ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
«Παίζει» με τα όνειρά της: Η Παρί κέρδισε πέναλτι και ο Ορσάτο το πήρε αμέσως πίσω! (vid)
Η Παρί έγινε… ΑΕΚ και σπάει τα δοκάρια! (vid)
Παρί: Ο Ζαΐρ-Εμερί έστειλε σίγουρο γκολ στο δοκάρι! (vid)
Κεφαλιά- κανονιά του Χούμελς και στα… Τάρταρα η Παρί! (vid)
Η Ατλέτικο θέλει ΤΗΝ «βόμβα» με Λεβαντόφσκι!
Ο Μπαπέ έγινε… υδραυλικός και την πλήρωσε ο δύσμοιρος Χούμελς! (vid)
Champions League: Το κορεό της Παρί είναι σκέτη μαγεία! (vid)
Η Ίντερ έχει έτοιμο συμβόλαιο για το αστέρι της Serie A!
Ο Σάκα και η Άρσεναλ θέλουν να κάνουν τη Σίτι να… τρέμει
Η Παρί «χτυπάει» την ταλεντάρα και παίρνει εκδίκηση από τη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Διώχνει ξανά τον Φάτι και έχει βρει ήδη ομάδα!
O Κριστιάνο φόρεσε τη νέα φανέλα της Πορτογαλίας και… έριξε το Internet! (vid)
Η Γιουνάιτεντ έριξε Special… άκυρο – «Δεν ασχολούμαστε»
Αποκάλυψη Αντσελότι: «Βρήκα τον βασικό γκολκίπερ! Μπάγερν, δεν με υποστήριξες…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa Conference League

Με… εξολοθρευτή Μπόουεν στο 90′, η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League! (vids)

Με χρυσό σκόρερ τον Τζάροντ Μπόουεν στο 90ό λεπτό, η Γουέστ Χαμ νίκησε με 2-1 τη Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League!

Με… εξολοθρευτή Μπόουεν στο 90′, η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League! (vids)

Ένα απίστευτο φινάλε εκτυλίχθηκε στην Πράγα! Με τη Γουέστ Χαμ να κατακτά το πρώτο Conference League και δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της! Λυτρωτής και συνάμα ήρωας των Λονδρέζων ο Τζάροντ Μπόουεν ο οποίος στο 90ό λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η ομάδα του Λονδίνου είχε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο 58 χρόνια από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1965. Στην «Eden Arena» της Πράγας, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες «μίλησαν» στο τέλος και λύγισαν την ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού Φιορεντίνα και «μέθυσαν» με ένα μεγάλο τρόπαιο έπειτα από πολλά χρόνια αναμονής.

Στο 62’ ο Μπενραχμά με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στη Γουέστ Χαμ, στο 67’ ισοφάρισε ο Μποναβεντούρα, όμως στο τέλος έβαλε την… υπογραφή του ο Μπόουεν. Η Φιορεντίνα έδειξε να «πατάει» καλύτερα στην εκκίνηση του αγώνα με τους Νίκο Γκονζάλες και Άμραμπατ να ελέγχουν απόλυτα το τέμπο του παιχνιδιού και να ψάχνουν με υπομονή την «τρύπα» στη λονδρέζικη άμυνα.

Τα «σφυριά», ωστόσο, είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 13’ με το σου του Ντέκλαν Ράις που έφυγε λίγο άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Τερατσιάνο. Στο 33’ το ματς διακόπηκε για τέσσερα λεπτά, όταν ο Βιράγκι πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ από τα δεξιά και δέχθηκε στο ένα πλαστικό ποτήρι από οπαδούς της Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα να ματώσει το κεφάλι του και να γίνουν πολύ αυστηρές συστάσεις προς τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου η Φιορεντίνα βρήκε δίχτυα, με την κεφαλιά «ψαράκι» του Γιόβιτς έπειτα από τη δύσκολη επέμβαση του Αρεολά στην κεφαλιά του Κουαμέ, όμως το τέρμα του Σέρβου ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με υπόδειξη της βοηθού Αγιούσο. Απόφαση που επιβεβαίωσε και το VAR μετά από το σχετικό έλεγχο δείχνοντας το οριακό οφσάιντ του Γιόβιτς.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας ΓΚΟΛ! Ο Mohamed Said Benrahma (Γουέστ Χαμ) έστειλε το πέναλτι στη δεξιά πλευρά της εστίας.

Από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το ματς… ζωντάνεψε. Με τη Γουέστ Χαμ να βρίσκει την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπιράγκι βρήκε άθελά του την μπάλα με το χέρι, έπειτα από κεφαλιά του Μπόουεν. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε ειδοποιήθηκε να πάει στο μόνιτορ για να δει τη φάση και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπενραχμά στο 62’ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0 για τους Άγγλους.




Η «αντίδραση» της Φιορεντίνα ήταν άμεση. Στο 67’ το «γέμισμα» του Άμραμπατ βρήκε τον Νίκο Γκονζάλες στην περιοχή, με τον Αργεντινό να «σπάει» την μπάλα με το κεφάλι προς τον Μποναβεντούρα, ο οποίος με γρήγορη εκτέλεση στη γωνία έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1.

Οι «βιόλα» μάλιστα είχαν τρομερή ευκαιρία για να φέρουν τα… πάνω-κάτω μέσα σε ένα δεκάλεπτο, όμως το πλασέ του Μαντράγκορα στο 72’ πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δοκάρι του Αρεολά. Ο Γάλλος γκολκίπερ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και στο 88’ στο μακρινό σουτ του Άμραμπατ.

Κι ότι δεν κατάφερε η ιταλική ομάδα από το 70’ και μετά το βρήκε μπροστά της η Γουέστ Χαμ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η άμυνα της Φιορεντίνα συνελήφθη… κοιμώμενη, ο Πακετά είδε την κίνηση του Τζάροντ Μπόουεν στον κενό χώρο κι ο Άγγλος επιθετικός (που έπαιζε με κράμπες από το 80’) πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 2-1 για τα «σφυριά», με το πέμπτο και πολυτιμότερο τέρμα του εφετινό τέρμα στο Europa Conference League, χαρίζοντας το τρόπαιο στην αγγλική ομάδα.




Να αναφέρουμε πως καμία από τις δυο φιναλίστ δεν είχαν εξασφαλίσει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο από τα πρωταθλήματά τους. Η Γουέστ Χαμ τερμάτισε 14η στην Premier League, ενώ οι «βιόλα» στην 8η. Έτσι, τα «σφυριά» θα παίξουν στο επόμενο Europa League και μάλιστα στους ομίλους του!







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ