ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Άρσεναλ θέλει να… κλέψει το μέλλον της Ατλέτικο!
Πρόβλημα στην Μπάγερν λίγο πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Νέα καλοκαιρινή αποχώρηση στην Ατλέτικο Μαδρίτης!
Σκοράρει εκτός περιοχής ο Ντε Πολ και 1-0 η Ατλέτικο την Μπιλμπάο!
Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με το «καλημέρα» κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Δεν χάνει ούτε με…. αίτηση η Λεβερκούζεν! Γλύτωσε και από τη Στουτγκάρδη! (vid)
Ο πάγκος της Ρεάλ θυμίζει… ουρανό με τόσα «αστέρια»! (pic)
Ο Σπορτιέλο κατέβασε ρολά και έκανε την επέμβαση της σεζόν στην Ιταλία! (vid)
Σημείο… μηδέν το Τορίνο για Γιουβέντους και Μίλαν!
Ο Ναδάλ «ένωσε» Ζιντάν και Βινίσιους! (vid)
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
Η Λειψία «διέλυσε» την Ντόρτμουντ με 4αρα – Την στέλνει εκτός Champions League!
Κέιν… ασταμάτητος – Νίκησε μόνος του την Άιντραχτ και «προειδοποίησε» τη Ρεάλ! (vid)
Πολλά νεύρα από τον Κλοπ… Μόνο που δεν έβρισε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το πρωτάθλημα!
Έξαλλος Σαλάχ: «Αν μιλήσω… έχει να γίνει χαμός! Αφήστε με» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – Η Μπιλμπάο πέταξε την Μπαρτσελόνα εκτός Κυπέλλου (vid)

Άλλος ένας τίτλος... πέταξε για την Μπαρτσελόνα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έσβησε τις ελπίδες των Καταλανών για το Κύπελλο πετώντας τους εκτός διοργάνωσης (4-2 στην παράταση).

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – Η Μπιλμπάο πέταξε την Μπαρτσελόνα εκτός Κυπέλλου (vid)

Σε ένα παιχνίδι με φρενήρη ρυθμό η Αθλέτικ Μπιλμπάο έβγαλε στο χορτάρι του Σαν Μαμές πάθος και ποιότητα και… τσάκισε την Μπαρτσελόνα του Τσάβι. Ήρωες για τους Βάσκους τα αδέρφια Γουίλιαμς τα οποία πέτυχαν ο καθένας από ένα γκολ στο τέλος κάθε 15λεπτου της παράτασης γράφοντας το τελικό 4-2. Μοιραίος ο Γιαμάλ για την Μπαρτσελόνα με τις δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες μετά το 2-2 στη κανονική διάρκεια. Στα… σχοινιά ο Τσάβι!

Το ματς

Το μεγάλο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ισπανίας! Αθλέτικ Μπιλμπάο εναντίον Μπαρτσελόνα. Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε απέναντι στους «μπλαουγκράνα» του Τσάβι. Ένα κλασικό ζευγάρι του ισπανικού ποδοσφαίρου που απόψε διασταύρωσε τα ξίφη του με έπαθλο τη πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey. Αμφότεροι ήξεραν πως απόψε θα ήταν μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης. Από τη μία η φορμαρισμένη Αθλέτικ μπροστά στο ένθερμο κοινό της. Από την άλλη η προβληματική αλλά πάντα επικίνδυνη Μπαρτσελόνα που ήθελε την πρόκριση όσο τίποτα άλλο.

Γκολ από τα αποδυτήρια η Αθλέτικ – Ανατροπή σε έξι λεπτά από την Μπαρτσελόνα

Η σπίθα ήρθε στο παιχνίδι μόλις στο 36ο δευτερόλεπτο για να γίνει… πυρκαγιά! Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ευτύχησε να ανοίξει πρώτη το σκορ στην πρώτη της επίσκεψη στην εστία του Ινιάκι Πένια. Η μπάλα μετά από κόντρες και άσχημες απομακρύνσεις έφθασε στα πόδια του Γκουθουρέτα. Ο Βάσκος κοίταξε τέρμα, όπλισε και έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι έχοντας το προβάδισμα στο σκορ συνέχισαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η Μπαρτσελόνα μέχρι το 25′ έδειχνε αλλού γι αλλού και έτοιμη να δεχθεί ακόμη ένα τέρμα.

Ένα λεπτό μετά όμως η ομάδα του Τσάβι στην πρώτη της καλή στιγμή είδε τον Λεβαντόφσκι να κάνει το 1-1 κα να δίνει μια σημαντική ανάσα. Ο Πολωνός στάθηκε τυχερός, η μπάλα κόντραρε πάνω του από διώξιμο των Βάσκων και κατέληξε στα δίχτυα του Ουνάι Σιμόν. Σαν να μην έφθανε αυτό για τους γηπεδούχους, έξι λεπτά αργότερα ο Λαμίν Γιαμάλ με προσωπική ενέργεια έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα. Ο πιτσιρικάς άσσος της Μπαρτσελόνα κουβάλησε τη μπάλα, πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Η Μπαρτσελόνα με δύο ευκαιρίες κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να προηγηθεί στο ματς.







Στο δεύτερο ημίχρονο οι παθογένειες των Καταλανών εμφανίστηκαν ξανά με το… καλημέρα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο 48′ βγήκε μπροστά και με τον Σάνσετ πλήγωσε την εστία του Πένια κάνοντας το 2-2. Ο άσσος της Μπιλμπάο πάτησε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής των «μπλαουγκράνα» και χωρίς ουσιαστικά να έχει πίεση με κεφαλιά νίκησε τον Πένια πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να μάχονται για το 3ο τους γκολ. Παράλληλα όμως να έχουν και το μυαλό τους στην άμυνα και στο ενδεχόμενο το παιχνίδι να καταλήξει στην παράταση. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία όμως και η Μπαρτσελόνα είχε τις στιγμές της. Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε και η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 2-2. Σαφώς καλύτερη η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Βίωσε δύσκολες στιγμές η άμυνα της Μπαρτσελόνα όμως άντεξε. Μοιραίος για τους Καταλανούς ο Γιαμάλ που βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής όμως δε σημάδεψε σωστά χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για το 3-2.









Στην παράταση η Μπιλμπάο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Είχε τον έλεγχο, είχε τις φάσεις και εν τέλει ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 105+2′ ο Ινιάκι Γουίλιαμς βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε. Με διπλή προσπάθεια ο έμπειρος φορ έκανε το 3-2 και προκάλεσε… σεισμό στο Σαν Μαμές. Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα όσο και να ήθελε… δεν μπορούσε! Ελάχιστες οι καλές στιγμές στο τελευταίο 15λεπτο. Μια αρκούσε στους Βάσκους να βάλουν το κερασάκι στη τούρτα. Δράστης ο Νίκο Γουίλιαμς στο 120′. Θρίαμβος και πρόκριση για την Αθλέτικ!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ