ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
SkySports: Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει όσο κανέναν άλλον τον Βιρτζ
Ο Τούχελ τρομάζει με την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης
Η Μίλαν κατέληξε στον διάδοχο του Πιόλι – Λοπετέγκι ο εκλεκτός
«Η Σπόρτινγκ θέλει Γιόκερες και Ιωαννίδη μαζί»
Τα τέσσερα αστέρια της Μπαρτσελόνα που… ακροβατούν με την έξοδο
Μπαρτσελόνα: O παίκτης που θα κάνει ευτυχισμένο τον Τσάβι το καλοκαίρι
Rai Sport: Η Νάπολι βρήκε τον ιδανικό προπονητή για την αντεπίθεσή της
Το «Arteta ball» στο μεγαλείο του (vid)
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Προκριματικά EURO2024

Χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση – Η Γεωργία στο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της! (vids)

Τέλος το όνειρο του Euro για την Ελλάδα που ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γεωργία με 4-2 (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).

Χάθηκε στα πέναλτι η πρόκριση – Η Γεωργία στο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της! (vids)

Θρίαμβος στην Τιφλίδα αλλά δυστυχώς όχι για την Ελλάδα… Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Γεωργία με 4-2 και αποχαιρέτησε το Euro. Για πρώτη φορά θα παίξει σε τελικά Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η εθνική ομάδα της Γεωργίας του Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Ο άσος της Νάπολι και σταρ των Γεωργιανών τραυματίστηκε στην παράταση, όμως αυτό δεν στέρησε την πρόκριση από τους γηπεδούχους. Άστοχη η Ελλάδα τόσο σε κανονική ροή αγώνα όσο και στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Γκουστάβο Πογέτ τα έλεγε χθες… «Δεν μου αρέσουν τα πέναλτι». Κάτι θα ήξερε κι επιβεβαιώθηκε βλέποντας τους Γιακουμάκη και Μπακασέτα να μην στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Η μοίρα δεν ήταν με την Ελλάδα ώστε να ξαναβρεθεί σε Euro μετά από 12 χρόνια, στη συμπλήρωση 20 ετών από το έπος της Πορτογαλίας.

Το ματς

Εν γένει το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει κάτι αξιόλογο. Περισσότερο την τακτική κοιτούσαν οι δυο ομάδες, παρά την παραγωγή φάσεων. Η πρώτη ελληνική απειλή έγινε στο 8′ με τον Φώτη Ιωαννίδη να μην προλαβαίνει να «τσιμπήσει» την μπάλα. Ο Λάσα Ντβάλι τού απέσπασε την μπάλα λίγο πριν ο φορ του Παναθηναϊκού την κάνει δική του και πλασάρει τον Μαμαραντασβίλι. Ο αγωνιστικός χώρος δεν άφηνε σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές. Με την έννοια ότι γλιστρούσε!




Επιπλέον, ο διαιτητής Μαρτσίνιακ «κιτρίνισε» τα 3/4 της ελληνικής άμυνας. Μόνο ο Κώστας Τσιμίκας τη γλίτωσε. Ενώ στο τέλος του 1ου ημιχρόνου δημιουργήθηκε σύρραξη, με τον ρέφερι να αποβάλλει τους Τζαβέλλα και Λόρια (σ.σ. τον άλλοτε τερματοφύλακα των ΟΦΗ και Ολυμπιακού). Η Εθνική μας ομάδα πάντως είχε τον έλεγχο και την κατοχή του αγώνα, με τον Κβαρατσχέλια μόνο να κάνει την όποια αξιοσημείωτη επιθετική ενέργεια από πλευράς Γεωργιανών. Να μην ξεχάσουμε πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος χρειάστηκε να επέμβει σε απευθείας φάουλ του Τσακβετάτζε στο 45ο λεπτό.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Στο δεύτερο μέρος ο Πογέτ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει δυο παίκτες ελέω τραυματισμού. Αρχικά ο Μπάλντοκ έδωσε τη θέση του στον Ρότα, ενώ ο Κουρμπέλης αντικαταστάθηκε από τον Σιώπη. Με τον μέσο της Κάρντιφ να κάνει εξαιρετικό ματς. Ωστόσο, το τέμπο του 1ου μέρους συνεχίστηκε, οι φάσεις έλειπαν και το ματς όδευε προς την παράταση. Κακά τα ψέματα, ένα κάκιστο θα λέγαμε 90λεπτο και από τις δυο ομάδες αναφορικά με τις ευκαιρίες…

Δοκάρι η Εθνική, σωτήριος Βλαχοδήμος!

Στο ημίωρο της παράτασης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βγήκε μπροστά και έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ. Στο 100′ ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, κόντραρε η μπάλα για να αποκρούσει ο Μαμαραντασβίλι στη γωνιά του. Το πρώτο ελληνικό σουτ εντός στόχου στο ματς…




Κορυφαία στιγμή της παράτασης και εν γένει του παιχνιδιού το δοκάρι του Ντίνου Μαυροπάνου στο 102ο λεπτό από τη σέντρα του Κώστα Τσιμίκα. Λίγα λεπτά μετά ο στόπερ της Γουέστ Χαμ έκανε λάθος πάσα, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να σώζει την Ελλάδα από το κοντινό πλασέ του Νταβιτασβίλι από τη μικρή περιοχή! Στο 119′ ο Μικαουντάτζε απείλησε με σουτ την ελληνική εστία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Έτσι, δεν άνοιξε ποτέ το σκορ στην Τιφλίδα και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι!




Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Κοτσορασβίλι
Άστοχος ο Μπακασέτας, το έπιασε ο Μαμαραντασβίλι
2-0 Νταβιτασβίλι
2-1 Μασούρας
Άουτ ο Μικαουντάτζε!
2-2 Μπουχαλάκης
3-2 Ντβάλι
Άουτ ο Γιακουμάκης
4-2 ο Κβεκβεσκίρι, στο Εuro η Γεωργία







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ