ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Ζινεντίν Ζιντάν: Ο πιο «πλούσιος» Γάλλος εδώ και…51 χρόνια! (vid)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε 51 ετών και τον ευχαριστούμε για όλες τις σπουδαίες στιγμές μας έχει χαρίσει στο πέρασμα των χρόνων.

Ζινεντίν Ζιντάν: Ο πιο «πλούσιος» Γάλλος εδώ και…51 χρόνια! (vid)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε πει πριν από χρόνια: «Όταν ήμουν μικρός έκλαιγα και έκανα παράπονα στον πατέρα μου που δεν είχαμε παπούτσια να φορέσουμε. Ή που δεν είχαμε μία μπάλα για να παίξουμε, όπως τα άλλα παιδιά. Μερικές ημέρες αργότερα είδα στον δρόμο έναν άνθρωπο που δεν είχε πόδια. Τότε κατάλαβα πόσο πλούσιος ήμουν».

Ο «Ζιζού» μεγάλωσε. Ωρίμασε. Σαν το καλό, γαλλικό κρασί. Έγινε πιο μεστός. Έγινε 51 ετών! Ο Γάλλος από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έδειχνε πως δεν τον ένοιαζε μόνο να γίνει κορυφαίος. Αλλά να κάνει κάτι που θα του δίνει ικανοποίηση. Εσωτερική γαλήνη. Και τα κατάφερε.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ: Ο Τζέιμς «πετσόκοψε» την Άρσεναλ μπροστά στη Σίτι για τον Ντέκλαν Ράις!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στην καλύτερη φάση της καριέρας του ως προπονητής αποφάσισε να την… κάνει από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Και ας ήταν στην κορυφή της Ευρώπης το 2018. Και ας είχε κατακτήσει τρεις φορές και μάλιστα σερί το Champions League. Θα μπορούσε απλά να μείνει για να… μείνει χωρίς να περνάει καλά. Άλλωστε δεν είχε να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ακόμη και σε έναν πάγκο σαν αυτόν της «βασίλισσας». Όμως, έβαλε τη δική του πνευματική υγεία και ευημερία πιο ψηλά από κάθε άλλον.

Εσωτερική ηρεμία μας έδινε και με κάθε του άγγιγμα με την μπάλα. Όλοι εκείνοι που δεν τον πρόλαβαν εν δράσει δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέμε. Ωστόσο, για καλή τους τύχη υπάρχουν πολλά κλιπ με το πως «μιλούσε» ο Γάλλος στην μπάλα και εκείνη τον άκουγε. Ευλαβικά. Γι’ αυτό και πήγαινε, όπου εκείνος της έλεγε! Ζινεντίν Ζιντάν: Απλός και λιτός. Εδώ και...51 χρόνια!

Ζινεντίν Ζιντάν: Απλός και λιτός. Εδώ και…51 χρόνια!

Πολλοί λένε ότι ανήκει στους κορυφαίος όλων των εποχών. Άλλοι ότι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος που έχουμε δει ποτέ. Ο ίδιος, ο Ζινεντίν Ζιντάν, δεν λέει κουβέντα. Τίποτα. Όχι, γιατί δεν τον νοιάζει, μα διότι μόνο και μόνο που βρίσκεται σε αυτή την εξίσωση του φτάνει. Απλός, λιτός και απέριττος.

Όπως άλλωστε ήταν και στο παιχνίδι του. Ο Γάλλος ενδιαφερόταν για την ουσία και το θέαμα την ίδια στιγμή. Από εκεί που μπορούσε να κάνει μία «ρουλέτα» εύκολα μπορούσε να σημειώσει ένα γκολ με σουτ ή με κάποια προσωπική ενέργεια. Για εκείνον δεν είχε διαφορά αν παίζει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή σε κάποια αλάνα της Μασσαλίας. Κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει το στήθος του Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος προσπάθησε να βάλει με τα ιερά και όσια του Ζιντάν βρίζοντας τη μητέρα και την αδερφή του. Η απάντηση που του έδωσε τα λέει όλα για το ποιος ήταν και παραμένει ο άνθρωπος Ζινεντίν Ζιντάν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ