ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Calm as you like… Έρχεται η κούπα από το κεφάλι του Φαν Ντάικ! (vids)

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το League Cup κόντρα στην Τσέλσι, στην παράταση (κ.δ 0-0), με τον Φαν Ντάικ να κάνει το 1-0 στο 118΄ με κεφαλιά!

Calm as you like… Έρχεται η κούπα από το κεφάλι του Φαν Ντάικ! (vids)

Η πρώτη κούπα για το 2024 στην Αγγλία έχει χρώμα… κόκκινο και ανήκει στη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, με πρωταγωνιστή τον Βιρτζίλ Φαν Ντάικ, επικράτησαν με σκορ 1-0 της Τσέλσι στον τελικό του League Cup στην παράταση με την κανονική διάρκεια να έχει φάσεις (ένα δοκάρι από κάθε ομάδα) και δύο γκολ που δεν μέτρησαν ποτέ, λόγω VAR, αλλά να μην έχει γκολ και να λήγει 0-0.

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος χάρη στο δικό του τέρμα στο 118′, μετά από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ είχε σημείωσε ακόμη ένα τέρμα που δεν μέτρησε στην κανονική διάρκεια. Έτσι, η Λίβερπουλ έφτασε τα δέκα League Cup στην ιστορία της!

Μοιραίος για τους Λονδρέζους ο Κόνορ Γκάλαχερ, ο οποίος είχε ένα δοκάρι λίγο πριν το φινάλε και έχασε τετ-α-τετ στο 85′!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά του τελικού είχαν χρώμα… κόκκινο. Και ανήκαν στη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κλοπ με… αέρα από το πρόσφατο υπέρ τους 4-1 στο πρωτάθλημα έδειχναν να είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και να ελέγχουν με μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια τον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή φάση του τελικού. Ο Τζάκσον βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ και από πλάγια θέση «έσπασε» την μπάλα στον Στέρλινγκ.

Ο Άγγλος εξτρέμ από πολύ κοντά στο 21′ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Όμως, με μία δεύτερη ματιά φάνηκε, μέσω του VAR, ότι ο Τζάκσον ήταν σε θέση οφσάιντ. Οπότε το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ. Αυτή η φάση ήταν αρκετή, ώστε να δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση στους «μπλε» και να ισορροπήσουν. Ναι μεν η Λίβερπουλ έχασε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Παρόλα αυτά έφτασε μία ανάσα από το 1-0 όταν στο 40′ ο Χάκπο τους νίκησε όλους. Αλλά η κεφαλιά του Ολλανδού φορ βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Πέτροβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά των «κόκκινων» να πανηγυρίσουν. Όταν ο Φαν Ντάικ πήδηξε πιο ψηλά από τον καθένα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τσέλσι. Ωστόσο, το VAR έκανε… παρέμβαση για δεύτερη φορά και έτσι το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ με το 0-0 να μένει μέχρι και εκείνο το σημείο. Η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω και ο ρυθμός ήταν πολύ έντονος με τους ποδοσφαιριστές να μην δείχνουν σημάδια κούρασης, μέχρι και το τέλος.

Στα τελευταία λεπτά οι Λονδρέζοι έφτασαν δις κοντά στο γκολ. Και στις δύο ήταν πρωταγωνιστής ο Γκάλαχερ. Ο Άγγλος μέσος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κέλεχερ και λίγο αργότερα -συγκεκριμένα στο 85′- έχασε κατά κράτος από τον κίπερ της Λίβερπουλ που κράτησε ανέπαφη την εστία του και σε εκείνο το σημείο. Έτσι, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα των 90 λεπτών και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο της παράτασης. Στο πρώτο μέρος της παράτασης η Λίβερπουλ έδειχνε να έχει παραπάνω δύναμη και ενέργεια, όμως, δεν είχε κάποια κλασική φάση για γκολ. Κάτι που ίσχυε και για την Τσέλσι.

Στο 25′ της παράτασης η Λίβερπουλ έφτασε μία ανάσα από το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και την κούπα. Ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Έλιοτ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πέτροβιτς με το πόδι έδιωξε εντυπωσιακά με την άμυνά του να μπαίνει μπροστά και να σταματάει τους παίκτες των «κόκκινων». Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση.

Αλλά ο Φαν Ντάικ είχε διαφορετική γνώμη με τον Ολλανδό στόπερ για δεύτερη φορά να νικάει την άμυνα της Τσέλσι, μετά από υπέροχο κόρνερ του Τσιμικα και να κάνει το 1-0 για τη Λίβερπουλ στο 118′. Ένα γκολ που ήταν αρκετό, ώστε να δώσει την κούπα στον σύλλογο του Μερσεϊσάιντ.

























Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ