποίος σχεδόν από το σημείο του πέναλτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόνο, ο οποίος έδειξε ότι ήταν σε ετοιμότητα. Λίγο αργότερα, όμως, ο Μαροκινός γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απέναντι στον Ντιμπάλα.

Ο Μαντσίνι με κάθετη πάσα βρήκε τον Αργεντινό, ο οποίος με ωραίο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 35′. Το… σοκ για τους Ισπανούς ήταν μεγάλο και χρειάστηκαν αρκετή ώρα μέχρι να βρουν και πάλι δύναμη για να ξεθαρέψουν και να βγουν μπροστά. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου παραλίγο να γίνει το 1-1 με τον Ράκιτιτς. Όμως, η… καραβολίδα του Κροάτη χαφ χτύπησε στην εστία του Πατρίτσιο και το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη έκανε από νωρίς αλλαγές, δείχνοντας τις… άγριες διαθέσεις της. Η Ρόμα συνέχισε με την ίδια τακτική και την ίδια νοοτροπία. Και αυτό έδειχνε ότι κάποια στιγμή θα το πλήρωνε. Στο 55′ η Σεβίλλη έκανε το 1-1 μετά από αυτογκόλ του Μαντσίνι, ύστερα από σέντρα που έγινε από τα δεξιά από τον Νάβας με τον Πατρίτσιο να μην μπορεί να σταματήσει την μπάλα. Ωστόσο, η φάση που ξεχώρισε στα τελευταία λεπτά ήταν η ανατροπή του Οκάμπος. Στην αρχή δόθηκε πέναλτι, αλλά, ο Άγγλος διαιτητής το πήρε άμεσα πίσω μετά από έλεγχο στο VAR.

Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το τέλος των 90 λεπτών με τη Σεβίλλη να απειλεί στα χασομέρια, χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Στην παράταση ο ρυθμός εκτός από αργός ήταν και πολύ κακός. Οι παίκτες λόγω της κούρασης έκαναν πολλά λάθη, ενώ και οι διακοπές που γινόντουσαν από μικροτραυματισμούς μόνο λίγοι δεν ήταν. Έτσι, το έργο τόσο της Ρόμα, όσο και της Σεβίλλης δεν ήταν εύκολο και σε καμία περίπτωση απλό. Η καλύτερη φάση ήρθε στο 120′ και… βάλε. Όταν μετά από κόρνερ της Ρόμα από τα δεξιά ο Σμόλινγκ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Μπόνο. Έτσι, αφού τίποτα δεν άλλαξε και στο ημίωρο της παράτασης οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» οι παίκτες της Σεβίλλης ήταν πιο ψύχραιμοι και πιο τυχεροί. Από την άλλη ο Μπόνο «διάβασε» τον Μαντσίνι, ενώ είδε και την μπάλα να του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του στην εκτέλεση του Ιμπάνιες. Ο Μοντιέλ στο δικό του είδε τον Πατρίτσιο να πέφτει σωστά, όμως, ο Τέιλορ έδωσε επανάληψη μιας και ο Πορτογάλος ήταν εκτός γραμμής. Στη δεύτερη εκτέλεση ο Αργεντινός δεν λάθεψε και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

1)Σεβίλλη- Οκάμπος: Μέσα

1)Ρόμα- Κριστάντε: Μέσα

2)Σεβίλλη- Λαμέλα: Μέσα

2)Ρόμα-  Μαντσίνι: Το έπιασε ο Μπόνο

3)Σεβίλλη- Ράκιτς: Μέσα

3)Ρόμα- Ιμπάνιες: Δοκάρι.

4)Σεβίλλη- Μοντιελ: Μέσα. (Μετά από διπλή εκτέλεση)
















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ