ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εδώ να μείνεις: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε την παραμονή του Μόντριτς
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Προκριματικά EURO2024

Ελλάδα – Ολλανδία: Έμεινε το όνειρο μισό (vid)

Η Ελλάδα πάλεψε, έδωσε και τη ψυχή της όμως δεν τα κατάφερε. Το γκολ του Φαν Ντάικ έδωσε τη χαριστική βολή και χάρισε την πρόκριση (0-1) στους «Οράνιε».

Ελλάδα – Ολλανδία: Έμεινε το όνειρο μισό (vid)

Η Ελλάδα ήξερε πως δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη απόψε. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ τα έδωσαν όλα, πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Η Ολλανδία βρήκε στο φινάλε την ευκαιρία και με τον Φαν Ντάικ (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι) έφυγε από την OPAP Arena με την νίκη και την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Το ματς

Όλα τα φώτα στραμμένα στην OPAP Arena!Η Ελλάδα στον αγώνα της… δεκαετίας φιλοξένησε το βράδυ της Δευτέρας την Ολλανδία στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων των προκριματικών του EURO 2024. Η «Γαλανόλευκη» μετά το «διπλό» στην Ιρλανδία είδε τις πιθανότητες πρόκρισης να αυξάνονται κατακόρυφα. Για να πετύχει όμως τον σκοπό της θέλει να κάνει την υπέρβαση. Ήθελε τη νίκη κόντρα στους «Οράνιε», μια πολύ δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ.

Σε μια γεμάτη OPAP Arena η Εθνική ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση πιέζοντας σωστά την αμυντική γραμμή των Ολλανδών. Στο πρώτο 15λεπτο το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο με την Ελλάδα να δείχνει διάθεση να κυνηγήσει τις ευκαιρίες της στο χορτάρι. Από το 15′ και μετά η Ολλανδία ανέβηκε στο γήπεδο. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν με τους Μπερβάιν και Τσάβι Σίμονς πίεσε ασφυκτικά την Εθνική φθάνοντας συχνά πυκνά στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

Η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στους Ολλανδούς. Ο Φαν Ντάικ ανατράπηκε στο 25′ από τον Κουλιεράκη στην μεγάλη περιοχή και ο Ενράντεθ έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Βέγκχορστ ανέλαβε την εκτέλεση όμως το τελείωμά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Βλαχοδήμο, ο οποίος απομάκρυνε εντυπωσιακά τον κίνδυνο γνωρίζοντας την αποθέωση του κοινού. Από το 25′ και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Ελλάδα μπόρεσε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση των Ολλανδών και να πάει αισίως στην ανάπαυλα με το 0-0.

Στην επανάληψη βρήκε τους «Οράνιε» να πιέζουν ασφυκτικά για να βρουν το γκολ. Στο 47′ ο Μπερβάιν βγήκε στην κόντρα πάτησε στα όρια της μεγάλης περιοχής όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φώτη Ιωαννίδη και της Ελλάδας να φθάσει κοντά στο γκολ. Ο φορ του Παναθηναικού έπαιξε στα πόδια τον Ακέ πάτησε στην περιοχή των Ολλανδών αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Βλαχοδήμος σταμάτησε τον Μάαλεν και στη συνέχεια είδε τον Σίμονς να σουτάρει αλλά να μη βρίσκει τον πολυπόθητο στόχο.

Από το 55′ και μετά ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να ρίχνουν ταχύτητα έχοντας ως βασικό μέλημα τα μετόπισθεν. Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέχεια ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας νέα πρόσωπα στη μάχη ελπίζοντας σε κάτι καλό στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Στο 83′ η Ελλάδα έφθασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη να περνάει άουτ. Στα τελευταία λεπτά η Εθνική μας ανέβηκε ακόμη περισσότερο κυνηγώντας το «χρυσό» γκολ. Στο 87′ ο Φούντας πήρε το σουτ όμως το τελείωμά του δεν ανησύχησε τους Ολλανδούς. Στο 89′ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Παυλίδης ανέτρεψε τον Ντάμφρις μέσα στη περιοχή. Διαιτητής και VAR υπέδειξαν το πέναλτι. Ο Φαν Ντάικ ανέλαβε την εκτέλεση και με τον αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας να σημαδεύει σωστά και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Έτσι ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια.





 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ