ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σκοράρει εκτός περιοχής ο Ντε Πολ και 1-0 η Ατλέτικο την Μπιλμπάο!
Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με το «καλημέρα» κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Δεν χάνει ούτε με…. αίτηση η Λεβερκούζεν! Γλύτωσε και από τη Στουτγκάρδη! (vid)
Ο πάγκος της Ρεάλ θυμίζει… ουρανό με τόσα «αστέρια»! (pic)
Ο Σπορτιέλο κατέβασε ρολά και έκανε την επέμβαση της σεζόν στην Ιταλία! (vid)
Σημείο… μηδέν το Τορίνο για Γιουβέντους και Μίλαν!
Ο Ναδάλ «ένωσε» Ζιντάν και Βινίσιους! (vid)
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
Η Λειψία «διέλυσε» την Ντόρτμουντ με 4αρα – Την στέλνει εκτός Champions League!
Κέιν… ασταμάτητος – Νίκησε μόνος του την Άιντραχτ και «προειδοποίησε» τη Ρεάλ! (vid)
Πολλά νεύρα από τον Κλοπ… Μόνο που δεν έβρισε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το πρωτάθλημα!
Έξαλλος Σαλάχ: «Αν μιλήσω… έχει να γίνει χαμός! Αφήστε με» (vid)
Ο Κλοπ μίλησε για τον τσακωμό με τον Σαλάχ: «Απλά τα πράγματα, τελείωσε!» (vid)
Σάντσο, λογικά… δεν κάνεις στην Γιουνάιτεντ – ΓΚΟΛ ζωγραφιά (vid)
Κλοπ, ρεσιτάλ… αποτυχίας – Η Λίβερπουλ τα έχασε όλα σε έξι εβδομάδες! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Το Mundial δίνει τις Χρυσές Μπάλας επομένως… Μέσι δαγκωτό

Το όνομα του νικητή της φετινής Χρυσής Μπάλας... γράφτηκε στο Κατάρ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Mundial.

Το Mundial δίνει τις Χρυσές Μπάλας επομένως… Μέσι δαγκωτό

Σπουδαία ημέρα η σημερινή για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του κορυφαίου επιπέδου. Μια ημέρα – γιορτή γι’ αυτούς καθώς απόψε το France Football πιστό στο ραντεβού του θα αναδείξει τον κορυφαίο της χρονιάς που ολοκληρώνεται. Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη για το 2023. Οι υποψηφιότητες αρκετές, τα ονόματα των επικρατέστερων όμως μονάχα δύο.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Στο Théâtre du Châtelet του Παρισιού θα ακουστεί ή το όνομα του Λιονέλ Μέσι ή αυτό του Έρλινγκ Χάαλαντ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην εξίσωση. Από τη μία ο Αργεντινός έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του και να γράψει την απόλυτη ιστορία στον θεσμό. Από την άλλη ο Χάαλαντ βρίσκεται κοντά στην πρώτη – θα ακολουθήσουν κι άλλες – πρόκληση της καριέρας του. Να ανέβει στα 23 του για πρώτη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Διάβασε επίσης: Χρυσή Μπάλα 2023: Οι νικητές από το 1956 μέχρι τον Μπενζεμά

Καιρό τώρα η ατμόσφαιρα θέλει τον Μέσι να είναι αυτός που θα σηκώσει στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο. Απόλυτα δίκαιο για τους οπαδούς του Αργεντινού σούπερ σταρ, άδικο για τους haters του και όσους θέλουν να δουν ένα νέο όνομα στη σχετική λίστα. Το France Football πλησιάζει στην ανακοίνωση του νικητή. Πως όμως οι υπεύθυνοι έφθασαν μια ανάσα από την αποψινή βραδιά. Με ποια κριτήρια αξιολογούν τον καθένα από τους δύο υποψήφιους και γιατί να δώσουν τη Χρυσή Μπάλα σε έναν από αυτούς;

Λιονέλ Μέσι και Έρλινγκ Χάαλαντ ολοκληρώνουν μια μαγική χρονιά. Ο καθένας μπορεί να υπερηφανεύεται για τον εαυτό του, για την ομάδα του καθώς οι στόχοι επιτεύχθηκαν. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφθασε στο… Έβερεστ που τόσο πολύ καρτερούσε σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα. Κατέκτησε τον Δεκέμβρη το Mundial με τη φανέλα της «Αλμπισελέστε». Την κορυφή που του έλειπε για να μείνει στην ιστορία πως έβαλε κάθε πιθανό μετάλλιο στο στήθος. Για εκείνον, δικά του λόγια, η κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Στο Κατάρ έφυγε από πάνω του ένα τεράστιο βάρος. Μια ευθύνη που κουβαλούσε χρόνια τώρα. Ένα τρόπαιο που έρχεται λίγο πριν το τέλος για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη μαγική του καριέρα. Εκτός του Mundial με την Αργεντινή, ο Μέσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί και το Leagues Cup με την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Χάαλαντ τώρα βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο μιας εξωπραγματικής χρονιάς. Το καλοκαίρι του 2022 άφησε την Ντόρτμουντ και μεταπήδησε στο Μάντσεστερ και την Σίτι. Ο Νορβηγός μεγαλούργησε στα… χέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα. Σάρωσε τα πάντα στο διάβα του. Έσπασε τα ρεκόρ στο σκοράρισμα στο Νησί και συνέβαλε τα μέγιστα στην ονειρική επιτυχία των «Πολιτών». Πρώτος σκόρερ της Premier League με τρομακτικά νούμερα και κάτοχος του τρεμπλ. Premier League, Champions League και FA Cup. Όλα τα μετάλλια στο στήθος του 23χρονου Σκανδιναβού.

Οι άνθρωποι του France Football κλήθηκαν να βάλουν στη ζυγαριά τα… λάφυρα των δύο προαναφερόμενων. Από τη μία το Mundial στα χέρια του Μέσι, από την άλλη Premier League και – πολύ περισσότερο – Champions League σε αυτά του Χάαλαντ. Και ο νικητής – θα – είναι ο Λιονέλ Μέσι. Η ιστορία έχει δείξει πως οι υπεύθυνοι του θεσμού έχουν μια παραπάνω… ευαισθησία στους κατόχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν μία και δύο οι περιπτώσεις αλλά εννέα στο σύνολο και όπως φαίνεται προσεχώς δέκα.

Η ιστορία μιλά από μόνη της

Μπόμπι Τσάρλτον, Γκερντ Μίλερ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Πάολο Ρόσι, Ζινεντίν Ζιντάν, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Φάμπιο Καναβάρο, Κακά κατέκτησαν στη καριέρα τους το Mundial, προσέθεσαν και στη συλλογή τους τη Χρυσή Μπάλα. Κάποιοι εξ’ αυτών την ίδια χρονιά, κάποιοι άλλοι ετεροχρονισμένα. Το Mundial δίνει τη Χρυσή Μπάλα επομένως μη ψάχνουμε πολύ τον νικητή. Αυτός θα είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Άδικη η απόφαση για αρκετούς. Ίσως και να έχουν δίκιο αφού ο Χάαλαντ πραγματοποίησε μια καταπληκτική χρονιά κατακτώντας τα πάντα στο διάβα του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Για άλλους όμως θα ήταν έγκλημα η φετινή κορυφή να πάει στον Νορβηγό και όχι στον Αργεντινό επιθετικό που στα… γεράματα πέτυχε τον στόχο του!

Mundial…Χρυσή Μπάλα… Λιονέλ Μέσι! Αυτή είναι η σωστή σειρά!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ