ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: 0-1 με πλασεδάρα Ελ Κααμπί! (vid)
Κατά πατέρα κατά γιο: Ανανέωσε με τα τσικό της Ρεάλ ο Μαρσέλο τζούνιορ
Κεφαλιά «όνειρο» και προβάδισμα για Τσέλσι κόντρα στην Τότεναμ!
Νάπολι: Οι δύο «Μπλαουγκράνα» που θέλει για να δώσει τον Κβαρατσχέλια!
O Πάλμερ θα μείνει στην ιστορία για το γκολ που έχασε! (vid)
Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για τον Γάλλο «βράχο» της Παρί
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι επίσημες ενδεκάδες του ημιτελικού!
Αυτά τα ματς είχε ποντάρει ο Τονάλι και πήγε το μεγαλύτερο ταμείο στην καριέρα του!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
«Το καλύτερο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο είναι η Άρσεναλ»
Νιούκαστλ: Τότε επιστρέφει ο Τονάλι!
Ο Σαλάχ είναι πιο ξενερωμένος από ποτέ με τη Λίβερπουλ και αυτό… φαίνεται! (pic)
Ο Τεν Χαγκ βλέπει σαν… λουκούμι τον Σάντσο, μετά την τελευταία του εμφάνιση!
Κανείς δε θέλει να αναλάβει την Μπάγερν – Τα τρία «άκυρα» και οι πιθανότητες του Τούχελ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Άλεξ Σονγκ! (pic)

Σε ηλικία 36 ετών ο Άλεξ Σονγκ αποφάσισε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ας τον θυμηθούμε παρέα...

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Άλεξ Σονγκ! (pic)

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ , της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Καμερούν Άλεξ Σονγκ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών. Ο Σονγκ είχε περάσει τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του με την Αρτά Σολάρ στο Τζιμπουτί, συλλέγοντας δύο τίτλους και δύο Κύπελλα, αλλά έπαιξε μόνο πέντε φορές για τον σύλλογο μετά την άφιξή του τον Νοέμβριο του 2020.

Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του 36χρονου για την τελευταία χρονικά ομάδα του έγινε στον πρώτο γύρο του περσινού αφρικανικού Champions League. Καθώς δεν εμφανίστηκε έκτοτε στον αγωνιστικό χώρο, ο Σονγκ -ο οποίος βοήθησε επίσης στην επίβλεψη της εξέλιξης των νέων παικτών με την αφρικανική ομάδα- έχει κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από 19 χρόνια θητείας ως ποδοσφαιριστής.

Το μήνυμα της αποχώρησης του Σονγκ από τα γήπεδα μέσω Instagram:

«Με μεγάλη μου λύπη ήρθε η ώρα να κρεμάσω τις μπότες μου. Το ταξίδι μου που ξεκίνησε στη Γιαουντέ ως παιδί, παίζοντας χωρίς παπούτσια, με γυμνά πόδια και με σκληρό χαλίκι, μου έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να πετύχω. Όταν μετακόμισα στη Γαλλία, παίζοντας για την Μπαστιά, νόμιζα ότι είχα κάνει ένα θαύμα. Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς το ταξίδι μου συνέχισε στην Άρσεναλ και τη Μπαρτσελόνα, δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν με τον τρόπο, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, την οικογένεια, τους φίλους, τον ατζέντη μου, τους προπονητές και φυσικά όλους τους συμπαίκτες μου τους οποίους θα είμαι για πάντα ευγνώμων.

Φυσικά η Τσάρλτον, η Γουέστ Χαμ, η Ρούμπιν Καζάν, η Σιόν και η Αρτά θα παραμείνουν πάντα στην καρδιά μου. Η τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μου 60 φορές με γέμισε επίσης μεγάλη υπερηφάνεια. Νιώθω ευλογημένος με τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις που θα μείνουν μαζί μου για πάντα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους θαυμαστές που με στήριξαν στην πορεία, θα εκτιμήσω τα πάντα. Ελπίζω να σας δω όλους ξανά σύντομα. Άλεξ. Υπάρχει μόνο ένα τραγούδι.»

Ο Σονγκ έπαιξε μπάλα στην ακαδημία της Μπαστιά πριν μεταγραφεί στην Άρσεναλ για 4 εκατομμύρια ευρώ το 2005, και αφού έκανε φευγαλέες εμφανίσεις στους «κανονιέρηδες», ο Καμερουνέζος πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 ως δανεικός στην Τσάρλτον.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Σονγκ εξελίχθηκε σε αναπόσπαστο παίκτη της λονδρέζικης ομάδας υπό τον Αρσέν Βενγκέρ , σκοράροντας 10 γκολ και 23 ασίστ σε 204 παιχνίδια για τον σύλλογο, σημειώνοντας 11 γκολ τη σεζόν 2011-12, καθώς σχημάτισε έναν ισχυρό δεσμό στο γήπεδο με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Arsenal Debate: What Is Alex Song's Best Position? | News, Scores,  Highlights, Stats, and Rumors | Bleacher Report

Τα κατορθώματα του Σονγκ στην τελευταία του σεζόν στην Άρσεναλ τον είδαν να τερματίζει τρίτος στην ψηφοφορία για τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το 2012 πίσω από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Γιάγια Τουρέ και έτσι, πουλήθηκε στη Μπαρτσελόνα για 19 εκατομμύρια ευρώ το ίδιο καλοκαίρι.

Ο μέσος σημείωσε ένα γκολ και σημείωσε άλλα δύο σε 65 παιχνίδια για την Μπάρτσα, κερδίζοντας μια φορά τη La Liga και ένα Supercopa de Espana, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει κανονική θέση εκκίνησης στο γεμάτο αστέρια μηχανοστάσιο των «μπλαουγκράνα». Στη συνέχεια, ο Σονγκ επέστρεψε στην Αγγλία με τη Γουέστ Χαμ με διετές δανεικό συμβόλαιο, παίζοντας 46 φορές εκεί, πριν ενταχθεί στη Ρούμπιν Καζάν με ελεύθερη μεταγραφή το 2016, όταν έληξε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα.

Μετά από μια συντριπτική περίοδο στη Ρωσία, ο Καμερουνέζος χαφ πήρε μεταγραφή στη Σιόν όπου αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο, αποχωρώντας από το κλαμπ τον Μάρτιο του 2020 πριν επιστρέψει στην Αφρική. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς καριέρας του, ο Σονγκ έδωσε τέσσερις ασίστ σε 47 αγώνες για το Καμερούν, εκπροσωπώντας τη χώρα του σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και δύο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, κερδίζοντας μια θέση στην Καλύτερη Ενδεκάδα για το τελευταίο τουρνουά το 2008 και το 2010.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ