ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Η Σπόρτινγκ θέλει Γιόκερες και Ιωαννίδη μαζί»
Τα τέσσερα αστέρια της Μπαρτσελόνα που… ακροβατούν με την έξοδο
Μπαρτσελόνα: O παίκτης που θα κάνει ευτυχισμένο τον Τσάβι το καλοκαίρι
Rai Sport: Η Νάπολι βρήκε τον ιδανικό προπονητή για την αντεπίθεσή της
Το «Arteta ball» στο μεγαλείο του (vid)
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Με την ψυχή στα χέρια του Όμπλακ η Ατλέτικο συνεχίζει να βλέπει… αστέρια! (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρόκριση... θρίλερ, επικρατώντας στα πέναλτι 3-2 με την κανονική διάρκεια του αγώνα να είναι 2-1.

Με την ψυχή στα χέρια του Όμπλακ η Ατλέτικο συνεχίζει να βλέπει… αστέρια! (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα θυμάται για πολλά χρόνια αυτή την πρόκριση επί της Ίντερ. Της περσινής φιναλίστ του Champions League. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν στα πέναλτι 3-2 των «νερατζούρι» χάρη στις δύο επεμβάσεις του Γιαν Όμπλακ και την άστοχη εκτέλεση του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε στην κανονική διάρκεια επικράτησαν 2-1 χάρη στον Μέμφις Ντεπάι που τα έκανε όλα (είχε ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά και το κρίσιμο γκολ)!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Ατλέτικο Μαδρίτης σε ακόμη ένα εντός έδρας ματς ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και γενικότερα έδειχνε να θέλει να σημειώσει κάποιο γκολ όσο πιο νωρίς γίνεται. Από την άλλη η Ίντερ γνωρίζει από πρώτο χέρι πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Οι Μιλανέζοι τόσο στην περσινή τους πορεία, όσο και γενικότερα φέτος έχουν αποδείξει πολλάκις πως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα και όταν δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Πόσο μάλλον όταν την ανακτήσουν. Κάπως έτσι λοιπόν οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα.

Σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο οι Ιταλοί έκαναν το 1-0 με τον Ντι Μάρκο στο 33′ με τον έμπειρο μπακ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την πάσα του Μπαρέλα. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ. Και αυτό γιατί στο 35′ οι Μαδριλένοι έκαναν το 1-1 με τον Γκριεζμάν. Η άμυνα της Ίντερ, στις λίγες φορές που δεν έδιωξε σωστά, άφησε την μπάλα στα πόδια των γηπεδούχων, όπου εκμεταλλεύτηκαν την αναμπουμπούλα και με τον Γάλλου στράικερ έφεραν το ματς στα ίσα.

Η πίεση της Ατλέτικο Μαδρίτης όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και περισσότερο έντονη. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τις θέσεις τους και δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους παίκτες του Σιμεόνε να γίνουν πιο απειλητικοί. Κάτι που δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο στα πρώτα 20 λεπτά του. Από το 70′ και έπειτα οι δύο ομάδες έδωσαν έναν διαολεμένο ρυθμό στο παιχνίδι και σε αυτό βοήθησαν αρκετά οι αλλαγές και οι φρέσκοι παίκτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Η Ίντερ, όμως, στο 76′ με τον Τουράμ έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Γάλλου στράικερ πέρασε αρκετά έξω. Η Ατλέτικο… απάντησε στο 80′ με τον Ντεπάι, όπου από κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως έπρεπε, ενώ λίγο αργότερα είχε δοκάρι στο 86′ ο Ντεπάι. Αυτό που δεν κατάφερε εκεί ο Ολλανδός εξτρέμ το πέτυχε στο 88′.

Ο έμπειρος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Κόκε και με ωραία κίνηση νίκησε τον Ζόμερ για το 2-1. Αλλά η μεγαλύτερη φάση της Ατλέτικο Μαδρίτης για να… κλέψει το ματς και να μην πάει στην παράταση ήρθε στο 92′ όταν ο Γκριεζμάν βρήκε τον Ρικέλμε και εκείνος από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα αρκετά έξω αντί για τα δίχτυα της Ίντερ! Μία χαμένη ευκαιρία που εν μπορούσε να πιστέψει ο Σιμεόνε!

Το παιχνίδι στην παράταση ήταν πολύ διαφορετικό. Ναι μεν η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω, όμως, οι άμυνες ήταν καλά οργανωμένες. Παράλληλα, οι περισσότεροι παίκτες έδειχναν ότι δεν είχαν ενέργεια και δύναμη για να πάρουν πάνω τους προσωπικές ενέργειες με τον Ντεπάι να είναι ο πιο δραστήριος! Αλλά το 2-1 έμεινε ως το τέλος και πήγε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν πιο ψύχραιμοι με τον Όμπλακ να πιάνει δύο από τα πέντε πέναλτι των Ιταλών με τους Σάντσες και Κλάασεν να βλέπουν τον έμπειρο κίπερ να πιάνει τα σουτ τους, ενώ ο Λαουτάρο ήταν άστοχος. Από την πλευρά του ο Ζόμερ έπιασε το πέναλτι του Σαούλ. Όμως, αυτό δεν έφτανε στους φιλοξενούμενους που έμειναν εκτός συνέχειας!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ