ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εθνικές Ομάδες

Λύγισε ο Βινίσιους: «Κανείς δεν με υποστηρίζει» (vid)

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Βινίσιους ενθυμούμενος τις επανειλημμένες ρατσιστικές επιθέσεις που έχει βιώσει.

Λύγισε ο Βινίσιους: «Κανείς δεν με υποστηρίζει» (vid)

Ενόψει του αυριανού (26/3, 22:30) φιλικού της Βραζιλίας με την Ισπανία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Βινίσιους Τζούνιορ ήταν ο εκπρόσωπος των παικτών της «Σελεσάο» στη συνέντευξη Τύπου. Φυσικά και το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο ρατσισμός, μιας και ειδικά φέτος ο «Βίνι» τον βιώνει σχεδόν καθημερινά. Κάθε φορά που παίζει ποδόσφαιρο όλο και κάποιος τον κοροϊδεύει για το χρώμα του δέρματός του. Εν έτη 2024 ακόμα μιλάμε και γράφουμε για τέτοια πράγματα εντωμεταξύ…

Ο Βινίσιους σε κάποια φάση της διαδικασίας δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς όντας εμφανώς φορτισμένος από τα όσα βιώνει. Μάλιστα, σκέφτηκε για μια στιγμή να σταματήσει και το ποδόσφαιρο. Και είναι ένας εκ των πιο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Οι δηλώσεις του Βινίσιους:

«Είμαι σίγουρος ότι η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα, αλλά υπάρχουν πολλοί ρατσιστές και πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα γήπεδα. Πρέπει να αλλάξουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν τι είναι ο ρατσισμός. Με προσβάλλουν για το χρώμα του δέρματός μου για να με κάνουν να παίζω άσχημα, μπορούν να μου πουν πολλά άλλα πράγματα και δεν πρόκειται να τους πω τίποτα. Ελπίζω να μπορώ να πηγαίνω στα γήπεδα και να μην σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί.

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να φύγω από την Ισπανία, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα έδινα στους ρατσιστές αυτό που θέλουν. Δεν πρόκειται να αφήσω τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Οι ρατσιστές είναι μειοψηφία, θα παραμείνω σταθερός και δυνατός, επειδή ο πρόεδρος και ο σύλλογος με υποστηρίζουν.

Αντλώ δύναμη από την οικογένεια, από τους ανθρώπους που υποφέρουν, γιατί ξέρω από πού προέρχομαι, από ένα μέρος που δεν είχε και πολύ μέλλον. Και μόνο που βρίσκομαι εδώ είμαι ήδη νικητής, ανεξάρτητα από το αν κερδίζω ή χάνω ένα παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να υποφέρουν.

Τώρα καταλαβαίνω περισσότερα για τον ρατσισμό, τον έχω μελετήσει, γι’ αυτό μιλάω με τόση ευπρέπεια. Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ένα παράδειγμα, και είμαι εδώ για να μιλήσω εκ μέρους των Βραζιλιάνων. Επειδή πολλοί με υπερασπίζονται σε αυτό.

Με κάθε καταγγελία αισθάνομαι χειρότερα, αλλά πρέπει να εμφανιστώ εδώ και να δείξω το πρόσωπό μου. Ζήτησα βοήθεια από την UEFA, τη FIFA, την Conmebol και την CBF, που είναι μεγάλες ομάδες και μπορούν να το καταπολεμήσουν αυτό.

Λυπάμαι, θέλω απλώς να παίζω ποδόσφαιρο, να κάνω τα πάντα για τον σύλλογο και την οικογένειά μου. Ο λεκτικός ρατσισμός δεν συμβαίνει μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα που πηγαίνω σπίτι μου είμαι πιο λυπημένος. Κανείς δεν με υποστηρίζει».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ