ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Λίβερπουλ κατάφερε να δεχθεί γκολ από το κεφάλι του Μπόουεν (vid)
Μόνο έτσι θα δούμε και του χρόνου Μπαρτσελόνα – Ζοάο Φέλιξ μαζί!
SkySports: Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει όσο κανέναν άλλον τον Βιρτζ
Ο Τούχελ τρομάζει με την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης
Η Μίλαν κατέληξε στον διάδοχο του Πιόλι – Λοπετέγκι ο εκλεκτός
«Η Σπόρτινγκ θέλει Γιόκερες και Ιωαννίδη μαζί»
Τα τέσσερα αστέρια της Μπαρτσελόνα που… ακροβατούν με την έξοδο
Μπαρτσελόνα: O παίκτης που θα κάνει ευτυχισμένο τον Τσάβι το καλοκαίρι
Rai Sport: Η Νάπολι βρήκε τον ιδανικό προπονητή για την αντεπίθεσή της
Το «Arteta ball» στο μεγαλείο του (vid)
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa Conference League

Μπόντο – Άγιαξ: Αίαντας σαν… Βίκινγκ και παλικαρίσια πρόκριση! (vids)

Ο Άγιαξ επικράτησε στην παρατάση (2-1) της Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία και προκρίθηκε στους «16» του Europa Conference League.

Μπόντο – Άγιαξ: Αίαντας σαν… Βίκινγκ και παλικαρίσια πρόκριση! (vids)

Τεράστια πρόκριση μέσα στη Νορβηγία για τον Άγιαξ ο οποίος χρειάστηκε και το ημίωρο της παράτασης για να αποκλείσει την Μπόντο Γκλιμτ. Μετά το 2-2 του Άμστερνταμ ήρθε ισόπαλη και η ρεβάνς στο «Ασπμίρα Στάντιον». Το 1-1 έφερε την παράταση όπου ο «Αίαντας» με «χρυσό» γκολ του Τέιλορ προκρίθηκε στους «16» του Conference League.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το ματς

Η φάση των νοκ άουτς του Europa Conference League έφερε αντιμέτωπες δύο άκρως επιθετικές ομάδες. Τον ιστορικό Άγιαξ και την νέα δύναμη του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου, Μπόντο Γκλιμτ. Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση πριν μία εβδομάδα στο Άμστερνταμ, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι ισόπαλες με σκορ 2-2. Άφησαν έτσι ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού. Απόψε γράφτηκε η δεύτερη και τελευταία πράξη του ζευγαριού.




Όπως ήταν αναμενόμενο, με τη σέντρα Μπόντο Γκλιμτ και Άγιαξ έδειξαν τις προθέσεις τους. Επιθετικό ποδόσφαιρο, ανοιχτές άμυνες και βλέψεις για γκολ. Οι γηπεδούχοι με το κοινό στο πλευρό τους μπήκαν εμφανώς καλύτερα στο παιχνίδι. Η εμπειρία των φιλοξενούμενων όμως δεν άργησε να φανεί. Ο Αίαντα ισορρόπησε, έδειξε την κλάση του και λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα «χτύπησε» στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Μπέργκαχαους βρήκε τον τρόπο και παραβίασε την εστία της Μπόντο Γκλιμτ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτή ήταν η πρώτη και η μοναδική ευκαιρία του Αίαντα στο πρώτο μέρος του αγώνα. Από πλευράς γηπεδούχων, τόσο η κατοχή της μπάλας όσο και οι καλές στιγμές. Ουσία όμως μηδέν. 0-1 σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, μόλις στο 48′ ήρθε η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο Σούταλο του Άγιαξ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σιδηρόπουλου και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του. Η Μπόντο Γκλιμτ θέλοντας να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα βγήκε αμέσως στην επίθεση να κυνηγήσει κατ’ αρχήν το τέρμα της ισοφάρισης. Δημιούργησε ευκαιρίες όμως η άμυνα του Άγιαξ άντεξε τους κραδασμούς. Στο 65′ μάλιστα ήρθε η φάση που κάπως ηρέμησε τους Ολλανδούς. Ο Γκρόνμπαεκ αντίκρισε με τη σειρά του την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Έλληνα ρέφερι αφήνοντας και τη δική του ομάδα με δέκα παίκτες.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε έναν άναρχο ρυθμό. Οι παίκτες της Μπόντο αναζητούσαν την ισοφάριση, άφηναν όμως κενά στην άμυνά τους. Τελικά οι προσπάθειες της έπιασαν κόπο στο 83′. Ο Πάτρικ Μπέργκ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άγιαξ και έκανε το 1-1 γνωρίζοντας την αποθέωση του κοινού.  Στο 114ο λεπτό ο Τέιλορ «καθάρισε» την «υπόθεση» της πρόκρισης διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ