ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ολυμπιακός: Αποθέωση για τους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ στο «Ελ. Βενιζέλος»
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Σήκωσε και το Super Cup η Σίτι, έπεσε μαχόμενη η Σεβίλλη! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά το Champions League κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της και το UEFA Super Cup (5-4 στα πέναλτι τη Σεβίλλη).

Σήκωσε και το Super Cup η Σίτι, έπεσε μαχόμενη η Σεβίλλη! (vids)

Έχασε στα πέναλτι το Community Shield από την Άρσεναλ, πήρε το αίμα της πίσω με τον ίδιο τρόπο σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Super Cup Ευρώπης! Μετά από ένα ματς που οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ψύχραιμη και πιο εύστοχη από εκείνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ. Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του αγώνα που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας.

Το ματς

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 8′. Η σέντρα του Πάλμερ είχε αποδέκτη της μπάλας τον Άκε, ωστόσο ο Μπόνο προέβη σε μια σπουδαία επέμβαση. Ο Μαροκινός τερματοφύλακας εξουδετέρωσε και το σουτ του Τζακ Γκρίλις στο 17ο λεπτό. Στο 25′ η Σεβίλλη κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ στο φετινό UEFA Super Cup. O Aκούνια έκανε σέντρα από αριστερά, με τον Γιουσέφ Εν-Νεσίρι να νικά τον Έντερσον για το 0-1.




Εν γένει οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Τα δυο στόπερ τους, Μπαντέ και Γκουντέλ έκαναν καλά την κύρια δουλειά τους που δεν ήταν άλλη από το να περιορίσουν τον Χάαλαντ. Μετά το γκολ τους κλείστηκαν στα καρέ τους αναχαιτίζοντας τις αγγλικές επιθετικές προσπάθειες. Είτε με κάθετες μπαλιές είτε με πλαγιοκοπήσεις των εξτρέμ, η Σίτι δεν μπόρεσε να απειλήσει για το 1-1.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας




Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 50′, η Σεβίλλη απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Λούκας Οκάμπος έκανε μια επέλαση υψηλής κλάσης από αριστερά, με την πάσα του να είναι πάρε-βάλε στον Εν-Νεσίρι. Ο σκόρερ του 0-1 δεν μπόρεσε να γίνει και του 0-2 στη συγκεκριμένη φάση, με τον Έντερσον να σώζει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πράγμα που το πλήρωσε στο 63′, μιας και ο Πάλμερ με φοβερή κεφαλιά νίκησε τον Μπόνο ισοφαρίζοντας το ματς!




Στη συνέχεια η Σίτι έμεινε ανεβασμένη προς την περιοχή των Σεβιγιάνων έχοντας μερικές ακόμα καλές στιγμές. Μετά το 80′ ανέβηκε εκ νέου η ισπανική ομάδα, με την κούραση ωστόσο να είναι εμφανής στους ποδοσφαιριστές. Αν μη τι άλλο στον Πειραιά επικρατούσε ζέστη και υγρασία, συνθήκες αρκετά δύσκολες για τους παίκτες.

Με τη συμπλήρωση του ενενηκοστού λεπτό ο Άκε με σκαστή κεφαλιά-ψαράκι ανάγκασε τον Μπόνο σε απόκρουση. Η πολιορκία των «πολιτών» εν τέλει δεν απέφερε κάποιο γκολ, έτσι το Super Cup για το 2023 οδηγήθηκε στα πέναλτι. Μιας και δεν υπήρξε φέτος παράταση.

Mάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Άκε, Γκβάρντιολ, Ακάνζι, Ρόδρι, Κόβασιτς, Πάλμερ (85′ Άλβαρεζ), Φόντεν, Χάαλαντ

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο, Μπαντέ, Γκουντέλ, Ακούνια, Νάβας (83′ Μοντιέλ), Γιορντάν, Ράκιτιτς, Λαμέλα (90+3′ Σούσο), Τόρες (90+3′ Σάντσες), Εν Νεσίρι (90+3′ Ράφα Μιρ)

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Χάαλαντ
1-1 Οκάμπος
2-1 Άλβαρεζ
2-2 Μιρ
3-2 Κόβασιτς
3-3 Ράκιτιτς
4-3 Γκρίλις
4-4 Μοντιέλ
5-4 Γουόκερ
Άστοχος ο Γκουντέλ







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ