ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Άρσεναλ βρήκε τον… απόλυτο σέντερ φορ στην Bundesliga!
Το φαβορί για τον πάγκο της Μίλαν – «Κλείνει» η συμφωνία!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Πάει για… λίφτινγκ στην επίθεση το καλοκαίρι!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μεγάλο πρόβλημα με Ράσφορντ!
Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα και… χαλάρωσε! (vid)
«Έκαψε» τους νησιώτες από νωρίς η Ατλέτικο! (vid)
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
Αλ Νασρ: On fire o Κριστιάνο με το «τέλειο» χατ-τρικ! (vids)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης πρώτα γέλασαν με τα χάλια της Μπαρτσελόνα και μετά πανηγύρισαν το πρωτάθλημα! (pic)
Διπλό δώρο* Πάσχα από την Betsson
Με «ντόρτια» στην Μπαρτσελόνα έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρεάλ η Χιρόνα και πέρασε στο Champions League! (vid)
Ο Χάαλαντ ΓΛΕΝΤΗΣΕ τη Γουλβς και «βλέπει» το Πρωτάθλημα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ιέρο θυμήθηκε τον τελικό του Champions League ενάντια στην πανίσχυρη Γιουβέντους

Ο Φερνάντο Ιέρο έφερε στη μνήμη του τον τελικό του Champions League το '98, όταν η Ρεάλ επέστρεφε στην κορυφή μετά από 32 χρόνια!

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ιέρο θυμήθηκε τον τελικό του Champions League ενάντια στην πανίσχυρη Γιουβέντους

Δεν είναι ψέμα πως λίγοι επιτυγχάνουν να αναδειχθούν σε αληθινούς θρύλους στο ποδόσφαιρο. Ο Φερνάντο Ιέρο είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς. Ο Ισπανός στόπερ ανέδειξε τον εαυτό του ως έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και αφήνει το σημάδι του στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ιέρο γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1968 στη Μάλαγα. Από πολύ μικρή ηλικία, έδειξε το πάθος του για το ποδόσφαιρο και το ταλέντο του ήταν προφανές. Σε νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Βαγιαδολίδ και σύντομα έγινε γνωστός για την άψογη άμυνά του και την ηγετική του παρουσία στο γήπεδο.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας HIERRO FERNANDO - Dieci Football Entertainment

Το 1989, ο Ιέρο μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης, μια μεταγραφή που άλλαξε τη ζωή του και την ιστορία της ομάδας. Στη Ρεάλ, αγωνίστηκε δίπλα σε άλλα θρυλικά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ραούλ, ο Ρονάλντο, και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Καθιέρωσε τον εαυτό του ως αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και ως τον αρχηγό που θα οδηγούσε τη Ρεάλ σε επιτυχίες. Με τη «βασίλισσα» ο Ισπανός παλαίμαχος στόπερ κατέκτησε τρία Champions League, πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα κύπελλο, ένα σούπερ καπ Ευρώπης, τέσσερα ισπανικά σούπερ καπ και δυο διηπειρωτικά.

Η αξέχαστη στιγμή του Ιέρο

Μία από τις στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες στην ιστορία της Ρεάλ είναι ο τελικός του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους. Οι Ιταλοί ήταν οι αδιαμφισβήτητοι φαβορί, αλλά ο Ιέρο και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχαν κανέναν άλλο σκοπό παρά να κατακτήσουν τον τίτλο για τους οπαδούς τους. Και το έκαναν, γράφοντας ιστορία με το «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ του Μιγιάτοβιτς στο 66ο λεπτό του τελικού που είχε λάβει χώρα στο Άμστερνταμ.

«Ο τελικός του Champions League εναντίον της Γιουβέντους… ουάου. Ήταν τα απόλυτα φαβορί, από όλους, κοιτάξτε την ομάδα τους, είχαν το καλύτερο όλων. Αλλά χρειαζόμασταν να κερδίσουμε για όλους τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, περίμεναν τρεις δεκαετίες (σ.σ. από το 1996 και τον τελικό του «Χέιζελ», 2-1 την Παρτιζάν) για να γιορτάσουν αυτό το τρόπαιο. Το κάναμε για αυτούς, δεν είχαμε ούτε σαμπάνια μαζί μας για να το γιορτάσουμε, η Γιουβέντους μας έδωσε τη σαμπάνια της», είπε γελώντας.

Ο Ιέρο εκπροσωπούσε την καρδιά και το πάθος της Ρεάλ. Οι οπαδοί τον αγαπούσαν για την αφοσίωσή του στην ομάδα, τον χαρακτήρα του και την ανυπέρβλητη δύναμή του στο γήπεδο. Ήταν ο αρχηγός που δεν φοβόταν τίποτα και που οδήγησε τους Μαδριλένους σε αμέτρητες νίκες.

Ο Φερνάντο Ιέρο δεν ήταν απλά ποδοσφαιριστής, ήταν ένα είδωλο για τους νέους παίκτες. Ενέπνευσε γενιές και έχει αφήσει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά. Μπορεί ο χρόνος να περνά, αλλά το όνομά του θα λάμπει πάντα στον αθλητικό ουρανό. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τη Ρεάλκαι η θρυλική του καριέρα αφήνει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του συλλόγου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ