Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σζομποσλάι ο 16ος – Οι άλλοι 15 «μπουντεσλιγκάτοι» της Λίβερπουλ τον 21ο αιώνα (pics)
Topics

Σζομποσλάι ο 16ος – Οι άλλοι 15 «μπουντεσλιγκάτοι» της Λίβερπουλ τον 21ο αιώνα (pics)

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε νωρίτερα τον Σζομποσλάι και αξίζει να δούμε άλλες 15 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που από την Bundesliga μεταπήδησαν στην Premier League για τους «κόκκινους».

02.07.2023 | 20:38

Η Bundesliga ενίοτε αποδεικνύεται «φλέβα χρυσού» για τη Λίβερπουλ, μιας και ορισμένοι ποδοσφαιριστές της προέρχονται από εκεί. Το γερμανικό πρωτάθλημα δεν έχει την αίγλη της Premier League, όμως είναι φοβερά ανταγωνιστικό. Φυσικά και είναι μέσα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βγάζει παιχταράδες που είτε μένουν εκεί και γράφουν τη δική τους ιστορία είτε «ανοίγουν τα φτερά τους» σε μεγαλύτερη λίγκα.

Η Λίβερπουλ σήμερα προχώρησε σε μια μεταγραφή που πηγάζει από την Βundesliga και προφανώς αναφερόμαστε στον Ντόμινικ Σζομποσλάι. Ο Ούγγρος διεθνής άσος υπέγραψε στη Λίβερπουλ και είναι ο 16ος παίκτης που μεταπηδά από τη Γερμανία στην Αγγλία για λογαριασμό της ομάδας του Μερσεϊσάιντ.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στους άλλους 15 παίκτες που έχει υπογράψει η Λίβερπουλ από την Bundesliga από το 2000 για να δούμε πώς τα πήγαν γενικά οι εισαγωγές της από τη Γερμανία, όπως τους παρουσιάζει η ιστοσελίδα Onefootball.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

1) Iμπραχίμα Κονατέ – Λειψία

Όπως έκανε και με τον Σζομποσλάι έτσι είχε πράξει και με τον Κονατέ, μιας και έκανε ενεργοποίηση μιας ρήτρας αποδέσμευσης. Ο Γάλλος στόπερ αποδείχθηκε μια πολύ καλή προσθήκη για τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2021. Ήταν μια σταθερή επιλογή στην ομάδα την πρώτη χρονιά καθώς ο Κλοπ τον εμπιστεύθηκε γρήγορα, όμως είχε τα δικά του προβλήματα εν μέσω συστημικών αμυντικών προβλημάτων της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν.

2) Οζάν Καμπάκ – Σάλκε

Τη σεζόν 2020-21 η Λίβερπουλ είχε μια άνευ προηγουμένου ατυχία στα μετόπισθεν κι όχι μόνο. Μιας και οι Φαν Ντάικ, Γκόμες και Μάτιπ ήταν εκτός λόγω τραυματισμών, με αποκορύφωμα τον πρώτο που είχε υποστεί ρήξη χιαστών… Η ομάδα του Κλοπ σε κίνηση απόγνωσης πήρε τον Τούρκο στόπερ ως δανεικό από τη Σάλκε τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο νεαρός σέντερ μπακ είχε ένα καταστροφικό ντεμπούτο για τους κόκκινους. Μάλιστα, δεν ανέκαμψε ποτέ πραγματικά από αυτό το δύσκολο ξεκίνημα καθώς ο Κλοπ στράφηκε σε παίκτες όπως ο Ναθάνιελ Φίλιπς και ο Ρις Γουίλιαμς. Μέχρι και αναγκάστηκε να βγάλει από τα χαφ τους Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο. Όπως ήταν φυσικό, ο Καμπάκ αποχώρησε στο τέλος εκείνης της σεζόν, όπου παραδόξως η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει εισιτήριο για το Champions League.

3) Τιάγκο Aλκάνταρα – Μπάγερν Μονάχου

Έχοντας αναπόσπαστο ρόλο στην επιτυχία του τρεμπλ της Μπάγερν Μονάχου το 2019-20, ο Τιάγκο έφτασε στο Μέρσεϊσάιντ με μεγάλες περγαμηνές. Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τη μετάβαση της Λίβερπουλ σε μια διαφορετική, πιο εστιασμένη στην κατοχή τακτικής προσέγγισης και αυτό καρποφόρησε καθώς έπαιξε βασικό ρόλο στο στην προσπάθεια για το quadruple της Λίβερπουλ τη σεζόν 2021-22.

Εντούτοις, ο Τιάγκο αγωνίστηκε με τραυματισμούς στο πρώτο και το τρίτο του έτος στον σύλλογο του Λίβερπουλ. Εκλαϊκευμένα θα λέγαμε ότι η πορεία του είναι… έτσι κι έτσι.

4) Νάμπι Κεϊτά – Λειψία

Η Λίβερπουλ ξόδεψε 60 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον Κεϊτά στον σύλλογο από τη Λειψία το 2018 και περίμενε πάρα πολλά πράγματα από τον μέσο από τη Γουϊνέα. Μάλιστα τον είχε αγοράσει από την προηγούμενη σεζόν αφήνοντάς τον στη Γερμανία για έναν χρόνο. Αργότερα μετακινήθηκε στην Αγγλία και πλέον επέστρεψε στη Γερμανία με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης.

Ο Κεϊτά δεν στάθηκε ποτέ στο ύψος των περιστάσεων. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ποτέ δεν βρήκε μια σταθερή πορεία κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στο «Άνφιλντ».

5) Λόρις Κάριους – Μάιντς

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι τυχαία. Διότι όταν ακούει κάποιος φίλος της Λίβερπουλ (και όχι μόνο) το όνομα «Κάριους», αμέσως αμέσως του έρχεται στο μυαλό ο τελικός του Champions League το 2018. Η τραγική του εμφάνιση δεν άφησε τη Λίβερπουλ να ελπίζει σε κατάκτηση του τροπαίου, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει πάρτι στο Κίεβο (3-1). Και το αποτέλεσμα απεικονίζεται σε αυτό το στιγμιότυπο…

Στο μεταξύ να αναφέρουμε πως ο Κάριους εντάχθηκε στη Λίβερπουλ από τη Μάιντς σε μια συμφωνία 4,75 εκατομμυρίων λιρών το 2016 και αντικατέστησε τον Σιμόν Μινιολέ. Μέχρι εκείνη τη βραδιά της 26ης Μαΐου 2018. Ο Γερμανός έκτοτε δεν έπαιξε ποτέ ξανά στους «κόκκινους» σε επίσημο παιχνίδι…

6) Ράγκναρ Κλάβαν – Άουγκσμπουργκ

Μετά από μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις για τη φανέλα της Άουγκσμπουργκ, ο Κλάβαν υπέγραψε στη Λίβερπουλ το 2016 και έκανε 53 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της διετίας του στο Μερσεϊσάιντ. Η άφιξη όμως του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τον Ιανουάριο του 2018 οδήγησε τον Εσθονό διεθνή στόπερ να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Έτσι, εντάχθηκε στην Κάλιαρι, έπειτα στην Πάιντε της Εσθονίας και πλέον αναζητά ομάδα στα 37 του.

7) Αλεξάντερ Μάνινγκερ

Ο Mάνινγκερ έμεινε ελεύθερος από την Άουγκσμπουργκ το 2016 και αποφάσισε να επανενωθεί με τον Κλάβαν στη Λίβερπουλ , υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Ο Αυστριακός παλαίμαχος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία εμφάνιση στην πρώτη ομάδα για τους Reds και αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2017.

8) Τζόελ Μάτιπ – Σάλκε

Αφού απέρριψε ένα νέο συμβόλαιο από τη Σάλκε, ο Mάτιπ εντάχθηκε στη Λίβερπουλ με ελεύθερη μεταγραφή το 2016 και έγινε μία από τις πρώτες μεταγραφές του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Καμερουνέζος σέντερ μπακ έχει δυναμώσει τα τελευταία χρόνια, καθιερώνοντας τον εαυτό του στην ενδεκάδα κατά τη διάρκεια της πορείας των Reds μεταξύ άλλων στην κατάκτηση του Champions League το 2018-19.

Τα προβλήματα τραυματισμών σταμάτησαν την πρόοδό του την περασμένη χρονιά, αλλά, το πιο σημαντικό, εξακολουθεί να είναι σε θέση να προσφέρει στην ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή.

9) Ρομπέρτο Φιρμίνο – Χοφενχάιμ

Ο Φιρμίνο υπέγραψε από τη Χόφενχαϊμ το 2015, αλλά η Λίβερπουλ δεν είδε τον καλύτερο εαυτό του μέχρι που ο Κλοπ έφτασε στο «Άνφιλντ» λίγους μήνες αργότερα. Στη συνέχεια, ο επιθετικός έγινε αναπόσπαστο μέρος της απίστευτης μπροστινής τριάδας τους δίπλα στον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Σάντιο Μανέ, βοηθώντας τον σύλλογο να κερδίσει το Champions League και την Premier League σε διάστημα 12 μηνών.

Ο Βραζιλιάνος φορ είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες μεταγραφές της Λίβερπουλ κι αυτή η σεζόν ήταν η τελευταία του στο «Άνφιλντ»

10) Εμρέ Τσαν – Λεβερκούζεν

Ο Τσαν πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ από την Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2014 και τελικά έγινε ένα από τα πρώτα ονόματα στο παρουσιολόγιο της ομάδας του Κλοπ. Ο Γερμανός διεθνής μέσος βοήθησε εν γένει τους «κόκκινους», όμως δεν έκανε το «μπαμ» στη θητεία του εκεί. Ο 27χρονος επέτρεψε να λήξει το συμβόλαιό του το 2018 προτού υπογράψει για τη Γιουβέντους με ελεύθερη μεταγραφή.

11) Σαμέντ Γεσίλ – Λεβερκούζεν

Επιλεγμένος από τον Μπρένταν Ρότζερς ως μια επένδυση για το μέλλον, ο Γεσίλ άφησε την Μπάγερ Λεβερκούζεν και υπέγραψε στη Λίβερπουλ το 2012. Ο Γερμανός επιθετικός είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών και έκανε μόλις δύο εμφανίσεις στο Λιγκ Καπ για τους κόκκινους πριν αφεθεί ελεύθερος το 2016. Ενώ, έξι μήνες μετά υπέγραψε στον Πανιώνιο!

12) Φίλιπ Ντέγκεν – Nτόρτμουντ

Η Λίβερπουλ υπέγραψε τον Ντέγκεν ως ελεύθερη μεταγραφή από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2008, αλλά δυσκολεύτηκε από μια σειρά προβλημάτων τραυματισμών. Πάρα πολύ άτυχος, ο παλαίμαχος πια αμυντικός έσπασε δύο από τα πλευρά του και τρύπησε τον πνεύμονά του στο αγωνιστικό ντεμπούτο του στη Λίβερπουλ πριν σπάσει το μετατάρσιό του στην επόμενη εμφάνισή του. Έκανε μόλις επτά εμφανίσεις στην Premier League κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του στην ομάδα και έμεινε ελεύθερος το 2011.

13) Αντρέι Βορονίν – Λεβερκούζεν

Αφού απέρριψε την ανανέωση στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Ουκρανός παλαίμαχος επιθετικός εντάχθηκε στη Λίβερπουλ μαζί με τον Φερνάντο Τόρες το 2007. Ο Βορονίν σημείωσε έξι γκολ σε 40 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και πουλήθηκε στη Ντιναμό Μόσχας το 2010.

14) Αλού Ντιαρά – Μπάγερν Μονάχου

Η Λίβερπουλ πάλεψε σκληρά για να πάρει τον Ντιαρά από την Μπάγερν Μονάχου το 2002, με τον προπονητή Ζεράρ Ουλιέ να τον συγκρίνει με τον θρύλο της Άρσεναλ, Πάτρικ Βιεϊρά. Μετά από τρία χρόνια δανεισμού στη Γαλλία, ο αμυντικός χαφ εντάχθηκε στη Λανς με μόνιμη συμφωνία το 2005, χωρίς να έχει κάνει ποτέ καμία εμφάνιση στην πρώτη ομάδα για τους κόκκινους.

15) Μάρκους Μπάμπελ – Μπάγερν Μονάχου

Μετά από έξι επιτυχημένα χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου, ο Μπάμπελ εντάχθηκε στη Λίβερπουλ το 2000 και βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει τρία τρόπαια στην ντεμπούτο του σεζόν, σκοράροντας εναντίον της Αλαβές στον τελικό του Κυπέλλου UEFA.

Αλλά η καριέρα του στη Λίβερπουλ αναγκάστηκε να σταματήσει ξαφνικά όταν διαγνώστηκε με σύνδρομο Guillain–Barre πριν από την εκστρατεία 2001-02… Ο δεξιός μπακ επέστρεψε μετά από 15 μήνες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ξανά τη θέση του στην ομάδα και τελικά πουλήθηκε στη Στουτγκάρδη το 2004.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version