ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Κόκκαλο» ο Τζέιμι Κάραχερ από τις μπύρες στα πανηγύρια της Ντόρτμουντ (vid)
H «τριπλέτα» που επιθυμεί διακαώς ο Ποστέκογλου στην Τότεναμ για το καλοκαίρι
Από κλεισμένος… χυλόπιτα – Ο Ράνγκνικ αδειάζει την Μπάγερν Μονάχου
Η Ντόρτμουντ έγραψε ιστορία: Πέντε γερμανικές ομάδες στο επόμενο Champions League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η μάχη των «Κέρβερων» (vid)
Μέσος με… καντάρια εμπειρίας αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Εδώ να μείνεις: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε την παραμονή του Μόντριτς
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

ΑΕΚ – Aντβέρπ: Έμεινε με το όνειρο μισό (vid)

Η ΑΕΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην Αντβέρπ. Οι Βέλγοι όντας σοβαροί από την αρχή μέχρι το τέλος πήραν τη νίκη (2-1) στην Αθήνα και την πρόκριση στο Champions League.

ΑΕΚ – Aντβέρπ: Έμεινε με το όνειρο μισό (vid)

Τα λάθη πληρώνονται σε αυτό το επίπεδο! Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε και τις δύο φορές που έμεινε ένα κλικ πίσω στην άμυνα, ηττήθηκε ξανά από την Αντβέρπ και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Κερκ και Μπαλκουισά έκαναν τη ζημιά στην «Ένωση», το γκολ του Αραούχο δεν έφθασε και μοιραία η ΑΕΚ οδηγήθηκε στους ομίλους του Europa League.

Το ματς

ΑΕΚ και ‘Αντβερπ μία εβδομάδα μετά τη πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Βέλγιο ρίχτηκε ξανά στη μάχη με έπαθλο το πολυπόθητο εισιτήριο στους ομίλους του Champions League. Με το 1-0 του πρώτου αγώνα οι Βέλγοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης έναντι της «Ένωσης». Ένα μικρό πλεονέκτημα που γνώριζαν καλά πως μια φάση αρκούσε για να το χαλάσει και να φέρει την ισορροπία στο ζευγάρι.

Ο «Δικέφαλος» με σύμμαχο το ένθερμο κοινό του ήθελε να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση στα τελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Αλμέιδα ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Πόνσε, Γκατσίνοβιτς και Τζούμπερ να πιέζουν ψηλά τους Βέλγους επιζητώντας το λάθος. Με τον Πινέδα σε ρόλο οργανωτή η ΑΕΚ προσπάθησε στο πρώτο μέρος να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, να κυκλοφορήσει σωστά και να μεταφέρει το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή.

Στο πρώτο μέρος οι ευκαιρίες στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ο Στάνκοβιτς από πλευράς ΑΕΚ περισσότερο είδε το παιχνίδι ως θεατής αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει σημαντικά στο ματς πέρας της όμορφης φάσης με πρωταγωνιστή τον Mπαλικόιτσα. Ένα φαλτσαριστό σουτ που εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Πόνσε βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ. Μία στο 25′ όταν η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ. Και μία προς το τέλος του ημιχρόνου σε σουτ εντός της μεγάλης περιοχής. Ο Μπουτέ αν και έκανε λάθος στην αρχή της φάσης διόρθωσε με εξαιρετική απόκρουση. Αυτές ήταν οι μεγάλες στιγμές στο πρώτο μέρος. 0-0.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός διατηρήθηκε το ίδιο υψηλός. Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον χώρο για να απειλήσουν. Περισσότερο η ΑΕΚ έχοντας και το κοινό στο πλευρό της. Στο 61′ ο Μούγια έχασε τεράστια ευκαιρία μην καταφέρνοντας σε κενή εστία να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 68′ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να επιτεθεί με τον Χατζισαφί να ανεβαίνει στο γήπεδο, να σουτάρει δυνατά όμως να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 74′ ήρθε η φάση που σίγησε την OPAP Arena. Ο Κέρκ πάτησε στην καρδιά της άμυνας της «Ένωσης» πήρε τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο και με μία επαφή την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ δίνοντας προβάδισμα στους Βέλγους. Η ΑΕΚ προσπάθησε στη συνέχεια να βρει το γκολ που θα της έδινε ζωή για την υπέρβαση. Τελικά το βρήκε στο 90′ με τον Αραούχο να κερδίζει τους πάντες και να σουτάρει δυνατά γράφοντας το 1-1. Το φινάλε όμως δεν ήταν γλυκό για την ΑΕΚ. Στο 95’ ο Μπαλκουισά βγήκε στη κόντρα, νίκησε τον Στάνκοβιτς και έγραψε το τελικό 1-2.

 








Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ