ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λιονέλ Μέσι, 2025
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ: 1-1 (Highlights)
Σε αυτό το «θέατρο» παίζει συνέχεια το ίδιο… έργο: Ακόμη μία εντός έδρας γκέλα για τη Γιουνάιτεντ! (vid)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ΜΟΝΟ ο Μπρούνο προσφέρει θέαμα με το δοκάρι! (vid)
«Ο Γκουαρντιόλα δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ο Σατανάς»: Τι είπε ο Γιάγια Τουρέ και έγινε viral!
Φαν Ντάικ: «Σε χρειάζομαι εδώ στη Λίβερπουλ για να πετύχουμε»
Ο πιο hot στόπερ: Οι οκτώ ομάδες που «μάχονται» για πάρτη του
Μέσι: «Τα πέντε φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ» (vid)
Επίσημο: Η Άρσεναλ ανακοίνωσε τα… «δίδυμα» αστέρια της Ν. Αμερικής (pic)
Η ατάκα-φωτιά του Μέσι: «Μπορούμε να το πάρουμε… ξανά!»
Ανατροπή με Νεϊμάρ: Απόφαση έκπληξη για το μέλλον του
Ράγισε ο Μαρσέλο: «Με έλεγαν υπέρβαρο – Εγώ ο… παχουλός όμως τα σάρωσα όλα!»
Ύμνοι για το επόμενο «Golden Βoy» του ελληνικού ποδοσφαίρου – Τρέλα για Καλοσκάμη (pic)
Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και νέο «άκυρο» στον Κονατέ
Σοκ στη Ρεάλ Μαδρίτης – Σοβαρός τραυματισμός για τον Αλεξάντερ Άρνολντ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάντσεστερ Σίτι

Όταν ο Γκουαρντιόλα… κούφανε τους πάντες: «Μισώ το tiki-taka, η Μπαρτσελόνα δεν το έκανε ποτέ»

Μια δήλωση που είχε καταστρέψει την κοσμοθεωρία του ποδοσφαιρικού κόσμου έκανε πριν μερικά χρόνια ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Όταν ο Γκουαρντιόλα… κούφανε τους πάντες: «Μισώ το tiki-taka, η Μπαρτσελόνα δεν το έκανε ποτέ»

Πριν μερικά χρόνια ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε δηλώσει πως μισεί το στυλ ποδοσφαίρου που τον έκανε ανάρπαστο. Το «tiki-taka» που είχε παίξει με την Μπαρτσελόνα όταν την προπονούσε και της έδωσε μεταξύ άλλων δυο Champions League (2009, 2011) μέχρι και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ποδοσφαιρικών σεμιναρίων.

Ωστόσο, ο Καταλανός τεχνικός δεν θεωρεί το εν λόγω στυλ κάτι το ιδιαίτερο όπως είχε αποκαλύψει στο παρελθόν. «Μισώ το τίκι-τάκα. Σημαίνει να πασάρεις την μπάλα απλά για να το κάνεις, χωρίς ξεκάθαρη πρόθεση. Και είναι άσκοπο! Μην πιστεύετε αυτά που λένε οι άνθρωποι. Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε τίκι-τάκα! Είναι εντελώς φτιαγμένο! Μην πιστεύετε ούτε λέξη».

Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, το μυστικό είναι να υπερφορτώνουμε τη μία πλευρά του γηπέδου, έτσι ώστε ο αντίπαλος να πρέπει να γείρει τη δική του άμυνα για να αντεπεξέλθει. Υπερφορτώνεις τη μία πλευρά και τα τραβάς μέσα έτσι ώστε να αφήσουν την άλλη αδύναμη.»

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ