ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: 0-1 με πλασεδάρα Ελ Κααμπί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Αρντά Γκιουλέρ: Γεμάτος αστερόσκονη στο κατάλληλο εργοστάσιο

Ο Αρντά Γκιουλέρ κοιτάει τα άστρα! Το μέλλον του τουρκικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στην αγκαλιά της... ιδανικής μάνας!

Αρντά Γκιουλέρ: Γεμάτος αστερόσκονη στο κατάλληλο εργοστάσιο

Είναι πολλές φορές αυτό που λέμε «είναι γραφτό να γίνει»! Για να συμβεί όμως πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες. Η περίπτωση του Αρντά Γκιουλέρ θα μνημονεύεται για πολύ καιρό. Δεν είναι δα λίγο στα 18 σου να καταφέρνεις μέσα σε ένα καλοκαίρι και με μόλις μία – στην ουσία – σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο να παίρνεις μεταγραφή… αεροδρομίου σε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Και να μην είσαι ούτε Άγγλος, ούτε Ισπανός, ούτε Ιταλός, ούτε Βραζιλιάνος και Αργεντινός. Να είσαι ένα ταλέντο από τα βάθη της Τουρκίας. Ο Αρντά Γκιουλέρ ζει το όνειρό του, ένα όνειρο που ούτε είχε φανταστεί πριν έναν χρόνο. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός το μεσημέρι της Παρασκευής (7/7 θα θυμάται πάντα αυτή την ημερομηνία) άνοιξε τη πόρτα του Σαντιάγκο Μπερναμπέου και εντάχθηκε στο δυναμικό του Κάρλο Αντσελότι. Έγινε ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η φτωχογειτονιά στην Άγκυρα και τα πρώτα δειλά βήματα

Ποιος είναι όμως ο Αρντά Γκιουλέρ; Πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα για τον ποδοσφαιριστή που τις τελευταίες ώρες συζητά όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Ο Αρντά γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 σε ένα προάστιο της Άγκυρας από μια οικογένεια που δεν τη λες και εύπορη. Από μικρός έδειξε στους γονείς του την αγάπη του. Κλωτσούσε διαρκώς μια μπάλα με τα πόδια του. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο στα πιο σοβαρά του ήρθε σε ηλικία εννέα ετών. Ο πατέρας του τον έγραψε στις ακαδημίες της Γκετζεμπιρλιγκί. Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα, εκεί εξέλιξε το ταλέντο του σε πρώτο στάδιο. Μπήκε στον χώρο που του άρεσε να χορεύει!

Ακολούθησαν ασταμάτητες προπονήσεις. Αγώνες με όλες τις ηλικιακές ομάδες και πειθαρχία χωρίς τέλος. Στην Γκετζεμπιρλιγκί σήμερα μιλούν για ένα ταλέντο που έκανε… μπαμ από τη πρώτη στιγμή. Ο τρόπος που χάιδευε τη μπάλα και η σκέψη του μέσα στο γήπεδο. Έτσι στα 16 του ήρθε το επόμενο βήμα. Τα μάτια της Φενέρμπαχτσε μαγνητίστηκαν πάνω του και μοιραία ήρθε η μεταγραφή. Από την Άγκυρα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και από κει τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σοβαρά. Πλέον οι δικοί του είχαν καταλάβει για τα καλά ποιον δρόμο θα ακολουθήσει ο Αρντά.

Ο δάσκαλος Χόρχε Ζεσούς και η επιμονή του στον Αρντά

Πολυετές συμβόλαιο στη Φενέρ! Όλοι στην ομάδα έβλεπαν στο πρόσωπο του μικρού κάτι το ξεχωριστό. Αυτός όμως που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του είναι ο Χόρχε Ζεσούς. Ο μετρ αυτών των ηλικιών. Αν δεν ήταν ο Πορτογάλος προπονητής πέρυσι στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε ίσως σήμερα να μη γράφαμε αυτό το αφιέρωμα. Στη πρώτη του χρονιά οι συμμετοχές του Αρντά Γκιουλέρ με τη Φενέρ ήταν ελάχιστες. Λογικό βέβαια μιας και ήταν μόλις 17 ετών. Φέτος όμως, έναν χρόνο μετά, ο 18χρονος είχε ρόλο βασικού στα πλάνα του Ζεσούς.

Ο νυν προπονητής της Αλ Χιλάλ τον πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον. Τον έριξε στα βαθιά, του έδειξε τα κατατόπια και του έδωσε την απόλυτη ελευθερία να κολυμπήσει μέχρι να βρει στεριά. Χάρις τον Ζεσούς ο Αρντά βρήκε τον ρόλο του! Ένας επιτελικός μέσος που τοποθετείται πίσω από τους επιθετικούς. Έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια να δημιουργεί και παράλληλα να πατά περιοχή για να σκοράρει.

Η καθιέρωση στη Φενέρ και η εθνική Τουρκίας

Στη Τουρκία δεν άργησαν να μείνουν με το στόμα ανοιχτό με αυτά που έβλεπαν από τον νεαρό αστέρα. Η Φενέρ έκανε πρωταθλητισμό και ο μικρός είχε ουσιαστικά ρόλο κουμανταδόρου στην ομάδα του Ζεσούς. Ένα 18χρονο παιδί έπαιρνε στις πλάτες του ολόκληρη τη Φενέρ! Οι γεμάτες εμφανίσεις του μοιραία τον έφεραν και στην εθνική ομάδα. Εκεί γνώρισε γρήγορα την αγάπη από σύσσωμο το τουρκικό κοινό. Στην Τουρκία μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή που έχει το ταλέντο αλλά και τη πειθαρχία. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτης του ποδοσφαιρικού ανδρικού τμήματος της χώρας. Έχει καταγράψει ήδη τέσσερις συμμετοχές. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή.

Η τεράστια πρόκληση και το στοίχημα του Πέρεθ

Και φθάσαμε στο τώρα! Τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκε στο στόχαστρο ουκ ολίγων μεγάλων της Ευρώπης. Μπαρτσελόνα, Νιούκαστλ και πολλές ακόμη παραδοσιακές δυνάμεις προσπάθησαν να του δείξουν τον δικό τους δρόμο. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως τον θάμπωσε! Η διοίκηση Πέρεθ έδειξε από τη πρώτη στιγμή πόσο πολύ ήθελε να τον φέρει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δεν τέθηκαν ποτέ συζητήσεις περί δανεισμού, περιορισμένου χρόνου συμμετοχής και άλλα τέτοια.

Βγήκε μπροστά, νίκησε τον ανταγωνισμό και απέσπασε το ναι του ίδιου και της Φενέρμπαχτσε. Η ιστορία λέει πως ο Αρντά Γκιουλέρ διάλεξε την κατάλληλη ομάδα. Αυτή που είναι μαθημένη και έχει μπολιάσει στο dna της πως είναι να δουλεύεις με λαμπερά αστέρια. Ανεξαρτήτου ηλικίας! Το χορτάρι όμως θα δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει ο μικρός στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η ζωή του Αρντά άλλαξε μέσα σε μια μέρα. Πρέπει να κρατήσει τα πόδια του στη γη. Έχει την ευκαιρία και την τύχη να δουλέψει με τους καλύτερους και μια μέρα να γίνει κι αυτός ένας τέτοιος!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ