ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το πρόσωπο του Κλοπ τα λέει όλα για την αγωνιστική κατάρρευση της Λίβερπουλ! (pic)
H Λίβερπουλ κατάφερε να δεχθεί γκολ από το κεφάλι του Μπόουεν (vid)
Μόνο έτσι θα δούμε και του χρόνου Μπαρτσελόνα – Ζοάο Φέλιξ μαζί!
SkySports: Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει όσο κανέναν άλλον τον Βιρτζ
Ο Τούχελ τρομάζει με την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης
Η Μίλαν κατέληξε στον διάδοχο του Πιόλι – Λοπετέγκι ο εκλεκτός
«Η Σπόρτινγκ θέλει Γιόκερες και Ιωαννίδη μαζί»
Τα τέσσερα αστέρια της Μπαρτσελόνα που… ακροβατούν με την έξοδο
Μπαρτσελόνα: O παίκτης που θα κάνει ευτυχισμένο τον Τσάβι το καλοκαίρι
Rai Sport: Η Νάπολι βρήκε τον ιδανικό προπονητή για την αντεπίθεσή της
Το «Arteta ball» στο μεγαλείο του (vid)
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Φιλ Φόντεν: Ο καλύτερος στην Premier League

Ο Φιλ Φόντεν κάνει ονειρική σεζόν με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον τοποθετήσει στο νούμερο ένα των καλύτερων ποδοσφαιριστών του Νησιού.

Φιλ Φόντεν: Ο καλύτερος στην Premier League

Πέρα από τον Λιονέλ Μέσι, ο Γκουαρντιόλα σπάνια θα πει κάτι πολύ μεγάλο για ποδοσφαιριστή του. Συνήθως περιορίζεται σε χαρακτηρισμούς, όμως για τον Φιλ Φόντεν αυτό αποτελεί εξαίρεση.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός διανύει σεζόν καριέρας και ο προπονητής του σε μία σπάνια δήλωση για αυτόν, τον ονόμασε ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην Premier League αυτή τη στιγμή. Τι έχει καταφέρει ο 23χρονος όμως για να κάνει τον Ισπανό να μιλήσει με τέτοια λόγια;

Αναντικατάστατος

Ο Φιλ Φόντεν μπορεί εδώ και χρόνια να μας έχει δείξει τις ικανότητές του και το ταλέντο του, ωστόσο ποτέ δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που δε θα έβγαινε από την ενδεκάδα. Στην περσινή σεζόν του τρεμπλ, η Σίτι είχε Γκρίλις, Ντε Μπρούινε, Σίλβα και Γκουντογκάν πίσω από τον Χάαλαντ και έτσι ο νεαρός πάλευε για μια από αυτές τις θέσεις. Φέτος, με τον Γκουντογκάν να αποχωρεί για τη Μπαρτσελόνα, μια θέση έγινε διαθέσιμη, ενώ και η αποχώρηση των Μαχρέζ και Πάλμερ που επίσης έπαιρναν κάποια παιχνίδια, έκαναν τον ανταγωνισμό μικρότερο.

Ο Γκουαρντιόλα έφερε στους πολίτες τον Ντοκού και τον Κόβασιτς για αντικαταστάτες ωστόσο ο Φόντεν ήξερε πως αυτή είναι η σεζόν που πρέπει να κάνει το ξέσπασμά του και να αποδείξει ότι αυτός είναι που θα κινείται γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Ο τραυματισμός του Ντε Μπρούινε έδωσε ακόμα μεγαλύτερο χώρο στο rotation κι ο Φόντεν έγινε βασικός κι αναντικατάστος σε μία εποχή που η Σίτι τον είχε ανάγκη.

Έχει αγωνιστεί και στα 27 παιχνίδια της Σίτι στο πρωτάθλημα, στα 25 ως βασικός και μετράει ήδη 11 τέρματα και επτά ασίστ. Έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ σκοραρίσματός του, με έντεκα αγωνιστικές να απομένουν, ενώ είναι η πιο παραγωγική του χρονιά με τα ακόμα επτά γκολ που έχει πετύχει στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Εκεί που πρέπει όταν χρειάζεται

Ο Γκουαρντιόλα έχει πει εδώ και χρόνια ότι ο Φόντεν είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει προπονήσει, ωστόσο έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές και για το γεγονός ότι δεν βοηθάει τον Άγγλο να βρει τη θέση του. Έγινε γνωστός παίζοντας αριστερά, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά στα δεξιά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έπαιξε πίσω από τον επιθετικό ή ακόμα και ως ψεύτικο εννιάρι τη σεζόν πριν τον Χάαλαντ.

Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα στις αλλαγές των θέσεών του. Ανταποκρίνεται το ίδιο καλά σε όλες, ενώ έχει δείξει πως όλο αυτό τον έχει βοηθήσει στην προσαρμοστικότητά του αλλά και στο σκοράρισμα.

Λατρεύει τα ντέρμπι

Ως παιδί της πόλης, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ. Το αποδεικνύει κάθε φορά και έχει φτάσει στα τέσσερα τελευταία να μετράει έξι τέρματα, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ στο επιβλητικό 6-3 τη περσινή σεζόν.

Για πολλούς όμως η μεγάλη αντίπαλος της Σίτι είναι η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, όπου και εκεί ο Φόντεν έχει αφήσει το στίγμα του, έχοντας τρία γκολ σε έξι 90λεπτα απέναντι στους κόκκινους στο πρωτάθλημα.

Η στιγμή της αλήθειας

Καλά όλα αυτά που έχει πετύχει με τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο μένει να κατακτήσει και κάτι με την εθνική. Ο Φόντεν έχει πάρει μέρος ήδη μέρος σε δύο μεγάλα τουρνουά με τα τρία λιοντάρια, ενώ έχει και τη μεγαλύτερη πίκρα της ζωής του όπως έχει πει όταν δεν πήρε μέρος στο τελικό του 2020 λόγω τραυματισμού, με τον ίδιο να έχει συμμετοχή στα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Στα 23 του, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα σε ομαδικό επίπεδο, θα έχει αρκετές φορές ακόμα την ευκαιρία για ένα τίτλο με την εθνική του, ξεκινώντας από το καλοκαίρι και το Ευρωπαϊκό στη Γερμανία.

Δε ξέρουμε αν είναι όντως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Premier League όπως λέει ο Γκουαρντιόλα, όμως αν φέρει και τίτλο με την εθνική του όντας σημαντικό γρανάζι της, τότε γιατί να μην εμπλακεί το όνομά του και στα ατομικά βραβεία στο τέλος της χρονιάς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ