Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νέα μεταρρύθμιση στο ποδόσφαιρο ελέω Μανθάνο: Η σχέση αρχηγού – διαιτητή και το χρονικό όριο του τερματοφύλακα!
Ευρώπη

Νέα μεταρρύθμιση στο ποδόσφαιρο ελέω Μανθάνο: Η σχέση αρχηγού – διαιτητή και το χρονικό όριο του τερματοφύλακα!

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να θεσπίσει νέο κανονισμό όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

03.03.2024 | 14:33

Η τραγική διαιτησία του Μανθάνο στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Βαλένθια, έφερε σε σκέψεις το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Νέοι κανονισμοί ετοιμάζονται να δοκιμαστούν στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη βελτίωση του αγωνιστικού κλίματος και την αύξηση της διαφάνειας στο παιχνίδι. Ανάμεσα στις νέες προτάσεις που εξετάζονται, ορίζεται ότι μόνο ο αρχηγός της ομάδας επιτρέπεται να πλησιάζει τον διαιτητή σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Αυτό βέβαια υφίστατο, αλλά δεν τηρείτο… Ο αρχηγός ανέκαθεν ήταν αυτός που είχε τη δικαιοδοσία να μιλάει με τον ρέφερι, όμως ουδέποτε το βλέπουμε να συμβαίνει δυστυχώς.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο ρόλος του αρχηγού και του τερματοφύλακα όταν έχει την μπάλα στα χέρια

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, ο διαιτητής έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει στις ομάδες να μεταβούν στη δική τους περιοχή κατά τη διάρκεια κρίσιμων στιγμών του παιχνιδιού. Επιπλέον, προβλέπεται αύξηση του χρονικού ορίου που διαθέτουν οι τερματοφύλακες για να κρατήσουν τη μπάλα στα χέρια τους, από 6 σε 8 δευτερόλεπτα. Σε αντίθετη περίπτωση, η κατοχή περνά στην αντίπαλη ομάδα.

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να δοκιμαστούν σε προπονητικές συνθήκες και φιλικά παιχνίδια προτού ενταχθούν στις επίσημες αγωνιστικές διοργανώσεις. Η πιθανότητα υιοθέτησής τους θα αποτελέσει ένα βήμα προς την προώθηση της διαφάνειας και την ενίσχυση της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version