ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Έκαψαν την Άρσεναλ οι «δράκοι» της Πόρτο σε ματς με επικό φινάλε! (vid)

Η Πόρτο πήρε μία σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Γκαλένο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έκαψαν την Άρσεναλ οι «δράκοι» της Πόρτο σε ματς με επικό φινάλε! (vid)

Η Άρσεναλ προερχόταν από σερί νίκες. Με 21 γκολ υπέρ της και και έχοντας μόλις δεχτεί δύο. Ωστόσο, άλλο Αγγλία και άλλο… Πορτογαλία. Η Πόρτο όχι μόνο ήταν αντάξια του ονόματός της, αλλά από νωρίς έβαλε δύσκολα στους Λονδρέζους που έδειχναν να είναι ικανοποιημένοι με το 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Champions League.

Ωστόσο, ο Γκαλένο είχε άλλη γνώμη και με υπέροχο γκολ στο 94′ έδωσε τη νίκη στους «δράκους» που… έκαψαν την αγγλική ομάδα. Σε τρεις εβδομάδες η ρεβάνς στο Βόρειο Λονδίνο.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ έδειχνε να είναι κάπως έξω από τα νερά της. Να είναι περισσότερο νευρική από το κανονικό της. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις στο 3′ όταν ο Ράις είδε την πρώτη κίτρινη της βραδιάς. Οι παίκτες του Αρτέτα έδειξαν ότι θέλουν την μπάλα στα πόδια τους και η Πόρτο τους την έδωσε.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ κοντά τις γραμμές τους και πίεζαν αρκετά ψηλά τους Λονδρέζους και έτσι εκείνοι δεν μπορούσαν εύκολα να βγουν μπροστά, ούτε να αλλάξουν πάσες με ευκολία και γενικότερα να αναπτυχθούν. Στις περισσότερες μονομαχίες οι Πορτογάλοι ήταν νικητές και μάλιστα με άνεση. Από την άλλη η Άρσεναλ ήταν πολύ αργή στον τρόπο που έβγαινε μπροστά με τους εξτρέμ τις να μην βρίσκονται στο καλύτερο βράδυ τους.

Η καλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου ανήκε στην Πόρτο στο 21′.Ο Γκαλένο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Σαλιμπά και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στο δοκάρι του Ράγια και στην επαναφορά από πολύ κοντά ήταν άστοχος. Στη συνέχεια η Άρσεναλ απείλησε με τη σειρά της. Και αυτό γινόταν κυρίως από κόρνερ και από εκτελέσεις φάουλ. Η καλύτερη φάση των Άγγλων ήρθε στο 32΄με κοντινή κεφαλιά του Σαλιμπά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αρτέτα πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι και για τα πρώτα 15 λεπτά έδειχνε να πατάει καλύτερα και ικανή να φτάσει στην εστία του Κόστα με προϋποθέσεις. Ωστόσο, καθαρή φάση για κάποιο τέρμα δεν είχε. Όσο περνούσε η ώρα η Πόρτο όχι μόνο ισορρόπησε αλλά προσπάθησε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα λάθη από τους Άγγλους στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν πολλά και συχνά. Παράλληλα, οι Λονδρέζοι προσπάθησαν με βαθιές μπαλιές να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Τροσάρ και Μαρτινέλι, χωρίς κάτι σημαντικό. Η καλύτερη στιγμή για την Άρσεναλ ήταν στο 56′ όταν ο Τροσάρ, μετά από κόρνερ, βρέθηκε μόνος και εκτέλεσε με απευθείας σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε αρκετά έξω!

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν φάσεις για γκολ. Ωστόσο, η καρδιά των Πορτογάλων μίλησε στο τέλος. Κυριολεκτικά. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν απανωτά λάθη στο κέντρο τους και Γκαλένο το εκμεταλλεύτηκε, όπου με μαγικό σουτ στο 94′ νίκησε τον Ράγια για το 1-0 και έδωσε έτσι μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ