ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μαγική ΓΚΟΛΑΡΑ από τον Έλιοτ και 4-0 η Λίβερπουλ! (vid)
Τέλος η ατυχία και η αστοχία για τον Σαλάχ: Σκόραρε κόντρα στην Τότεναμ! (vid)
Μαγική προσπάθεια από Σαλάχ: Το δοκάρι του στέρησε το γκολ της σεζόν! (vid)
Κιν εναντίον Χάαλαντ «Σαν κακομαθημένο παιδί κάνει…»
Τέρι χαλάρωσε: «Η δικιά μου Τσέλσι συγκρίνεται εύκολα με τους… αήττητους της Άρσεναλ»
Έκρυψε την μπάλα η Τσέλσι και έβγαλε… γούστα με «πεντάρα»! (vid)
Ο Τούχελ… δίκασε την Μπάγερν: «Έψαχνε εδώ και καιρό νέο προπονητή!»
Τσέλσι: «Άρρωστη» πρόταση για Όσιμεν – Δίνει τρελά χρήματα και δύο αστέρια της!
Έστησε γλέντι η Τσέλσι- Ρίχνει… τρίμπαλό από το ημίχρονο (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Το πιο μάγκικο ήταν και το πιο εύκολο!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον «εγκέφαλο» της Γιουβέντους!
Μπάγερν Μονάχου: Ο Τούχελ επιβεβαίωσε την απουσία κόντρα στη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Έγραψε ιστορία ο Τερ Στέγκεν!
Γιουβέντους: Δύο σημαντικές απουσίες στον… τελικό τετράδας με τη Ρόμα!
Η Άρσεναλ βρήκε τον… απόλυτο σέντερ φορ στην Bundesliga!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εθνικές Ομάδες

Πογιέτ: «Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε την Ιρλανδία»

Νίκη και μόνο νίκη στο μυαλό του Γκουστάβο Πογιέτ στην αποψινή αναμέτρηση της Ελλάδας κόντρα στην Ιρλανδία.

Πογιέτ: «Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε την Ιρλανδία»

Με πλάνο και πίστη για τη νίκη κοντράρεται απόψε η Εθνική μας ομάδα με την Ιρλανδία για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2024. Η Ελλάδα φιλοξενεί απόψε στην OPAP ARENA τους Ιρλανδούς σε έναν αγώνα ζωτικής σημασίας. Η νίκη είναι μονόδρομος καθώς σε όποιο άλλο αποτέλεσμα η χώρα μας χάνει σημαντικό έδαφος για την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης μιας και στον όμιλο υπάρχουν οι πανίσχυρες Γαλλία και Ολλανδία που δεν συγχωρούν λάθη.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ μιλώντας στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε τη κρισιμότητα του αποψινού αγώνα (16/6, 21:45, NOVASPORTS PRIME, ALPHA). Ο Ουρουγουανός στάθηκε αρκετά στους ποδοσφαιριστές του, στα προβλήματα τραυματισμών αλλά και στο πως όσοι βρίσκονται στην αποστολή καλούνται να τα δώσουν όλα για τη πολύτιμη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ

Για το αν περιμένει διαφορετική Ιρλανδία σε σχέση με το ματς με τη Γαλλία: “Ναι το περιμένω. Το να παίζεις κόντρα στη Γαλλία είναι επικίνδυνο, η ταχύτητα του ματς, η ποιότητα, οι χώροι που αφήνεις. Έχω δει την Ιρλανδία και σε άλλα παιχνίδια και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να προκριθούν από τον όμιλο. Θα πρέπει να παίξουν διαφορετικά, πιο επιθετικά, να πιέζουν πιο ψηλά. Προετοιμαζόμαστε για μία διαφορετική προσέγγιση. Είναι παιχνίδι κλειδί και για τις δύο ομάδες”.

Για το γεγονός ότι παίκτες των δύο ομάδων προέρχονται από πρωταθλήματα που τελείωσαν αργά: “Το ξέρω, έχουμε τον Τζορτζ, τον Γιαννούλη και τον Πέλκα, φαίνεται αιώνας από τότε που τελείωσαν. Τους φέραμε εδώ νωρίτερα, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που το ‘αγκάλιασαν’. Δεν είναι εύκολο να καλέσεις έναν παίκτη μετά από 2-3 εβδομάδες διακοπές. Σε αυτό το επίπεδο, μιλάω για ποιότητα, τεχνική, φυσική κατάσταση, αλλά και πνευματική για να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι δύο ομάδες θα είναι έτοιμες”.

Για το αν είναι σε καλύτερη κατάσταση η Εθνική: “Μετά το 2004 υπήρχε σύνδεση με τον κόσμο. Έπειτα από το 2014 δεν έχουμε προκριθεί και φυσικά υπάρχει απόσταση μεταξύ της ομάδας και των φανς. Υπάρχει μία αποσύνδεση, γιατί δεν είναι η ίδια Εθνική που έβλεπαν. τότε Πρέπει να νικήσουμε για να τους φέρουμε πίσω. Το να νικήσουμε το Nations League ήταν η αρχή για να τους φέρουμε πίσω. Αύριο θα είναι καλύτερα. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σύνδεση, πρέπει να προκριθούμε. Πιέζω ακόμη κόσμο να έρθει”.

Για τον δύσκολο όμιλο: “Τελικά καταλήξαμε στον δεύτερο όμιλο. Να είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει η κατάταξη της UEFA, σέβομαι την γνώμη του Τζορτζ, ότι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Αν δεν κερδίσουμε αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Μας φέρνει σε ειδική συνθήκη νωρίς στον όμιλο, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσεις”.

Για το αν υπάρχει πίεση στην Ιρλανδία λόγω της δεύτερης ευκαιρίας της Εθνικής: “Έχουμε backup, έχουμε μία εναλλακτική, ένα άλλο παράθυρο. Μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε ήρεμα. Έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε καλά και να είμαστε έτοιμοι για τα playoffs”.

Για την OPAP Arena και αν αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και για το τραγικό γεγονός του ναυαγίου και το ενδεχόμενο αναβολής: “Αν είναι γεμάτο το γήπεδο, ίσως. Μετά το παιχνίδι θα σας πω.

Είναι δύσκολο να εκφέρω γνώμη, κάποιες φορές θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Πάντοτε συμβαίνουν άσχημα πράγματα, είναι δύσκολο να πεις πότε θα πρέπει να αναβληθεί ένα ματς. Προτιμώ να απέχω”.

Για τον κόσμο που βρέθηκε στην ανοιχτή προπόνηση και τη σύνδεση ομάδας – κόσμου και αν είναι έξτρα κίνητρο: “Είναι σημαντικό, προσπαθώ πάντα να κάνω πρώτα τη δουλειά μου. Δεν μπορείς να ζητάς κάτι αν δεν κάνεις τίποτα. Αν πάρουμε την πρόκριση, θα έρθει η σύνδεση του κόσμου με τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι είναι ευκαιρία να δεις τον Τσιμίκα, τον Μπακασέτα από κοντά, είναι ευκαιρία να μας στηρίξουν. Οι παίκτες πρέπει να αισθανθούν ότι θα παίξουν σπίτι τους”.

Για το γεγονός ότι είχε χρόνο να δουλέψει πράγματα: “Είναι σημαντικό για έναν προπονητή σε μία εθνική να έχει τους παίκτες τόσο καιρό στη διάθεσή του. Παραπονιόμαστε για τον λίγο χρόνο και δικαίως. Τώρα προπονηθήκαμε ως ομάδα, αλλά το ίδιο έκανε και η Ιρλανδία. Κάναμε λίγα περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάναμε συνήθως”.

Για την 11άδα και αν θα αλλάξει κάτι στο σύστημα προσαρμοζόμενος στην Ιρλανδία: “Δεν θα αλλάξουμε. Σε μία εθνική ομάδα πρέπει να έχουμε σταθερότητα, να βελτιώνουμε την ιδέα που φέραμε στην πρώτη ομάδα”.

 


Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ