ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μπάγερν Μονάχου- Τόμας Τούχελ: Τι πήγε ΤΟΣΟ λάθος;

Ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της σεζόν. Αλλά τι πήγε λάθος μεταξύ τους;

Μπάγερν Μονάχου- Τόμας Τούχελ: Τι πήγε ΤΟΣΟ λάθος;

Μπορεί η διοίκηση της Μπάγερν να έλεγε ότι εμπιστεύεται τον Τούχελ, ωστόσο είναι αρκετά σύνηθες τέτοιες δηλώσεις να γίνονται για…τα μάτια κόσμου. Όπως και συνέβη. Οι Βαυαροί με επίσημη ανακοίνωσή τους έκανε γνωστό ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν οι δύο πλευρές θα σταματήσουν να συνεργάζονται.

Η εικόνα της ομάδας από την αρχή της αγωνιστική χρονιάς δεν είναι καλή αλλά οι τρεις σερί γκέλες και το μείον οχτώ από την πρώτη Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε πολλά θέματα που ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί, να βγουν στην επιφάνεια.

Και σε αυτό δε φταίει μόνο ο Τούχελ…

Εποχή προ-Τούχελ

Ένα χρόνο πριν, η Μπάγερν Μονάχου απέλυσε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με αιτιολογία ότι έχει χάσει τα αποδυτήρια κι ότι η ομάδα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Τότε ακούστηκε έντονα ότι η απόφαση ήταν των Καν και Σαλιχάμιτζιτς, δύο ανθρώπων με ιστορία στην ομάδα και ρόλο τότε. Αμφότεροι απολύθηκαν με τον ίδιο σκληρό τρόπο μετά το τέλος της σεζόν, με τον θρυλικό τερματοφύλακα να μη βρίσκεται…καν στο γήπεδο τη μέρα της απονομής.

Ο Νάγκελσμαν όντως τα είχε βάλει με τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως με τον Μάνουελ Νόιερ, διότι τον έβλεπε ως τον άνθρωπο πίσω από τον οποίο μάθαινε ο γερμανικός Τύπος ό,τι συμβαίνει στη Μπάγερν αλλά ακόμα και τακτικές. Μπορεί με το νεαρό τεχνικό η Μπάγερν να μην έβγαζε μάτια με την απόδοσή της, όμως για να λέμε την αλήθεια, η απόλυση συνέβη με τους Βαυαρούς να είναι ένα βαθμό πίσω από τη Ντόρτμουντ και με οχτώ στις οχτώ νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας μάλιστα στη φάση των «16» την Παρί των Νεϊμάρ, Μέσι, Μπαπέ.

Τότε, τι έφερε την απόλυση; Πολλοί λένε πως η απόλυση του Νάγκελσμαν ήρθε ακριβώς για τα…μάτια του Τούχελ. Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι, ήταν δύο μήνες ελεύθερος και στην Μπάγερν έβλεπαν ενδιαφέρον προς το μέρος του από άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα να τον κλείσουν πριν εκείνος κλείσει αλλού. Σας θυμίζει κάτι; Το τωρινό φαβορί για τους διοικούντες της Μπάγερν είναι ο Τσάμπι Αλόνσο και τρέμουν ήδη στην ιδέα να χαθεί με το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ να είναι καυτό μετά την παραίτηση Κλοπ. Το κακό για τη Μπάγερν αυτή τη φορά είναι πως ο Ισπανός δεν είναι ελεύθερος, αντιθέτως περνάει τέλεια στο Λεβερκούζεν.

Όλα κάτω από το χαλί

Η Μπάγερν έχει προβλήματα πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι μια αλλαγή προπονητή. Δε φοβίζει κανέναν (ούτε καν στη Γερμανία φέτος), δε δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει τίτλο φέτος και έχει τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές που μίλησαν ήδη ανοιχτά για την κατάσταση στο σύλλογο.

Ο Κίμιχ ήταν ο πρώτος που ξεκαθάρισε ότι δεν ανανεώνει όσο υπάρχει ο Τούχελ στο τιμόνι της ομάδας, ο Γκορέτσκα είπε ευθέως ότι δεν μπορούν να πάνε για πρωτάθλημα και ο Μίλερ είπε ότι και οι παίκτες έχουν μερίδιο ευθύνης. Τρεις ηγετικές φυσιογνωμίες στα αποδυτήρια της γερμανικής ομάδας, μίλησαν, δείχνοντας έτσι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί κανείς δε μιλούσε τόσο καιρό; Γιατί η Ντόρτμουντ αυτοκτόνησε τη τελευταία αγωνιστική και η Μπάγερν πήρε το πρωτάθλημα, γιατί ο Κέιν έσπαγε τα ρεκόρ κάνοντας να ξεχαστεί το γεγονός ότι αποκτήθηκε σχεδόν τελευταία στιγμή και γιατί φυσικά το πρωτάθλημα φαινόταν να είναι εφικτό.

Ρόστερ και λάθη

Ο Τούχελ μπορεί να έχει ένα καλό βιογραφικό και πολλοί να τον υποστήριξαν μετά την απόλυση από τον νέο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, λέγοντας πως το λάθος είναι του Αμερικάνου, όμως ο ίδιος ο Γερμανός έκανε αρκετά λάθη ένα χρόνο τώρα στο Μόναχο.

Βλέποντας το ρόστερ των Βαυαρών βλέπεις ποιότητα, αλλά παρατηρείς και λιγοστούς ποδοσφαιριστές. Η Μπάγερν έχει ένα ρόστερ 15 ποδοσφαιριστών συν τεσσάρων-πέντε νεαρών από τις ακαδημίες που συνήθως μπαίνουν στα τελευταία λεπτά σε παιχνίδια που έχουν κριθεί. Ούτε ο Τσούπο Μότινγκ, ούτε ο Ντάιερ είναι ποδοσφαιριστές που θα ρίξεις σε ένα παιχνίδι όταν εκείνο πάει στραβά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κόντρα στη Λάτσιο μπήκε στο 81′ ο Καμερουνέζος με τον 18χρονο αλλά πολύ ελπιδοφόρο Τελ. Αυτοί…Α και ο Ματίας Ντε Λιχτ…

Και μιας και γράψαμε για τον Ολλανδό…Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπάγερν, πριν φτάσει ο Κέιν, μένει συνεχώς στον πάγκο λόγω Ουπαμεκανό. Με τον Γάλλο να είναι εδώ κι ένα χρόνο περίπου ντεφορμέ, να δέχεται κόκκινες και να δίνει πάσες σε αντιπάλους και με τον Ντε Λιχτ να μένει στάσιμος. Άλλωστε ο ίδιος ο Τούχελ ζήτησε τον Κιμ από τη Νάπολι, σχεδιάζοντας την ομάδα με τον Κορεάτη βασικό.

Οι τραυματισμοί είναι πολλοί, με τους Γκνάμπρι και Ντέιβις να έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι της σεζόν, ενώ Κομάν και Λάιμερ είναι επίσης εκτός. Ευτυχώς που Κίμιχ και Γκορέτζκα, είναι βιονικοί παίζοντας εδώ και τρία χρόνια σερί, ωστόσο σε αυτό μπορεί κάποιος να αποδώσει και την κακή φόρμα της ομάδας.

Ο ίδιος ο Τούχελ βγήκε και ξεκαθάρισε πως ξέρει τι φταίει και ότι θα λυθεί, όμως πλέον η σεζόν έχει σχεδόν χαθεί, με τη Λάτσιο να πηγαίνει στο Μόναχο για δύο αποτελέσματα που θα οδηγήσουν το Γερμανό τεχνικό να κάνει… delete στην χρονιά από τον Μάρτιο και να βλέπει τον κύκλο του στην ομάδα να κλείνει με άδοξο τρόπο. Κι αν ακόμα οι Βαυαροί προκριθούν, πράγμα καθόλου απίθανο, αυτό δίνει απλά ένα χαμόγελο και μία μικρή χαρά σε μία σεζόν που είχε και έχει μόνο πίκρες, ήττες και κακές εμφανίσεις.

Κι αν ο Αλόνσο προτιμήσει τη Λίβερπουλ, μπορεί ένας Γάλλος  να είναι ακόμα ιδανικότερη επιλογή…

Τα λέμε και σε podcast για τη Μπάγερν

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ