ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Σιμόνε Ιντζάκι: Ο αδικημένος της οικογένειας παίρνει την εκδίκησή του

Κάποτε ακούγαμε Ιντζάκι και σκεφτόμασταν τον Πίπο και τις γκολάρες του. Τώρα στο άκουσμα του ίδιου επώνυμου το μυαλό πηγαίνει... καρφί στον Σιμόνε!

Σιμόνε Ιντζάκι: Ο αδικημένος της οικογένειας παίρνει την εκδίκησή του

Είναι από τα παιχνίδια της μοίρας! Από αυτά που λέμε: «Σου χρωστάει η ζωή»! Η οικογένεια Ιντζάκι, οι περήφανοι γονείς μεγάλωσαν δύο ταλαντούχα αγόρια. Τον Φιλίπο και τον Σιμόνε. Αμέσως και οι δύο ρίχτηκαν στα βαθιά, στην μεγάλη αγάπη του πατέρα τους. Το ποδόσφαιρο! Και οι δύο δοκίμασαν να αγωνιστούν στην ίδια θέση. Στη κορυφή της επίθεσης.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας, το κοινό ξεκίνημα με τον αδερφό του

Η κοινή τους αφετηρία ήταν η Πιατσέντζα. Από εκεί όμως ο καθένας πήρε διαφορετικό δρόμο, κατέγραψε διαφορετική καριέρα. Ο μεγάλος αδερφός, ο Φιλίπο μετά τη Πιατσέντζα προχώρησε στην Πάρμα, την ομάδα που του απογείωσε το όνομα! Ο Σιμόνε παρέμεινε στην πρώτη του ομάδα αρκετά χρόνια. Ακολούθησαν αρκετοί δανεισμοί και στη συνέχεια μια πολυετή παρουσία στη Λάτσιο. Εκεί έκανε τα λιγοστά του κατορθώματα. Ένας καλός – αλλά μέχρι εκεί – επιθετικός που σκόραρε αραιά και που.

Διάβασε επίσης: Η Ίντερ δένει για… πάντα το πολυεργαλείο της

Η σύγκριση του Σιμόνε με τον Φιλίπο (γνωστό σε όλους ως Πίπο) ήταν μοιραία. Ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ο μικρός αδερφός. Ο Σιμόνε δεν είχε το ταλέντο του Πίπο. Ένας Πίπο Ιντζάκι που εξελίχθηκε σε σημαία της Πάρμα μετ’ έπειτα της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας. Με σχεδόν 200 γκολ στο παλμαρέ του ήταν λογικό και επόμενο ο Πίπο Ιντζάκι να έπαιρνε όλο το μπράβο και να άφηνε στη σκιά τον Σιμόνε.

Το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας και η προπονητική που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα

Αμφότεροι – έχουν τρία χρόνια διαφορά ηλικίας – αποφάσισαν ο καθένας από τη σκοπιά του να ολοκληρώσουν τη καριέρας τους σχεδόν στην ίδια ηλικία. Στα 35 με 36 τους. Εκεί, κλείνοντας το πρώτο κεφάλαιο του ανταγωνισμού με νικητή τον Πίπο, ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση. Την προπονητική. Ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα. Πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και βγήκαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας νέες προκλήσεις. Ήθελαν και οι δύο όσο τίποτα να μην κόψουν καμία επαφή με τη μυρωδιά του χορταριού. Με αυτή των αποδυτηρίων. Οπότε ο καθένας με τις σκέψεις που κουβαλούσε από την ποδοσφαιρική του καριέρα έπεσαν στην… σκακιέρα της προπονητικής.

Ο Σιμόνε πήρε τη ρεβάνς από τον Πίπο 

Εδώ ο Σιμόνε Ιντζάκι είχε την ευλογία να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα όντας σε μια σταθερά μεγάλη δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Λάτσιο τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε τα… κλειδιά της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2016 ο Ιταλός ανέλαβε τους «λατσιάλι». Μια πρώτη δουλειά με τεράστια ευθύνη και πίεση. Ήθελε να αποδείξει σε όλους πως ήταν ικανός να πετύχει. Ακολούθησε μια γεμάτη 5ετια στην Αιώνια Πόλη και το Ολίμπικο. Η Λάτσιο έκανε σταθερά βήματα προς τα εμπρός. Σαφώς και δεν μπορούσε να κυνηγήσει πρωταθλήματα και μεγάλους τίτλους όμως έδειχνε μια ομάδα με πλάνο. Ένα σύνολο που με τη σφραγίδα του προπονητή του ήξερε τι διεκδικούσε σε κάθε παιχνίδι. Η Λάτσιο μεγάλωσε με τον Ιντζάκι. Κατέκτησε δύο SuperCoppa Ιταλίας, έπαιζε σταθερά στην Ευρώπη και στην τελευταία του χρονιά ο Σιμόνε την έστειλε στο Champions League.

Η απογείωση του Ιντζάκι στην Ίντερ

Εκεί ήρθε και το ταβάνι! Εκεί και η ώρα της αποχώρησης του Ιταλού από το Ολίμπικο με σκοπό το επόμενο βήμα. Η Λάτσιο στην τελευταία του χρονιά έφθασε στους «16» του Champions League. Τεράστιο επίτευγμα για τον σύλλογο. Έχοντας τον πλήρη φάκελο στα χέρια, ο Σιμόνε Ιντζάκι την Άνοιξη του 2021 βρέθηκε στο στόχαστρο της Ίντερ.

Τα βήματα προς την ανηφόρα αλματώδη για τον Ιταλό τεχνικό! Στις 3 Ιουνίου του 2021 παρουσιάζεται από την Ίντερ! Από εκεί ξεκινά μια δοκιμασία. Να αποδείξει πως όσα έβαλε κάτω στο χορτάρι επί σειρά ετών στη Λάτσιο μπορεί να τα πραγματοποιήσει με σαφώς καλύτερα υλικά και στο Τζουζέπε Μεάτσα. Στην πρώτη του χρονιά στο Μιλάνο, η Ίντερ κατακτά το SuperCoppa Ιταλίας και στη συνέχεια το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Γιουβέντους. Οι Μιλανέζοι τερματίζουν στη 2η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα πίσω από την πρώτη και καλύτερη και συνάμα συμπολίτισσα Μίλαν.

Η Ίντερ πίστεψε στον Σιμόνε Ιντζάκι και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς

Πέρυσι, η Ίντερ πραγματοποιεί μια έξοχη σεζόν. Μπορεί στο πρωτάθλημα να είδε τη Νάπολι να σαρώνει όμως στα υπόλοιπα ήταν εξαιρετική. Ξανά στο Μιλάνο το SuperCoppa Ιταλίας και το Κύπελλο. Το παραπάνω όμως έγινε στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή της Ίντερ στον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Ιντζάκι έφθασε πολύ κοντά στο νέκταρ της απόλυτης επιτυχίας όμως για κακή της τύχη βρήκε απέναντί της την ακαταμάχητη Μάντσεστερ Σίτι. Η Ίντερ έχασε τον τελικό, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις. Και φθάνουμε στα φετινά κατορθώματα!

Η φετινή Ίντερ είναι ένα αριστούργημα. Ένα έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του δημιουργού της. Ο Σιμόνε Ιντζάκι έχει εξελίξει ακόμη περισσότερο την ομάδα του. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Η Ίντερ βρίσκεται εβδομάδα με την εβδομάδα όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δημιουργώντας διαφορά σχεδόν διψήφια. Δεν είναι μόνο η σταθερή της παρουσία στο Champions League. Είναι η συνολική της εικόνα.

Μια ομάδα με όλη της σημασία της λέξης! Ένα σύνολο που διαλύει τα πλάνα κάθε αντιπάλου. Που προσαρμόζεται στον αντίπαλο. Κερδίζει με πολλά γκολ, ενώ την ίδια ώρα δέχεται με μεγάλη δυσκολία στο δικό της τέρμα. Έχει πολλούς πρωταγωνιστές. Κερδίζει συνεχώς παίκτες από τον πάγκο της. Όλο αυτό και πολλά περισσότερα τα οφείλει στον Σιμόνε Ιντζάκι. Μια προπονητική ιδιοφυία που αυτή την εποχή κρατά όρθιο μαζί με λίγους ακόμη εκλεκτούς (Αντσελότι, Ντε Τζέρμπι) το λάβαρο της ιταλικής προπονητικής.

Ο Σιμόνε έχει πάρει τη ρεβάνς από τον αδερφό του! Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την προπονητική πορεία του Πίπο. Το ταβάνι του μέχρι στιγμής είναι η Σαλερνιτάνα. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από τον Σιμόνε! Ο λάτρης του 3-5-2 έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στο ιταλικό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ