ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εθνικές Ομάδες

Euro 2004: Όταν η Ελλάδα ανέβηκε στον… έβδομο ουρανό και έγραψε ιστορία! (vids)

Πριν από 19 χρόνια η Έλλαδα ολοκλήρωσε ένα... θαύμα και κατέκτησε το Euro 2004 μέσα στην Λισαβόνα!

Euro 2004: Όταν η Ελλάδα ανέβηκε στον… έβδομο ουρανό και έγραψε ιστορία! (vids)

Η Εθνική Ελλάδος έχει κάνει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στο ποδοσόφαιρο, καθώς κατάφερε πριν από δεκεννιά χρόνια να κατακτήσει το Euro το 2004. 19 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Ότο Ρεχάγκελ έγινε για πάντα… Έλληνας και από τότε που η Εθνική κατάφερε μόλις στην δεύτερη παρουσίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να γράψει ιστορία.




Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η «μαγική» πορεία ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, όταν η διοργανώτρια της διοργάνωσης, Πορτογαλία, έχασε εντός έδρας από την Ελλάδα στον πρώτο αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την λήξη, οι Πορτογάλοι παραδέχθηκαν πως άξιζαν την ήττα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης άνοιξε το σκορ με ένα σουτ έξω από την περιοχή, ενώ ο Μπασινάς εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Σεϊταρίδης και διαμόρφωσε το 0-2, δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στην Εθνική. Ο θρυλικό Κριστιάνο Ρονάλντο μείωσε στις καθυστερήσεις σε 1-2 χωρίς να αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο παιχνίδι.

Τέσσερις μέρες μετά, η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ισπανία (την οποία είχε κερδίσει και στα προκριματικά στην Σαραγόσα με 1-0). Η Εθνική δέχθηκε πολλές ευκαιρίες αλλά κατάφερε να μην ηττηθεί. Ο Μοριέντες άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Νικοπολίδη μετά από λάθη στην άμυνα. Ωστόσο, οι διεθνείς δεν έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, και ο Χαριστέας κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, μετά την απίστευτη μπαλιά του Τσιάρτα. Έτσι, η Ελλάδα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο τελευταίο ματς, η ομάδα του Ρεχάγκελ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Ρωσία από τα πρώτα 20 λεπτά (Κιριτσένκι και Μπουλίν οι σκόρερ), αλλά ο Βρύζας διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 43′ και έστειλε την Εθνική στα προημιτελικά, σε συνδιασμό με την νίκη της Πορτογαλίας κόντρα στην Ισπανία με 1-0.

Η τελική φάση και το… παραμυθένιο τέλος

Η Ελλάδα στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Γαλλία των απίστευτων αστέρων (Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ και όχι μόνο). Οι Έλληνες ακολούθησαν το πλάνο τους, είχαν ευκαιρίες και τελικά πανηγύρισαν την νίκη με ένα πανέμορφο γκολ. Ο Ζαγοράκης έκανε μία τρομερή ντρίμπλα στον Λιζαρού, έβγαλε μπαλιά-διαβήτη στον Χαριστέα και ο επιθετικός έκανε μία… άπιαστη κεφαλιά για το 0-1.

Το επόμενο εμπόδια της Ελλάδας ήταν η Τσεχία, η οποία είχε 4 νίκες σε 4 παιχνίδια μέχρι τότε. Η Εθνική είδε τους αντιπάλους της να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες και σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τραυματισμός του Νέντβεντ από το πρώτο ημίχρονο. Με το σκορ στο 0-0, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, με τον κανόνα του ασημένιου γκολ να βοηθάει την Εθνική. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, η ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Τσιάρτα, κέρδισε τον Τσεχ και έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του Euro.

Διαβάστε επίσης: Αξιόμαχη στο Παρίσι η Εθνική, μοιραίος ο Μαυροπάνος… (vid)

Στον τελικό, η Ελλάδα αντιμετώπισε ξανά την Πορτογαλία σσε μία επανάληψη της πρεμιέρας. Για ακόμη μία φορά, ο Χαριστέας ήταν ο… άγγελος της Εθνικής. Με ένα ιστορικό γκολ στο 57ο γκολ έδωσε την νίκη στην ομάδα του και έστειλε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, γράφοντας ιστορία με χρυσά γράμματα στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ