ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Στην Άρσεναλ αρέσουν τα… θρίλερ, αλλά περισσότερο οι νίκες! (vid)

H Άρσεναλ δυσκολεύτηκε και αγχώθηκε αρκετά κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως, επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-1.

Στην Άρσεναλ αρέσουν τα… θρίλερ, αλλά περισσότερο οι νίκες! (vid)

Η Άρσεναλ δεν είχε νικήσει ποτέ στο «Σίτι Γκράουντ», μέσα στον 21ο αιώνα. Μιας και οι Λονδρέζοι είχαν ηττηθεί στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Όμως, αυτό το σερί σταμάτησε, αφού οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα επικράτησαν με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν ανώτεροι και καλύτεροι από την αρχή ως το τέλος. Παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ως το 88′, αγχώθηκαν αρκετά στα τελευταία λεπτά, μέχρι να πάρουν το «τρίποντο».

Βασικός σε παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 20 μήνες ο Εμίλ Σμιθ Ρόου που είχε θετική παρουσία. Δεύτερο εκτός έδρας γκολ φέτος για τον Γκάμπριελ Ζεσούς που ήταν καθοριστικός!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρο πως θα πήγαινε το παιχνίδι. Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας και με πολλές πάσες προσπαθούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Αυτό, όμως, δεν ήταν εύκολο ούτε απλό. Οι Λονδρέζοι ναι μεν δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πάρουν… γεύση από την μπάλα (έφτασαν να έχουν μέχρι και 95% κατοχή) αλλά όχι μόνο δεν έμπαιναν μέσα στην περιοχή του Τέρνερ. Αλλά δεν είχαν μία κλασική ευκαιρία.

Αυτό που δεν βοήθησε καθόλου τους φιλοξενούμενους ήταν ότι ο ρυθμός που έδωσαν στην αναμέτρηση ήταν αργός και ανιαρός. Παράλληλα, οι παίκτες τους είχαν πάντα δύο και τρεις αντιπάλους πάνω τους. Κάτι που δεν έκανε εύκολη τη ζωή και το έργο τους. Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ και με ελάχιστες καλές στιγμές με την πιο σημαντική να καταγράφεται λίγο πριν το τέλος όταν μετά από μία κόντρα η μπάλα πέρασε ελάχιστα και δεν κατέληξε στα δίχτυα του Τέρνερ.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν όλα. Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε πιο επιθετική και στο πρώτο της κόρνερ στο 47′ κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια στην εστία του Ράγια με τον Ισπανό να μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Αβονίγι. Η Άρσεναλ έδειχνε με αργά και σταθερά βήματα ότι ανέβαζε και εκείνη στροφές. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στο 52′ όταν ο Σάκα, ο οποίος είχε φανεί ελάχιστα ως εκείνη την ώρα, να σουτάρει από τα δεξιά μα ο Τέρνερ τον νίκησε με δύσκολη επέμβαση.

Στο 57′ η Άρσεναλ άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τους Σάκα και Όντεγκαρντ με τον Ζεσούς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από πολύ κοντά. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης άφησε την μπάλα να κυλήσει όμορφα, μετά από πλάγιο και νίκησε τον Τέρνερ από δύσκολη γωνία για το 1-0 στο 65′. Αυτό το γκολ έμελλε να επιδράσει καθοριστικά στην αναμέτρηση με τους παίκτες του Αρτέτα να είναι πιο χαλαροί από τις πάσες τους, αλλά και γενικότερα στις επιλογές τους. Η Νότιγχαμ έπρεπε να ρισκάρει και να βγει μπροστά. Όπως και συνέβη.

Όμως, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εύκολο λάθος με τον Μοντιέλ κοντά στη σέντρα με τους Λονδρέζους να χτυπάνε στην αντεπίθεση και τον Σάκα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 στο 72′. Όλα έδειχναν ότι η Άρσεναλ θα έπαιρνε ένα…σβηστό «διπλό». Όμως, το γκολ του Αβονίγι στο 88′ έβαλε τη Νότιγχαμ, για λίγο, μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο, το τελικό 2-1 έδωσε στους φιλοξενούμενους τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ