ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τεν Χαγκ βλέπει σαν… λουκούμι τον Σάντσο, μετά την τελευταία του εμφάνιση!
Κανείς δε θέλει να αναλάβει την Μπάγερν – Τα τρία «άκυρα» και οι πιθανότητες του Τούχελ
Ξέκοψε κάθε συζήτηση ο Ζανέτι: «Η Ίντερ ανανεώνει τα συμβόλαια των Λαουτάρο – Μπαρέλα»
Τα δύο μεγαθήρια που «χρυσώνουν» την Μπαρτσελόνα για Αραούχο
«Κόκκαλο» ο Τζέιμι Κάραχερ από τις μπύρες στα πανηγύρια της Ντόρτμουντ (vid)
H «τριπλέτα» που επιθυμεί διακαώς ο Ποστέκογλου στην Τότεναμ για το καλοκαίρι
Από κλεισμένος… χυλόπιτα – Ο Ράνγκνικ αδειάζει την Μπάγερν Μονάχου
Η Ντόρτμουντ έγραψε ιστορία: Πέντε γερμανικές ομάδες στο επόμενο Champions League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η μάχη των «Κέρβερων» (vid)
Μέσος με… καντάρια εμπειρίας αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Εδώ να μείνεις: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε την παραμονή του Μόντριτς
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Μπαρτσελόνα: «Ελάτε να φτιάξουμε την νέα Λίγκα»

Η Μπαρτσελόνα μέσω του προέδρου της, Ζοάν Λαπόρτα έδωσε το σύνθημα για μια νέα εποχή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μπαρτσελόνα: «Ελάτε να φτιάξουμε την νέα Λίγκα»

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα με επίσημη τοποθέτησή της χαιρέτησε την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χαρακτηρίσει νόμιμη τη σύσταση της European Super League. Ένα εγχείρημα το οποίο είχε… παγώσει εδώ και μήνες μετά τις ενέργειες της UEFA. Τώρα όλα δείχνουν πως το θέμα ανοίγει ξανά και οι εργασίες για την υλοποίηση του πρότζεκτ παίρνουν σάρκα και οστά.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Λαπόρτα

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) που αξιολογεί το έργο της Super League όπως προτείνεται από την A22 Sports.

Ως ένας από τους συλλόγους που καθοδηγούν το έργο της Super League, η Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι η απόφαση ανοίγει το δρόμο για μια νέα ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη, αντιτιθέμενη στο μονοπώλιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου και επιθυμεί να ξεκινήσει νέες συζητήσεις για την πορεία που θα πρέπει να πάρουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο μέλλον.

Από την ίδρυσή της το 1899, η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα ένας πρωτοπόρος σύλλογος στον κόσμο του αθλητισμού, καθοδηγώντας την προσπάθεια για πιο επαγγελματικές δομές τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή κλίμακα, τόσο σε αγώνες ανδρών όσο και γυναικών, σε διάφορα αθλήματα και από διαφορετικές κοινωνικές ανησυχίες.

Ως εκ τούτου, όπως διατηρεί τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος πιστεύει ότι η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεπάγεται την ανάγκη δημιουργίας ενός πρότζεκτ σύμφωνα με τις γραμμές της Super League που προτείνει η Α22. Ένα σύστημα ανταγωνισμού που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η υπερφόρτωση των αγώνων αλλά και ο υπερβολικός αριθμός αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων, που θα λειτουργεί προς τη ρύθμιση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων και που θα θέτει τοπικούς και διεθνείς παίκτες και υποστηρικτές στο επίκεντρο.

Αυτό το σύστημα πρέπει να σέβεται τις λειτουργίες και τη βιωσιμότητα των εγχώριων διοργανώσεων και θα πρέπει να είναι μια αξιοκρατία που βασίζεται κυρίως στα αποτελέσματα στο γήπεδο. Ένα σύστημα ανταγωνισμού που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η υπερφόρτωση του αγώνα και ο υπερβολικός αριθμός αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων, που θα λειτουργεί προς τη ρύθμιση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων και που θα θέτει τοπικούς και διεθνείς παίκτες και υποστηρικτές στο επίκεντρο.

Αυτό το σύστημα πρέπει να σέβεται τις λειτουργίες και τη βιωσιμότητα των εγχώριων διοργανώσεων και θα πρέπει να είναι μια αξιοκρατία που βασίζεται κυρίως στα αποτελέσματα στο γήπεδο. Σε μια χρονιά που ο σύλλογος γιορτάζει την 125η επέτειό του, η Μπάρτσα επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της σε διάφορα αθλήματα για να προτείνει λύσεις για τρέχοντα ζητήματα στον αθλητισμό της ελίτ. Γι’ αυτό δηλώνει την υποστήριξή της στη Super League που προωθείται από την Α22 και ενθαρρύνει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων, οι οποίοι έχουν πλέον επικυρωθεί με τη σημερινή καταδίκη του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ