ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
Ο Ρόις σε ένα συγκινητικό βίντεο εξήγησε γιατί αποχωρεί από την Ντόρτμουντ! (vid)
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος από την Ντόρτμουντ ο Ρόις το καλοκαίρι!
Η μεγάλη επιστροφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεγονός!
ΟΛΟ το Μάντσεστερ μάχεται για τα μάτια του Μανδά!
Κάνει πίσω η Μπαρτσελόνα για τον Μεσίνιο!
Ο Κλοπ ξεκαθάρισε πώς έχει η κατάσταση με τον Σαλάχ!
Τσέλσι: Οι επτά παίκτες που δε θα φορέσουν ξανά τη φανέλα της!
Η Λάτσιο… επιστρέφει δυναμικά για τον Ιωαννίδη!
Τζο Κόουλ: «Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!
Η Τσέλσι βρήκε τον αντικαταστάτη του Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Μπαμ και μπουμ από την Άρσεναλ και… τέζα η Λίβερπουλ! (vid)

Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη από τη Λίβερπουλ και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο Βόρειο Λονδίνο με σκορ 3-1 και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά!

Μπαμ και μπουμ από την Άρσεναλ και… τέζα η Λίβερπουλ! (vid)

Η Άρσεναλ φέτος είχε ήδη παίξει δύο ματς κόντρα στη Λίβερπουλ. Ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Οι Λονδρέζοι δεν είχαν νικήσει σε κανένα από αυτά. Ωστόσο, στην τρίτη και… φαρμακερή έμελλε να πάρουν την εκδίκησή τους.

Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα ήταν καλύτεροι -και έκαναν τα λιγότερα λάθη σε ένα παιχνίδι με πολλά- και επικράτησαν εντός έδρας με σκορ 3-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Premier League.

Για γέλια και για κλάματα το τέρμα της ισοφάρισης για τους «κόκκινους», αλλά και το τέρμα του Μαρτινέλι για το 2-1! Πλέον η διαφορά των Λονδρέζων από το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ μειώθηκε στους δύο βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν ότι και οι δύο ομάδες θα προσπαθούσαν να παίξουν ελεύθερα και επιθετικά. Όμως, όσο περνούσε ο χρόνος ολοένα και περισσότερο οι παίκτες του Αρτέτα ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και έλεγχαν τον ρυθμό, αλλά και γενικότερα τη ροή του ματς.

Οι Λονδρέζοι με υψηλό pressing δεν άφηναν πολλά περιθώρια στη Λίβερπουλ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι πρωτευουσιάνοι σε μία από τις καλύτερες και πιο γρήγορες επιθέσεις τους έμελλε να πάρουν το προβάδισμα. Αυτό έγινε στο 14′ με τον Σάκα. Ο Όντεγκαρντ με μία πολύ ωραία πάσα έβγαλε φάτσα… κάρτα τον Χάβερτς, εκείνος νικήθηκε από τον Άλισον, όμως, η μπάλα πήγε στα πόδια του Άγγλου εξτρέμ και εκείνος προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι γύρισαν αρκετά μέτρα πίσω και άφησαν τη Λίβερπουλ να βγει μπροστά και να γίνει απειλητική σε μερικές περιπτώσεις. Ακόμη και έτσι, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία για το 1-1. Παρά ένα καλό σουτ του Χάκπο. Όμως, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έμελλε να γίνει το 1-1 για τους «κόκκινους». Ο Ντίας κυνήγησε μία… πεθαμένη μπαλιά και ανάγκασε σε λάθος τους Σαλιμπά και Ράγια με τον Κολομβιανό να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και αυτή να ακουμπάει στο χέρι του Γκάμπριελ και μετά να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του. Έτσι, το 1-1 έγινε στο 45+3′.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Λίβερπουλ ήταν αυτοί που έμελλε να μπουν πιο δυνατά και να πιέσουν για ένα δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι φαινόντουσαν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν. Οι μονομαχίες ήταν πολλές. Ειδικά στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά η Άρσεναλ στο 67′ ήταν και πάλι σε θέση οδηγού. Το γκολ του Μαρτινέλι ήρθε μετά από τραγική συνεννόηση μεταξύ του Φαν Ντάικ και του Άλισον με τον Βραζιλιάνο κίπερ να βγαίνει για να διώξει, όμως, δεν βρήκε ποτέ μπάλα.

Πλέον ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να μην πατάει καλά στα πόδια της και να μην βρίσκει χώρο για κάποια φάση. Ο Κλοπ έκανε μερικές αλλαγές, όμως, ακόμη και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν φάσεις για κάποιο γκολ. Σαν να μην τους έφτανε αυτό στο 88′ ο Κονατέ σταμάτησε αντικανονικά τον Χάβερτς και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με τον Γάλλο στόπερ να φεύγει νωρίτερα για τα αποδυτήρια. Η… κανονιά της νίκης ήρθε στα χασομέρια για την Άρσεναλ όταν ο Τροσάρ πέρασε με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και από τα πλάγια νίκησε για τρίτη φορά τον Άλισον που φέρει ευθύνη και σε αυτό το γκολ.

Έτσι, το 3-1 υπέρ της Άρσεναλ έμεινε ως το τέλος με τους Λονδρέζους να μειώνουν τη διαφορά τους από τη Λίβερπουλ στους δύο βαθμούς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ