ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Ούτε ο… Διάβολος δεν σταματάει αυτή τη Σίτι! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου, με τον Ιλκάι Γκουντογκάν να σκοράρει δις για τους «πολίτες».

Ούτε ο… Διάβολος δεν σταματάει αυτή τη Σίτι! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν σταματάει φέτος. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έχουν βαλθεί να τα σηκώσουν όλα. Να τα πάρουν όλα! Απέναντι σε όλους και σε… όλα. Οι «πολίτες» ήταν ανώτεροι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικράτησαν με σκορ 2-1 των «κόκκινων διαβόλων» στον τελικό του Κυπέλλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Ο έμπειρος μέσος με δύο υπέροχα σουτ συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να φτάσει ήδη τις δύο κούπες μέσα στη σεζόν και πλέον φορτσάρει για το ιστορικό τρεμπλ στον τελικό του Champions League που θα γίνει στην Πόλη με αντίπαλο την Ίντερ στις 10 Ιουνίου. Αυτό ήταν το 7ο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου.

Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ έβαλαν δύσκολα στους νταμπλούχους, όμως, σε ελάχιστες στιγμές κατάφεραν να τους απειλήσουν ουσιαστικά και να τους κάνουν να αγχωθούν.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Σίγουρα ο Γκουαρντιόλα ζήτησε ένα γρήγορο γκολ από τους παίκτες του. Αλλά σίγουρα, μέχρι και ο Ισπανός τεχνικός, δεν περίμενε αυτό που θα γινόταν. Μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο του τελικού η Σίτι πήρε το προβάδισμα, μετά από υπέροχο σουτ του Γκουντογκάν έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ. Όλα ξεκίνησαν από ένα βολέ του Ορτέγκα, μετά από κεφαλιά η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στο πεδίο του ταλαντούχου μέσου, όπου με απίθανο σουτ νίκησε τον Ντε Χέα.

Από εκεί και πέρα οι πρωταθλητές Αγγλίας ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Όμως, οι παίκτες του Τεν Χαγκ ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα. Έτσι, το έργο των αντιπάλων τους μόνο εύκολο δεν ήταν. Παρόλα αυτά στο 28′ η Σίτι έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως, το σουτ του Ντε Μπρούιν, ο οποίος ήταν εκτός περιοχής, πέρασε για λίγο έξω.

Στο 33΄ήρθε το VAR και άλλαξε τις ισορροπίες. Η Γιουνάιτεντ, χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαιτέρως, κέρδισε πέναλτι. Όταν μετά από σέντρα του Μπιζάκα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκρίλις που ήταν σε αντικανονική θέση. Κάτι που στην αρχή είχε περάσει στα… ψιλά. Όμως, το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή της αναμέτρησης που έδειξε την εσχάτη των ποινών με τον Μπρούνο Φερνάντες να ευστοχεί και να κάνει το 1-1 με τον Πορτογάλο μέσο να πανηγυρίζει έξαλλα μπροστά από τους φίλους της Σίτι.

Το γκολ της Γιουνάιτεντ ταρακούνησε τους παίκτες της Σίτι που ήταν… μουδιασμένοι. Και παραλίγο να το εκμεταλλευτούν αυτό οι «κόκκινοι διάβολοι» όταν στο 42′ και μετά από κόρνερ ο Κασεμίρο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στον Βαράν. Ο Γάλλος στόπερ έκανε σουτ στην κίνηση, όμως, η προσπάθειά του δεν ήταν εύστοχη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Με γκολ. Και τον ίδιο πρωταγωνιστή. Τον Γκουντογκάν. Ο έμπειρος χαφ και πάλι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 55′ νίκησε εκ νέου τον Ντε Χέα για δεύτερη φορά με τον Ισπανό κίπερ να πέφτει με καθυστέρηση, αφού είχε πολλά σώματα μπροστά του. Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο αγώνα χάρη στις πολλές πάσες και την κατοχή της μπάλας.

Στο 69′ η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο 2-2′ όταν σουτ του Ράσφορντ πέρασε για λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα η Σίτι βγήκε μπροστά και παραλίγο να κάνει το 3-1 αλλά ο Χάαλαντ νικήθηκε από κοντά από τον Ντε Χέα με τον Γκουντογκάν να σκοράρει και πάλι. Αλλά αυτή τη φορά ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Γκαρνάτσο στο 72′ ήταν και πάλι πολύ κοντά στο 2-2, όμως, η μπάλα μετά το σουτ του Αργεντινού πέρασε για ελάχιστα έξω.

Η τελευταία καλή φάση των παικτών του Τεν Χαγκ ήρθε στο 92′ όταν ο ΜακΝτόμινεϊ με κεφαλιά από κοντά δεν έκανε το 2-2. Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο, επικρατώντας με σκορ 2-1 της Γιουνάιτεντ σε έναν τελικό που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γκουντογκάν.
















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ