ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: 0-1 με πλασεδάρα Ελ Κααμπί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Η Τσέλσι… τρύπησε τη Νιούκαστλ και της πήρε την πρόκριση! (vids)

Η Τσέλσι τα έφερε όλα τούμπα στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Νιούκαστλ (1-1) και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι για τους «4» του League Cup.

Η Τσέλσι… τρύπησε τη Νιούκαστλ και της πήρε την πρόκριση! (vids)

H Τσέλσι μέχρι και το  92′ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, όλα άλλαξαν στο τέλος. Όλα άλλαξαν με έναν αντίπαλο παίκτη. Τον Κίεραν Τρίπιερ. Το λάθος του Άγγλου αμυντικού λίγο πριν το τέλος και η αστοχία του στη διαδικασία των πέναλτι βοήθησαν τους Λονδρέζους για να… τρυπήσουν τη Νιούκαστλ και να της πάρουν μέσα από τα χέρια την πρόκριση για τους «4» του League Cup.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 με τους Λονδρέζους να επικρατούν στα πέναλτι με 4-2.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

H Τσέλσι ήταν αυτή που έδειχνε να είναι πιο φρέσκια και να πατάει καλύτερα στα πόδια της από τα πρώτα κιόλας λεπτά του εντός έδρας αγώνα με τη Νιούκαστλ. Οι γηπεδούχοι με αρκετές πάσες -κυρίως κοντινές- προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εύκολο. Άλλωστε τα λάθη των Λονδρέζων ήταν αρκετά λόγω της επιθετικής άμυνας των παικτών του Χάου που δεν άφηναν και πολλούς χώρους. Ούτε τον χρόνο στους αντιπάλους τους να πάρουν την κατάλληλη απόφαση την κατάλληλη στιγμή.

Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ για τη Νιούκαστλ. Στο 16′ ο Γουίλσον πήρε την μπάλα στα πόδια του. Την έχασε, αλλά στο τέλος της φάσης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των «μπλε» και από κοντά με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα όσο και αν προσπάθησε η Τσέλσι να απειλήσει την άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τα κατάφερε.

Κύριος εκφραστής των επιθέσεων των γηπεδούχων ήταν ο Στέρλινγκ. Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν σε καλό βράδυ και δημιούργησε αρκετά ρήματα -στα πλάγια κυρίως- στην καλά οργανωμένη άμυνα της Νιούκαστλ. Όμως, οι επιλογές του στο τέλος δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε. Η μοναδική στιγμή που έφτασε στο 1-1 ήταν στο στο 29′ όταν με κοντινό του πλασέ έδειχνε ότι μπορεί να σκοράρει, όμως, ο Γκιμαράες σταμάτησε την προσπάθειά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά. Η Νιούκαστλ είχε δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους παίκτες του Ποτσετίνο. Εκείνοι έφταναν σχετικά εύκολα και άνετα μέχρι έξω από την περιοχή των αντιπάλων τους. Όμως, η τελική τους προσπάθεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν τον χρόνο να περνάει και να κρατούν την εστία τους απαραβίαστη. Η Τσέλσι έριξε στο παιχνίδι τον Ενκουκού, όμως, ούτε ο ταλαντούχος εξτρέμ κατάφερε να προσδώσει κάτι παραπάνω. Ούτε και η παρουσία του Μούντρικ βοήθησε ιδιαίτερα τη Τσέλσι που δεν είχε λύσεις στη μαζική άμυνα της Νιούκαστλ.

Παρόλα αυτά στο 90′ ένα ριψοκίνδυνο γύρισμα του Λιβραμέντο παραλίγο να φέρει το γκολ της ισοφάρισης για τη Τσέλσι. Αλλά η μπάλα βγήκε κόρνερ και δεν πήγε στα δίχτυα. Αυτό, όμως, άλλαξε στο 92′ όταν ο Μούντρικ, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 82′, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Τρίπιερ και με άψογο πλασέ έκανε το 1-1.

Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Λονδρέζοι ήταν εύστοχοι ένας προς έναν. Οι Πάλμερ, Γκάλαχερ, Ενκουκού και Μούντρικ νίκησαν τον Ντουμπράβκα. Από την άλλη ο Τρίπιερ και ο Ρίτσι ήταν οι μοιραίοι για τη Νιούκαστλ που… κούνησε μαντήλι και έμεινε εκτός ημιτελικών του League Cup.







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ