ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μικρό καλάθι κρατά ο Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει κριθεί τίποτα»
Ολυμπιακός: Αποθέωση για τους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ στο «Ελ. Βενιζέλος»
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Άρσεναλ μπλόκαρε τη Σίτι αλλά δεν… χαμογέλασε! (vid)

Η Άρσεναλ κατάφερε να μπλοκάρει τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Πρώτη η Λίβερπουλ.

Η Άρσεναλ μπλόκαρε τη Σίτι αλλά δεν… χαμογέλασε! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι ακόμα και στη χειρότερη ημέρα της είχε τουλάχιστον ένα γκολ στην έδρα της. Πριν από έναν χρόνο, τέτοια εποχή, είχε σκοράρει τέσσερις φορές κόντρα στην Άρσεναλ. Φέτος, όμως, οι Λονδρέζοι ήταν πολύ καλύτεροι και μπορεί να μην νίκησαν, αλλά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό (0-0) στο «Έτιχαντ» στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Premier League.

Λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με την κάθε ομάδα να έχει τις δικές της καλές στιγμές για ένα γκολ. Ωστόσο, η ισοπαλία φέρνει… νικήτρια τη Λίβερπουλ που πλέον είναι μπροστά δύο βαθμούς από την Άρσεναλ και τρεις από τη Σίτι!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Σίτι ήταν εκείνη που έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του και γενικότερα είχε μπει πιο δυνατά και επιθετικά, ώστε να σημειώσει κάποιο τέρμα που θα έκανε πιο εύκολη τη ζωή της και γενικότερα θα έδινε ψυχολογικό πλεονέκτημα κόντρα στους Λονδρέζους.

Ωστόσο, οι παίκτες του Αρτέτα ήταν καλά οργανωμένοι και διαβασμένοι. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφηναν χώρους και γενικότερα με τη συμπαγή αμυντική τους λειτουργία έδειχναν τα… δόντια τους στους πρωταθλητές. Με το πέρασμα του χρόνου η πρώτη καλή στιγμή για τη Σίτι ήρθε στο 15′ με τον Άκε να πιάνει κεφαλιά, αλλά, ο Ράγια μπλόκαρε την μπάλα.

Η απάντηση της Άρσεναλ, που δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, ήρθε στο 30′ με τον Ζεσούς. Ο Γουάιτ με τον Όντεγκαρντ άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά με τον Βραζιλιάνο φορ να γίνεται αποδέκτης της λίγο έξω από την περιοχή. Όμως, όσο και αν προσπάθησε με τις προσποιήσεις του να βρει χώρο και χρόνο να πλασάρει όσο καλύτερα γινόταν είδε την μπάλα να καταλήγει έξω. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Λονδρέζοι ήταν πιο τολμηροί και επιθετικοί, κρατώντας την μπάλα λίγο παραπάνω. Παρόλα αυτά ο Ορτέγκα δεν είχε πολλή δουλειά και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά. Αν και η Άρσεναλ έδειχνε να είναι πιο απειλητική και γενικότερα να αποζητάει πιο έντονα ένα γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Όμως, η καλύτερη πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ανήκε στη Σίτι. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία την μπάλα με το σουτ του Ρόδρι να φεύγει για λίγο έξω.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να «παγώσουν» τους παίκτες του Γκουαρντιόλα. Να τους βγάλουν εκτός ρυθμού και εν τέλει τα κατάφεραν. Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε Γκρίλις και Ντοκού, αλλά, ο Αρτέτα απάντησε με τους Πάρτεϊ και Τομιγιάσου και έτσι «ακύρωσε» τα δυνατά χαρτιά της Σίτι. Η καλύτερη φάση για την Άρσεναλ ήρθε στο 52′ όταν μετά από παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά ο Ζεσούς δεν βρήκε για λίγο την μπάλα. Οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου δεν ήταν μόνο πολλές, αλλά και δυνατές.

Στο 80′ ο Χάαλαντ είδε την μπάλα να σκάει μπροστά του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό. Η ομάδα του Λονδίνου απάντησε με τον Τροσάρ μερικά λεπτά αργότερα με το Βέλγο να σουτάρει αντί να πασάρει. Έτσι το 0-0 έμεινε ως το τέλος!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ