ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γερμανία

Δεν… ξεφουσκώνει με τίποτα η Λειψία! (vid)

Η Λειψία επικράτησε 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, κάνοντας το back to back.

Δεν… ξεφουσκώνει με τίποτα η Λειψία! (vid)

Η Λειψία ήταν μέχρι να κάνει την… αρχή. Πέρυσι κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της. Φέτος το δεύτερο, κάνοντας το back to back, δείχνοντας με πράξεις και όχι απλά με λόγια ότι δεν πρόκειται να ξεφουσκώσει ούτε τόσο απλά, ούτε τόσο γρήγορα!

Οι «ταύροι» επικράτησαν στον τελικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με σκορ 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κρίστοφερ Ενκουκού. Ο Γάλλος επιθετικός στο τελευταίο του ματς με τη γερμανική ομάδα σημείωσε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Λειψία και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχουν δείξει και φέτος σε πολλές περιπτώσεις ότι έχουν την ποιότητα και τη νοοτροπία για να παίξουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στον τελικό του Κυπέλλου αμφότερες από τα πρώτα λεπτά επιβεβαίωσαν ότι είχαν σκοπό να ρίξουν το βάρος τους στην τακτική και στο πως δεν θα δεχτούν κάποιο γρήγορο γκολ.

Η πρώτη καλή φάση του τελικού ανήκε στη Λειψία. Όταν στο 4′ ο Βέρνερ από πλεονεκτική θέση πλάσαρε. Όμως, το σουτ που επιχείρησε ο πρώην παίκτης της Τσέλσι δυνατό δεν ήταν. Έτσι, ο Τραπ μπλόκαρε εύκολα! Από εκεί και πέρα η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω. Ωστόσο, δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μιας και κάτι έλειπε και από τις δύο φιναλίστ, ειδικά από το κέντρο και μπροστά.

Η καλύτερη φάση για την Άιντραχτ ήρθε στο 30′ με τον Μουανί να ξεφεύγει από τα αντίπαλα μαρκαρίσματα και από πλάγια θέση να σουτάρει με δύναμη. Όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε για λίγο έξω. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά με τις δύο ομάδες να ρίχνουν το βάρος τους περισσότερο στην άμυνα, παρά στην επίθεση.

Παρόλα οι «ταύροι» έκαναν το 1-0 με τον Ενκουκού στο 71′. Ο Γάλλος στράικερ πήρε την μπάλα στα πόδια του, την κράτησε με υπομονή και παρά το γεγονός ότι πάνω του πήγαν αρκετοί παίκτες εκείνος με το σουτ του και αρκετή δόση τύχης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τραπ. Αυτό ήταν αρκετό, ώστε οι παίκτες της Άιντραχτ να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και να μην μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία από εκεί και πέρα.

Η Λειψία έριξε τη… χαριστική βολή στο 85′ με τον Σομποζλάι με τον έμπειρο παίκτη από πλάγια θέση να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Ενκουκού και με άψογο σουτ να διαμορφώνει το 2-0 που έμελλε να μείνει ως το τέλος με τη Λειψία να κάνει το back to back στα Κύπελλα Γερμανίας.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ