ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Λούτον: Ομάδα να της βγάλεις το καπέλο!

Οι καπελάδες της Λούτον, με το γήπεδο των 11.500 θέσεων, έχουν σκοπό να μείνουν για χρόνια στην Premier League και το αποδεικνύουν.

Λούτον: Ομάδα να της βγάλεις το καπέλο!

Μόνο σύνηθες δεν είναι, μια ομάδα να έχει πάνω από το σήμα της ένα καπέλο. Οι δημιουργοί της Λούτον εμπνεύστηκαν το σήμα από την πόλη της ομάδας, που εκεί υπήρχε ένα γνωστό εργοστάσιο καπέλων.

Το ίδιο μη σύνηθες, είναι και ο τρόπος της Λούτον να ανεβαίνει κατηγορίες, να μη φοβάται ποιον έχει απέναντί της και να πάει να σωθεί έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε ομάδα της Premier League τα τελευταία δέκα χρόνια.

Από τα χαμηλά, στα ψηλά

H Λούτον ιδρύθηκε το 1885, βρίσκεται στο ίδιο γήπεδο από το 1905,  ενώ είναι η πρώτη ομάδα της νότιας Αγγλίας που πλήρωσε ως επαγγελματίες τους ποδοσφαιριστές της.

Το 2013 μπορεί να μην ακούγεται τόσο μακρινό, ωστόσο για τους φίλους της Λούτον είναι. Τότε η ομάδα τους αγωνιζόταν στα…τοπικά της Αγγλίας, δηλαδή πέντε κατηγορίες κάτω από την πρώτη.

Fast forward στο σήμερα, η Λούτον είναι η ομάδα που βάση εμφανίσεων στο χορτάρι, μοιάζει η πιο ικανή (από τις υπόλοιπες που είναι γύρω της βαθμολογικά) στο να σωθεί αυτή τη στιγμή. Στα τελευταία έξι παιχνίδια μετράει μία ήττα με 3-2 από τη Τσέλσι, τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, με το 4-4 στην έδρα της Νιούκαστλ το περασμένο Σάββατο, αλλά και το 4-0 επί της Μπράιτον να είναι αντιπροσωπευτικά του ποδοσφαίρου που παίζει.

Εκτός αυτού, δείχνει και ομάδα που δε χαρίζεται εύκολα. Έχει χάσει με 4-3 από την Άρσεναλ, με 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με 1-0 από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, ενώ έχει πάρει βαθμό από τη Λίβερπουλ με 1-1.

Ο αρχιτέκτονας

Ο Ρομπ Έντουαρντς, είναι υποψήφιος για προπονητής του μήνα Ιανουαρίου και το αξίζει 100%. Ένας άνθρωπος που προσλήφθηκε στα μέσα της περσινής σεζόν για να στρώσει την ομάδα στη Τσάμπιονσιπ, κι εκείνος κατάφερε να την ανεβάσει μέσω των play-offs. Με τις προηγούμενες δουλειές του σε Φόρεστ Γκριν και Γουότφορντ να μην πηγαίνουν τόσο καλά, ένας άνθρωπος που λατρεύει να παίζει με τρεις αμυντικούς και που δε ζήτησε ποτέ του ιδιαίτερες μεταγραφές παρά την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Στα 41 του, δείχνει αρκετά καλή προσαρμοστικότητα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, κι αυτό ίσως τον βοηθήσει στο μέλλον ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει με τη Λούτον.

Αυτοί κουβαλάνε

Ο Ρος Μπάρκλεϊ είναι ο ηγέτης στο κέντρο της Λούτον, αποκτήθηκε ως ελεύθερος και τελειωμένος για τους περισσότερους, αφού μετά την αποδέσμευσή του από τη Νις το καλοκαίρι, έμεινε δύο μήνες χωρίς ομάδα, μέχρι να πειστεί από το project του Έντουαρντς. Μετρά 17 συμμετοχές με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι η παρουσία του τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα, κάτι που δεν είχε δείξει τόσα χρόνια στην καριέρα του.

Ο Ελάιζα Αντεμπάγιο περιπλανιόταν για χρόνια ως δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ωστόσο στη Λούτον έχει βρει το σπίτι του. Έχοντας εννιά τέρματα φέτος, έχει σπάσει το περσινό του ρεκόρ που ήταν επτά και στα 26 του είναι για μερικούς υποψήφιος μέχρι και για την αποστολή της Αγγλίας στο Eυρωπαϊκό του καλοκαιριού.

Ο Λοκόνγκα αποκτήθηκε από την Άρσεναλ πριν δύο καλοκαίρια, έναντι 17,5 εκατομμυρίων, με σκοπό να δέσει το κέντρο των “κανονιέρηδων”, ωστόσο η έλευση του Πάρτεϊ, τον άφησε για καιρό στον πάγκο και μετέπειτα τον έστειλε στην Κρίσταλ Πάλας ως δανεικό. Εκεί δεν έπεισε, όμως στη δεύτερη σεζόν του στην Premier League, δείχνει πως μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ο αριστερός χαφ, Ντότι είναι ο assistman της ομάδας, έχοντας πέντε ως τώρα, ενώ καταπίνει χιλιόμετρα, έχοντας όλη την αριστερή πλευρά δική του. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε φυσικά και στον Μπανζού, τον πρώτο παίκτη που παίζει σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας με μία ομάδα κι ανεβαίνει μαζί της ως την κορυφαία. Πολλοί πίστεψαν πως η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν τιμητική, ο ίδιος ωστόσο μετρά 18 συμμετοχές ως τώρα, με τις 8 από αυτές να είναι ως βασικός.

Όχι απλή σωτηρία

Η Λούτον έχει πάρει ένα διαφορετικό δρόμο από τις περισσότερες ομάδες που ανεβαίνουν στην Premier League. Δεν έχει ξοδέψει ιδιαίτερα, φιλοξενεί τις αντιπάλους της σε ένα γήπεδο που θυμίζει ξεκάθαρα ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, ήταν μακράν το πρώτο φαβορί για να επιστρέψει στη Championship κι όμως δείχνει ότι έχει σχέδιο.

Έχοντας 32 γκολ, όσο έχει η 12η Μπόρνμουθ, μπορεί να βρίσκεται στη 17η θέση και αν δεν υπήρχε η τιμωρία της Έβερτον να ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού, όμως η εικόνα της το τελευταίο μήνα βγάζει μια υγεία που δεν έχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με αυτοματισμούς, δε κλείνετε πίσω ακόμα κι όταν κερδίζει και δείχνει μια ξεχωριστή αυταπάρνηση μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Με μπάτζετ κοντά στα 100 εκατομμύρια (εννοείται τελευταία στη σχετική λίστα), δε ξόδεψε ούτε τον Γενάρη, παρά μόνο εμπιστεύτηκε ότι είχε στα χέρια της κι ως τώρα δικαιώθηκε όντας δέκα βαθμούς πάνω από τη Σέφιλντ και εφτά πάνω από την περσινή πρωταθλήτρια της Championship, Μπέρνλι.

Φυσικά στο τέλος της σεζόν μπορεί να βρίσκεται στις τρεις που θα κουνήσουν μαντήλι, όμως μέχρι στιγμής αξίζει κανείς να της βγάλει το καπέλο για τα όσα έχει καταφέρει αλλά και το τρόπο της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ